Uyuşturucu kullanan eş

Ya eskiden olsa ben de böyle düşünürdüm ama adamlar doğrayıp katledip 2-3 seneye çıkıp başka kadın bulup evleniyor. Hele bu konudaki adam uyuşturucu bağımlısı, hapis bile yatmaz, tedaviye gönderilir. Nasıl bir halt edemez, her gün en az iki kadın cinayeti okumuyor muyuz? Eskiden kayınpeder kayınvalideden çekinirlerdi şimdi tüm aileyi tarıyorlar. Annesi tek başına engelli kardeşine bakıyormuş. Onlar niye zarar görsün? Kaçmak kısa süreli kurtuluş, elinde 1 yaşında bebekle ne kadar kaçabilir? Sırf çocuğun bilgilerinden atıyorum doktor muayenesinden bile bulur bu kadını. Yapılacak en mantıklı en güvenli şey bir süre eş ailesinin evinde kalmak. Saldıramaz ya da babasının önünde rahat rahat kullanamaz en azından. Keşke bir köşede geberip gitse.
Keske geberse

Eşimle 4 senedir evliyiz. 3 düşük yaşadım, sonrasındaki gebeligimde eşimin madde kullandığını farkettim. İlk başta tütün dedi farkli birseyler konulmuş dedi ama inanmadim. Sarhoş gibiydi, esrar kullanirken yakaladim. Sonrası dahada kötü oldu, sürekli kullanmaya basladi. Gözleri kan çanağı gibi eve gelmeye başladı. Bazen ayakta duramiyordu. Ailesine haber verdin. Sözde telefonda uyariyorlardi ama ne fayda... Bebek doğdu bu sürede hep uyardim kizdim bazen ona kafasina birseyler firlattim. Artik öfkemi kontrol edemiyorum. Ailesinin yanına gittik 15 gün bana ne kullandığını bulmam gerektiğini söylediler çünkü onlarda başka birseyden şüpheleniyorlardi. Eşim onlarin yanindada yapiyordu kimse kötü olmadı ben söylüyordum. Ben cebinden küçük bir pecete yakaladim. İşte korktuklari şeydi. Bende yeni yeni öğreniyorum. Sentetik uyuşturucu... Eşime kizdilar kaynim ayağını kiricam diye palavra sıktı ben yok dedim. Konuşun tedavi olsun istedim. Zaten uyuşturucu kullanan insanların birikimi olmaz. Para yetişmez. Sözde bir tedaviden bahsettiler. Cihaza bagliyorlar zihninden siliyorlar. Biraz yüklü bir paraydi bizim için. Eşim ilk taksidini verdi. Devamında gitmedi. Biz tekrar eve geldik kaynanamla evde kullandi kaynanam görüyor ama birsey demiyor. Ben dedim kullandi diye. Kaynanam eşime kızdi. Sözde evi tekedicek falan Eşim bana kızıyor senin yüzünden diye söz verdi falan belli bir süre birakti yeniden basladi. Eve gelmedi işine gitmedi. Oğlumun ilk doğum günüydu içerek geldi onu kovdum. Boşanacağımi söyledim. Aileler araya girdi Sözde onlarin köyüne gidince ortam değişikligiyle birakcakti. Oda olmadi
Oradayken beni tehdit etti beni öldürucegini oğlumu alacağını söyledi. Geldik aynı tas aynı hamam. Kredi kartlarını patlatmış. Kirayi veremiyecek durumda. Bugün eve gelemecegini söyledi. Bende aileri toplayacağımi söyledim. Bilmiyorum o kadar çaresizimki ailemin evinde rahat değilim kendi evimde kira napicagimi Bilmiyorum. Bosanamiyorum oldurmesinden korkuyorum oğlumun almasindan. Korktuğumu belli etmiyorum bosanirim diyorum ama olmuyo annem Dul engelli bir kardesim var ben çalısirim desemde engelli kardesime var annemde. Bosanmasamda bu psikolojiyi kaldıramıyorum. Evden bir şeyler yapıp satsam. Bilmiyorum bana fikir konusunda yardimci olur musunuz. Dua istiyorum. Rabbim kimseyi bu duruma dusurmesin...
Duayla çözülecek iş değil bu, adam gece uyurken kafanızı kesecek hala adamın yanındasın. Öğrenir öğrenmez devlete veya “dul” annenin yanına kaçman adamı da şikayet etmen lazımken hala telefonla ebeveynine şikayet ediyosun adamı. Kim ne derse desin adamın yanından acilen kaçmak dışında hiçbir ilk adım çözümü yok

Duayla çözülecek iş değil bu, adam gece uyurken kafanızı kesecek hala adamın yanındasın. Öğrenir öğrenmez devlete veya “dul” annenin yanına kaçman adamı da şikayet etmen lazımken hala telefonla ebeveynine şikayet ediyosun adamı. Kim ne derse desin adamın yanından acilen kaçmak dışında hiçbir ilk adım çözümü yok
Ailemle evimizin arası 15 dk ki ailemlede tehdit ediliyorum. Keşke devlete guvenebilseydi.

Yalan sen üstüne gitsende başı boş bıraksanda adam uyuşturucu bağımlısı.Madem o kadar kolay bırakılan bir şey amatem niye kurulmuş,niye insanlar tedavi olmak istemeyip kaçıyor oradan ???? Niye millet tuvalet köşelerinde can veriyor? Niye parayı bulamayan kadınlar bedenlerini satıyor????
Benim ahımı çok aldilar bilip bilmeden atıp tutmasi kolauly onlar icin

Sanırım

Bilmiyorum 3 düşük yaşadım onun üzüntüsu mü ailesi baski yapiyordu aynı evde kalalım diye. Ben ev ev üstüne olmaz dedim. Eşim beni dinledi evimiz ayri oldu ama kaynanam her defasında konuştu... Bilmiyorum nasıl birakmis ne kullanmış.

Şu an bir çıkış yolum yok diyorsun, ev üstüne ev olmazdan çok daha acil dertlerin var
Hazır kirayı ödeyemiyorken kv nin evine yerleş, en azından bir nebze fazla can güvenliğin olur, kalabalık ortamda sana bulaşamaz
Çalışmak istiyorsun da çalışsan ne olacak, parasız kalınca gelip elindeki üç kuruşu alacak
Kv nin evinde en azından güvende olursun, çocuğunun karnı doyar sonrasına bakarsın, bu adamla aynı evde başbaşa kalma ilk adım

Back
X