Uyutulamayan Çocuk

Once ogle uykusuna 1 saat erken yatirip 1 saat erken uyandirmayi dene canim.4 u bulmasin asil olay o bence:KK66:

arkadasimiz tavsiye etmis biberon dikkat et kafasi yüksek olsun. yatarak icerse kulaklar ilerde agrir...

bende bi hafta kan kustum uyku saatlerini degistirdim internetden bakarak ise yario su iki gündür kendime geldim.

gece uykusu aslinda 11 saat olmaliymis gündüzde 2-3 saat.

internet önerisi.

sabah 7 kalkin, 9 bucuktan 11 e kadar, ve 3 den 4 e kadar sonra tekrar 8 de yataga.

gercekten icim gidiyor ama ögle uykusunda uzu uyumak istio kaldiriyor ve ise yaradi. bide aksamlari banyoda deneye bilirsin banyo bende ters tepio...

su an günde iki kere uykuya ihtiaci var uykusunu alamayinca aksamlari iice delirio bizimki... bi bucuk yasina kadar günde iki kere öneriolar

Canım gerçekten dedigimi uygula. 7-8 ölçek yap. Hemen bitmesin maması. Mama yemiyor ise süt ve su karışımı yaparsin ılık.. karanlıkta yatsın ama diger odaların ışıklarını da kapat bence 15 dakika..ve çıt cikarmayin :) ben tv isiginda bekliyorum uyuyana kadar.. sallayinca uyumuyorlar çünkü ayrı bir karakter olduklarının farkina vardikları bir dönem ve bu yüzden sizinle savaş ediyor.. sizin direttiğiniz seyi yapmamak için mucadele veriyor.. eger karanlikta biberon olayı tutmaz ise; hemen ışığı acmadan ayaginiza koyun o şekilde hafif baygın halde daha kolay sallanir ve uyur..
Ben buraya yazarken, 7 ölçek mama yaptım, yatağına yatırdım, aç da değildi ama dediğiniz gibi verdim, yemeye başladı ve kendisi tutarken iki sağa sola döndü ve uyudu! Pek beceremem böyle şeyleri ama gerçekten çok minnnettarım çok teşekkür ederim. Ben tutmalı biberonlardan da alırım artık, yeter ki uyusun... :) :)

Bazı arkadaşlar saar 4 te uyanmayı geç buluyor ama çocuğa göre değişir bu. Kuralmıs gibi konuşamayız bence.. benimki 6 da uyanıp 9 buçukta gece uykusuna geçiyor. . Çünkü aksam 6 da uyandığında bayağı oynamaya çalışıyorum onunla.. cok yoruluyor.. o yuzden aradaki saat onemsiz oluyor enerjisini atabilince . Sizinkiyle çok yakın yaşı hem de.

Benim kizim da o yaslarda kendini ayagimdan atmaya basladi ben de yanina yatarak uyutmaya basladim. Sirtini bana yasliyor ben ona sariliyorum ve uyuyor.

Inanilmaz sevindim. Tutmali almayin bence. Benimki oyun oynuyor sapıyla. Ben kullanmiyorum sapli.. Ama gerçekten cok sevindim. Alisinca daha bi süper olur.
Ben buraya yazarken, 7 ölçek mama yaptım, yatağına yatırdım, aç da değildi ama dediğiniz gibi verdim, yemeye başladı ve kendisi tutarken iki sağa sola döndü ve uyudu! Pek beceremem böyle şeyleri ama gerçekten çok minnnettarım çok telekkür ederim. Ben tutmalı biberonlardan da alırım artık, yeter ki uyusun... :) :)

Bu dediğinizi deneyeceğim hemen, gerçekten çaresizlik yaşatıyor insana çocuklar :)

Öğlen uykusundan uyandırsam olur mu dersiniz? Daha erken uyutmak mı yoksa uykuyu azaltmak mı?

Teşekkür ederim tavsiyeniz için, bizim yaramaz karanlık ayırt etmiyor artık...

Aynı soruyu size de sorayım daha erken uyutmak ve daha az uyutmak mı sizce?

Bu saatte benim pilim bitti çocuğun bitmedi..
Çocuk uykudan mecbur kalmadıkça kaldırılmaz
Yazık bir kere
Kendiniz gibi düşünün tatlı uykunun oryasinda biri sizi kaldırsa naparsiniz
Uyku saatini erkene çekin
11 gibi uyusun .
Tabi sabah geç kalkıyorsa o is olmaz
Ama akşam 10 gibi uyuyan çocuk geç kalkmaz sabah en geç 8 de uyanır
Böylece erkene çekilir saati

Siz kendiniz uyumak için sabahları çocuğunda uyutuyorsaniz hiç kızmayın o zaman gecede geç uykusu gelir ne yapsin

Çocuğa eziyet etmeyin
4te uyandıysa bu saatte nasıl gelsin uykusu
Çok geç gündüz uykusu için
En geç 2de uyanmaliki akşam 11de falan uykusu gelsin

Benim oğlum 3 te uyansa gece 12 de zor yatırırdık
Ama 11 gibi uyutup 1-2 gibi kalkarsa en geç o zaman aksmada en geç 10 da uyur
Çocukta sıkıntı yok yani
Hiç dediğiniz gibi bir şey yok. O yaştaki bebekler uyandıklarınndan 3 saat sonra yeniden uyumaya hazır duruma gelirler bunu ben değîl uzmanlar söylüyor.

