Uyutulamayan Çocuk

Felix felicis

Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2016
37
15
8
Merhaba hanımlar, 11 aylık bir oğlum var ve yakın zamana kadar ayağımda sallayarak uyutuyordum. Ama kendini çok fazla atmaya başlayınca uyutamamaya başladım. Gündğz iki kez uyutuyordum sallayarak.

Şu an kendisi uyusun diye beşiğine götürüyorum, bir süre ağlıyor sonra uyuyor, gündüzleri bir problem yok yani. İkinci uykumuzu artık iptal ettik çünkü sorun bu noktada başlıyor. Gündüz 4'te uyandığı öğle uykusundan sonra bu saat oldu yeniden uyumadı...

Saat 21.00'dan beri iki kez sallamaya çalıştım, kendini çok fazla attı başaramadım, beşiğine bıraktım, beşikte ayağa kalkıp öyle bekliyor, geri yatırıyorum yine kalkıyor. Işığı kapattım, loş ışık yaptım ve ışık açık denedim, o da olmadı ninni söyledim.

Karga sesimle işkence etmeyeyim dedim telefondan ninni açtım yine olmadı... Şu an oyuncaklarıyla oynuyor, ben çok yorgunum, lütfen bi tavsiye...
Bu arada uyku arkadaşı, uyku nesnesi, emzik denedim onların da etkisi olmadı.

biberon kullanıyorsa harika bi önerim olacak.. biberona mamayi koyun.. biraz aciksin.. karni tok olmasin.. sonra uykusu gelse de gelmese de yatağına koyun biberonu verin.. isiklari kapatin çıt çıkarmayın.. o kendi kendine yerken uyur. ama kontrolu de bırakmayın kendi yediği icin

Saat 4 öğlen uykusundan kalkmak için geç bir saat bence. Biraz daha erkene çekmeye çalışın öncelikle.

Öğlen uykusunu 1 e düşünmeniz iyi olmuş. Akşam 9 gibi karanlık bir odaya geçin yanına uzanın ya da oturun. Karanlık dan gözleri yorulacağı için uykuya geçecektir. Zamanla rutin haline gelir. Hergun ayni saatte yatırmaya dikkat etmeyi unutmayın.

Gunduz uykusu fazlaysa veya sabah gec uyaniyorsa gece gec yatar.Gunduz uykusunu 3 te bitirse bile fark eder bence.Benim kizim 4 te uyanirsa gece uyumak bilmezdi.

Yatagina koy ve sende yere yanina yat..o sekilde dene bi sure..olnazsa yat isigi kapat los isikta hic ses cikarmadan bekle.. teki verme hic birseyine.. hem aglamiyosa oynasin oyuncakla

biberon kullanıyorsa harika bi önerim olacak.. biberona mamayi koyun.. biraz aciksin.. karni tok olmasin.. sonra uykusu gelse de gelmese de yatağına koyun biberonu verin.. isiklari kapatin çıt çıkarmayın.. o kendi kendine yerken uyur. ama kontrolu de bırakmayın kendi yediği icin
Bu dediğinizi deneyeceğim hemen, gerçekten çaresizlik yaşatıyor insana çocuklar :)
Saat 4 öğlen uykusundan kalkmak için geç bir saat bence. Biraz daha erkene çekmeye çalışın öncelikle.
Öğlen uykusundan uyandırsam olur mu dersiniz? Daha erken uyutmak mı yoksa uykuyu azaltmak mı?
Öğlen uykusunu 1 e düşünmeniz iyi olmuş. Akşam 9 gibi karanlık bir odaya geçin yanına uzanın ya da oturun. Karanlık dan gözleri yorulacağı için uykuya geçecektir. Zamanla rutin haline gelir. Hergun ayni saatte yatırmaya dikkat etmeyi unutmayın.
Teşekkür ederim tavsiyeniz için, bizim yaramaz karanlık ayırt etmiyor artık...

Gunduz uykusu fazlaysa veya sabah gec uyaniyorsa gece gec yatar.Gunduz uykusunu 3 te bitirse bile fark eder bence.Benim kizim 4 te uyanirsa gece uyumak bilmezdi.
Aynı soruyu size de sorayım daha erken uyutmak ve daha az uyutmak mı sizce?
Bence de 1 gibi uyusa 2 3 gibi kalksa
Uykusu gelmemesi gündüz uyumasından olabilir
Bu saatte benim pilim bitti çocuğun bitmedi..

Bu dediğinizi deneyeceğim hemen, gerçekten çaresizlik yaşatıyor insana çocuklar :)

Öğlen uykusundan uyandırsam olur mu dersiniz? Daha erken uyutmak mı yoksa uykuyu azaltmak mı?

Yok uyandırmayın bu sefer bütün gün mız mız olur. Sabah erken kaldırın sonra öğlen uykusuna 12 gibi yatırın. 2 de falan kalkar zaten en geç böylece akşam uyku saati de erkene çekilir otomatikman.

Çocuklar öyle
Çalışıyor musunuz ?

Canım gerçekten dedigimi uygula. 7-8 ölçek yap. Hemen bitmesin maması. Mama yemiyor ise süt ve su karışımı yaparsin ılık.. karanlıkta yatsın ama diger odaların ışıklarını da kapat bence 15 dakika..ve çıt cikarmayin :) ben tv isiginda bekliyorum uyuyana kadar.. sallayinca uyumuyorlar çünkü ayrı bir karakter olduklarının farkina vardikları bir dönem ve bu yüzden sizinle savaş ediyor.. sizin direttiğiniz seyi yapmamak için mucadele veriyor.. eger karanlikta biberon olayı tutmaz ise; hemen ışığı acmadan ayaginiza koyun o şekilde hafif baygın halde daha kolay sallanir ve uyur..

Merhaba hanımlar, 11 aylık bir oğlum var ve yakın zamana kadar ayağımda sallayarak uyutuyordum. Ama kendini çok fazla atmaya başlayınca uyutamamaya başladım. Gündğz iki kez uyutuyordum sallayarak.

Şu an kendisi uyusun diye beşiğine götürüyorum, bir süre ağlıyor sonra uyuyor, gündüzleri bir problem yok yani. İkinci uykumuzu artık iptal ettik çünkü sorun bu noktada başlıyor. Gündüz 4'te uyandığı öğle uykusundan sonra bu saat oldu yeniden uyumadı...

Saat 21.00'dan beri iki kez sallamaya çalıştım, kendini çok fazla attı başaramadım, beşiğine bıraktım, beşikte ayağa kalkıp öyle bekliyor, geri yatırıyorum yine kalkıyor. Işığı kapattım, loş ışık yaptım ve ışık açık denedim, o da olmadı ninni söyledim.

Karga sesimle işkence etmeyeyim dedim telefondan ninni açtım yine olmadı... Şu an oyuncaklarıyla oynuyor, ben çok yorgunum, lütfen bi tavsiye...
Bu arada uyku arkadaşı, uyku nesnesi, emzik denedim onların da etkisi olmadı.
Çocuğa eziyet etmeyin
4te uyandıysa bu saatte nasıl gelsin uykusu
Çok geç gündüz uykusu için
En geç 2de uyanmaliki akşam 11de falan uykusu gelsin

Benim oğlum 3 te uyansa gece 12 de zor yatırırdık
Ama 11 gibi uyutup 1-2 gibi kalkarsa en geç o zaman aksmada en geç 10 da uyur
Çocukta sıkıntı yok yani

Umarim alışır o şekilde uyumaya . Insan bazen deliriyor uyusa da şoyle bi rahat cayimi icsem tv ye bakarak diyor :)

Back
X