uyutamıyorum :((

neslihannnnnnnn

Üye
Kayıtlı Üye
15 Mart 2013
5
0
16
Ankara
Merhaba Arkadaşlar. Buraya en son evlenmeden önce üye olmuş ve var olduğunu bile unutmuştum. Yıllar geçip de bebek sahibi olunca ne annemden ne kitaplardan aldığım bilgi yetmez oldu. Gebeliğimden tutun da ilk aylara kadar hepinizin sessiz takipçisi oldum. Ama artık cidden çözemediğim bir sorunh var ki o da 5 ayına gelen bebeğimi uyutmak :( Kızım bir türlü uyumuyor. Gerçi uyuduktan sonra uykusu uzun sürüyor ama uyumadan önce sallamak bile işe yaramıyor. Saç kurutma makıinesini açıp unutmayı denedim ama makinayı kapatır kapatmaz yine uyanıyor. Ben de yangın tehlikesinden makinayı açık bırakıp odadan çıkamıyorum. Her yolu denedim doktora götürdüm hiçbir sorun yok dedi. Ama uykuya dalmakla ilgili ciddi problemlerimiz hala devam ediyor :(( İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.

Benim oğlumda uyumazdı. Uyusada huzursuz bir sağa bir sola döner devamlı mızırdanırdı. Doktor day&night diye bi şurup verdi. Ondan sonra düzene girdi biraz. Ama siz tabi doktor tavsiyesi olmadan kullanmayın. Gerçi bitkisel bir şurup ama yinede bir sorun

Cnm bi sure birlikte yani yaninda yatmayi denesen belki senin kokuna alistiysa sen olmayilnca da hemen uyaniyodur bide oyle dene bnm kzim oyle yaninda olmadigimi anlasin uyrken hmn uyanir bnde o yuseden bi kiyafetimi koyuyorun yanina gecede birlikte yatiyoruz ama dogrumu yapiyorum bilmiyorum ama babayi kovduk resmen nasil olacak boylede bilemem ama ilacda kullanma duzene girer insaalah bnm kizim cok gazli mecburiyetten zoraki kullaniyorum ilac yani cok da uzuluyorum...

Lutfen Cocuklarimiza hemen ilaci dayamiyalim. En basit bir aspirinin bile yan etkisi var! Once dogal yollari deneyin. Ornegin gazi olan bir bebek icin mumkun oldukca bacaklarini bisiklet ceviriyormus gibi hareket ettirin. Bacaklarini saga ve sola dogru hareket ettirin. Sutunu icdikten sonra sirtini ovalayin, dizinize oturtun ve bir elinizi cenesinin altina koyun diger elinizle sirtini ovalayin. Bunlarin faydalarini goreceksiniz.

Daha oncede bir mesajimda belirttigim gibi uyku aliskanlikdir. Rutin yapin. Ornegin Hergun ayni saatde ilik banyo yaptirin. Banyodan sonra kitaplar okuyun, pijamalarini giydirirken yumusak bir sesle ninni soyleyin. Huzursuzlandiginda yumusak sesle sisssss sesi cikarin. Pijamalar giyinilip, kitap okundukdan sonra yatmadan onceki sutunu verim, yada emzirin. Ve bunu hergun yapin. Bebeginiz uyumasa bile bu rutine devam edin. Bu arada sabah da ayni saatde kaldirin. Gece uyusun yada uyumasin hep ayni saatde kaldirin. Zamanla hatta Cok gecmeden cocugunuzun vucudu bu duzene alisacakdir ve uykusu da dolayisiyla duzene girecekdir. Deneyin kaybedeceginiz birsey yok. Dedigim gibi uyku aliskanlikdir.

ben de ilaç ya da şurup istemedim ama beypazarı aynı dediğin gibi yanından kalktığım an uyanıyor ama asıl sorunum uykuya geçene kadar inanılmaz diretiyor. gören yakınlarım da şaşkınlık içinde. iki gün önce arkadaşım bir uygulama tavsiye etti. Sevdiğimiz saç kurutma makinası sesi varmıi <3 <3 o şimdilik işe yaradı gibi. bakalım böyle devam edecek mi :))
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.babysitter.app&hl=tr

5. ayda bizde öyleydik ayyy saatler geçer o odada sinir krrizleri geçririrdim elimde olmadan.
Sonra geçiyor ama o klmıyor. Daha doğrusu bebeklikteki gibi saat başı uyumamaya belli uyku düzeni edinmeye uğraşıyorlar.
Gün içerisinde 2 uykuya düşer bu durum. yere battaniye serin etrafına oyuncaklar yüz üstü uzun bir süre dursun. emekleyip hareketlenince yorulup daha rahat uyurlar
Yeriniz varsa odasını ayırmayı deneyin böyle çocuklar sonra çok daha zor oluyor benim oğlumda geç kaldık biz doktora götürdük uyku sorun için 1,5 yaşında ayırmalısınız dedi ama zor. Emerek uyuyordu bende uyumak için yatarak emzirmeye başladım Yanımızda gece. Beşiğe koyunca ağlıyor.
5 aylıkken ortamın etrafın ve annenin farkına varıyorlar odaları tanıyorlar tek bir odada sıkılıyorlar değişik bir dönem.

İse yaramasina sewindim bnde bi sure kolik muzikleri dimlertim sonra ney dinletmeye basladim sakinledi suan sallayinca uyuyo sende oyle yapabilirsin

Elini kolunu sar kundak yap muzigide artik ne acarsan uyur i seklde insaallah bisde ise yarayiyodu valla

Hadi ya demek oyle icetea17 boz babayida kovduk desene bu duruma acilen el atmaliyim ama cok uyaniyo gece belimden kalkipda alamiyorum bile agrisindan oda besikde yamimda yani dibimde

Çok uyanmasının sebebi de işte yanımıza almamızmış. Doktor dedi ki
bebekler uykuya geçtikten sonra gözlerini açar ve nerede oldukları kontrol ederlermiş memede uyuyorsa sallanarak uyuyorsa mesela o gözünü açmada seni bulamayınca basıyor ağlamayı işte.
Uykuya tam daldığında değilde dalacağı zaman yatağına koy dedi de bizimkinin ağzından memeyi alamıyorum ki :(

Elini kolunu tutunca babası uyutuyor ama bana kendini acındırdığı gibi serbest bırakıyorum onu. İyice yorup emziriyorum, programı da açıyorum. Ancak mahmurlaşıyoruz :))

Ayni dertten muzdaribim oğlum 7 aylık bütün gece yanimda önce ayakta salliyorum beşiğe yatiyorum 1saat sonra uyaniyo ama yanina yatirinca problem yok sadece emmeye kalkiyo memeyi yakalayıp tekrar uyuyor çok fena alisti napicam bilemiyorum:(

gece uyanıp yanında görmeyince anne isteme alışkanlığından kurtaramadım. aynı yatakta yatmaya başlayınca :( huzurlu ve mutlu geceler oldu. yanıma yatırıp tabletten saç kurutma makinesi sesini açıyorum. başka çarem kalmadı. babaya elveda dedik. küçük odaya.

Back
X