Çocuk uykudan mecbur kalmadıkça kaldırılmaz
Yazık bir kere
Kendiniz gibi düşünün tatlı uykunun oryasinda biri sizi kaldırsa naparsiniz
Uyku saatini erkene çekin
11 gibi uyusun .
Tabi sabah geç kalkıyorsa o is olmaz
Ama akşam 10 gibi uyuyan çocuk geç kalkmaz sabah en geç 8 de uyanır
Böylece erkene çekilir saati

Siz kendiniz uyumak için sabahları çocuğunda uyutuyorsaniz hiç kızmayın o zaman gecede geç uykusu gelir ne yapsin
Her gün 9'da oğlumla kalkıyorum. Canımız öyle istiyor çünkü.

Ben biraz önce bulduğumuz çözüm gibi çözümler bulur çocuğumu aslan gibi büyütürüm de, sizin durduk yere gelip bi insana bulaşan mantığınızı düzeltemem... Sorunlarınızın çözümü burada değil.

Çocuktan cocuga değişir bı uyku olayı her çocuk bır değil uyku saat aralığı çok olmamalı 18 aya kadar günde 2 uyku normal bız 14 aylığız 2 uyku uyuyoruz çocuk gec uyandın gec uyusun düşüncesi yanlış

Çocuktan cocuga değişir bı uyku olayı her çocuk bır değil uyku saat aralığı çok olmamalı 18 aya kadar günde 2 uyku normal bız 14 aylığız 2 uyku uyuyoruz çocuk gec uyandın gec uyusun düşüncesi yanlış
2 uyku için ayağım uyuşana kadar sallıyordum gerekirse çünkü beyin gelişimi için çok önemli uyku, bîliyorum. Şimdi 1 tanesine yorgun düşüp dalıyor 2.uyku hayal gibi şu an. Uykuya dalma sıkıntısı çözüldüğü an 2. Uykuyu denemem lazım... Arkadaşın önerisi çok iyi oldu, inşallah başka bir arkadaşın dediği gibi bir yastıkla hafif yükselterek mama yemesi çözüm olur :)

Benimde 6 aylik oglum var uyku duzenimiz yok gece mesela 12 de uyudu emziriyorum yatirmadan oncede kasik mamasi veriyorum sabah 10 kadar uyur mesela ama aralarda kalkiyor 5 gibi 8 gibi emiyor tekrar uyuyor bende uyuyorum :) gunduz uykumuzda pek yok toplasan 2 saat belki nadir 3 saat yapdim dogrumu yanlismi bilmiyorumilk bebegim :)

Benimde 6 aylik oglum var uyku duzenimiz yok gece mesela 12 de uyudu emziriyorum yatirmadan oncede kasik mamasi veriyorum sabah 10 kadar uyur mesela ama aralarda kalkiyor 5 gibi 8 gibi emiyor tekrar uyuyor bende uyuyorum :) gunduz uykumuzda pek yok toplasan 2 saat belki nadir 3 saat yapdim dogrumu yanlismi bilmiyorumilk bebegim :)
Daha çok küçük bol bol uyumalı, gece uykusu 2 kez ya da 3 kez bölünüyorsa iyi yine. Saat başı uyanan bebekler ve anneler var... Allah bağışlasın :)

Karga sesi kisminda guldum afedersiniz :))) simdi acilin ben doktorum diye haykirmak istiyorum 3 tane cocugum var 21 yasindayim cocuklarim 3 yas 2 yas ve 9 aylik yaslarin küsürleri var es geciyorum onlari. Uykulari ise aksam 8 den sonra evimde cocuk sesi olmaz hepsini uyuturum oncelikle kizim biberon almadigi icin karnini guzelce doyururum cocuklara tek tek pijamalarini giydirir uyku moduna sokarim oglanlar biberon kullandigi icin ikisininde biberonlarini hazirlar yataga geceriz. Isiklari sondururum oglanlar biberonlari icince mayisiyor zaten :))) son olarak kocaman sarilirim onlara baslarini sirtlarini sivazlarim misil misil uyurlar bazen bende onlarla uyur dinlenirim sonra yanlarindan kalkarim. Simdi ise bana bile ihtiyac kalmiyor uyku saatleri belli yatiriyorum uyuyorlar tabi bu duzene alismalari hayli zaman aldi. Bu arada en kucuk oglumu gunde 3 4 sefer uyuturum kizim ve diger oglum ose gunde 1 defa uyur sabah erkenciyiz onlaar uyanmasa bile ben uyandirim sabah ki ogle uykularini gec uyuyup aksam gec yatmasinlar diye umarim yardimci olabilmisimdir kolay gelsin :)

Dün konuşulanlardan sonra bugün erken yatırmaya çalıştım ama maalesef uyutamadım.
Dünkü yöntemden çok umutluydum ama bu sefer işe yaramadı :( öğlen uyumasının sebebi de demek ki aşırı uykusuz kalmasıymış...

Back
X