Uyuyamıyorum artık...

Riyma

So WTF ?
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2013
613
102
323
İyi geceler başlıktada yazdığım gibi geceleri düşünmekten yatamıyorum artık sabahlamaya başladım , çaresiz bekliyorum yatakta..
Buda bütün düzenimi mahvetti.
düşüncelerimede engel olamıyorum.
Reçetesiz satılan uyku hapları var sanırım kullanıp memnnun kaldığınız ilaç var mı ?

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi geceler başlıktada yazdığım gibi geceleri düşünmekten yatamıyorum artık sabahlamaya başladım artık çaresiz bekliyorum yatakta..
Reçetesiz satılan uyku hapları var sanırım kullanıp memnnun kaldığınız ilaç var mı ?
Öncelikle neden uyuyamıyorsun bunun nedenlerini araştır b12 yada tiroit gibi rahatsızlıkların var mı yok mu genel bir kan tahliline baktır.Reçetesiz uyku haplarına gelince sakın reçetesiz ve doktor kontrolünde olmadan hap vb ilaçlar satın alıp kullanma.Yan etkileri olabilir yada herhangi bir rahatsızlıgın varsa ona kötü gelebilir.

Öncelikle neden uyuyamıyorsun bunun nedenlerini araştır b12 yada tiroit gibi rahatsızlıkların var mı yok mu genel bir kan tahliline baktır.Reçetesiz uyku haplarına gelince sakın reçetesiz ve doktor kontrolünde olmadan hap vb ilaçlar satın alıp kullanma.Yan etkileri olabilir yada herhangi bir rahatsızlıgın varsa ona kötü gelebilir.

stressten uyuyamıyorum...
Rahatsızlık konusu hiç aklıma gelmemişti açıkçası
uyarı için tteşekkür ederim

İyi geceler başlıktada yazdığım gibi geceleri düşünmekten yatamıyorum artık sabahlamaya başladım , çaresiz bekliyorum yatakta..

reçetesiz hap almak yerine doktora gitseniz o verse daha iyi olur bence.hem tahlil falanda yapar belki.

düşünmekten yatamıyorum yazmışsınız.bi sorununuz var sanırım,belki o çözülünce uyku düzeninize geri dönersiniz.

benimde bi derdim varken düşünmekten uyku girmez gözüme..

Son düzenleme:
İlaç tavsiyesi yasak diye biliyorum sitede.

Böyle bir sorunum geçmişte olmuştu. Uygun bir ilaç vermişti doktor, arada sırada kullanırsan bir zararı olmaz demişti, dediği gibi de oldu.

Çok şükür son 2-3 yıldır ihtiyaç duymadım.

Ama rezene ya da sarı kantaron çayını tavsiye ederim. Özellikle Sarı Kantaron depresyon tedavisinde bile destekleyici.

reçetesiz hap almak yerine doktora gitseniz o verse daha iyi olur bence.hem tahlil falanda yapar belki.

düşünmekten yatamıyorum yazmışsınız.bi sorununuz var sanırım,belki o çözülünce uyku düzeninize geri dönersiniz.

benimde bi derdim varken düşünmekten uyku girmez gözüme..

psikiyatrise git dediler ama bilmiyorum..
çözümü yok malesef.

İlaç tavsiyesi yasak diye biliyorum sitede.

Böyle bir sorunum geçmişte olmuştu. Uygun bir ilaç vermişti doktor, arada sırada kullanırsan bir zararı olmaz demişti, dediği gibi de oldu.

Çok şükür son 2-3 yıldır ihtiyaç duymadım.

Ama rezene ya da sarı kantaron çayını tavsiye ederim. Özellikle Sarı Kantaron depresyon tedavisinde bile destekleyici.
yasak olduğunu bilmiyordum kapatırlar sanırım o halde.
Cidden uyutuyor mu peki ?

İnsan yattığı zaman zihnine bir sürü düşünce üşüşürse uyuyamıyor gerçekten...Bir doktora görünün muhakkak faydası olacaktır.

Psikiyatra git lakin ilaç kullanma. Hatta psikiyatr yerine psikologa gitmen ve terapi ile çözüme ulaşman daha makbul olacaktır. Zira bu uyku ilaçları vesilesiyle kavuşulan uyku "dinlendirici" değil, "uyuşturucu" oluyor. Sabah kalktığında dinlenememiş olmanın yanı sıra, gece onlarca fil ile çift kale maç yapmış kadar bitik uyanıyorsun. Gün boyunca algın yeterince açık olamıyor. Çalışan bir kadın mısın? Sabahları erken uyanmanı gerektirecek eylemlerin var mı? Bunlara cevabın hayır ise, uykusuzluk halin bu eylemler vuku bulduğunda geçecektir.

Uykusuzluk problemini zamanında çok yaşamış ve ilaç dahil her türlü çözümü denemiş biri olarak söyleyebilirim ki, uykusuzluğun tek çaresi fazlaca sorumluluk almandır. Örneğin okuyorsan bununla yetinme başka uğraşlar bul. Çalışıyorsan iş çıkışı mutlaka yaptığın başka faaliyetler de olsun. Yorul mümkünse hırpala bedenini. O vakit geçecektir bu problemin.

Son düzenleme:
Doktora gitmeden, başkalarından ilaç tavsiyesi alıp kullanmak çok sağlıksız, ama melisa çayı tarzı stres azaltıcı, uyku getirici sakinleştirici bitkisel çaylar alabilirsin ilk etapta.

Bitkisel çaylar deneyebilirsin, papatya veya melisa çayı gibi onun dışında internet üzerinden ilaç önerisi aramak doğru değil. Doktora gitmekten başka yapabileceğin bir şey yok bi doktora gitmek o kadar zor olmasa gerek

passiflora kesin ve net faydalı ve hiç bir yan etkisi yok tamamen bitkisel adıda o bitkiden geliyor ben kullandım ve biliyorumm..tavsiye ederim..yatmadan bir iki saat önce 2 yemek kaşığı alıyordum yatıncaaaaa hoop rüyalardayım deliksiz uyku oh mis..

yasak olduğunu bilmiyodumm lütfen lütfennnnnn ban yemeyeyimm lütfennnn:((

Buradan kimse sana ilaç öneremez.
Çok bilindik rahatlatıcılar vardır, eczaneye gidip alabilirsin.

ilaç önermek doğru olur mu bilmiyorum ama yani bunu google yazsanız da cıkar (ilaç ismi yazmıştım düzeltiyorum sanırım yasakmış, zaten üstte bi arkadaş yazmış aynısını onu bi de muadili baska bi surup onermiştim) neyse ilaç denemeden önce bitkisel seyler denemenizi öneririm. papatya, kantaron çayı gibi, gercekten etkililer yatmadan bi saat önc içerseniz etkisini görürsünüz

depresyona girmişsin, kesinlikle psikiyatri doktoruna gitmelisin diye düşünüyorum. Başka hastalıklara sebebiyet vermeden doktora gitmen gerekir..Ya da aşırı derecede nazara gelmişsin bu uykusuzluk yapabilir :28:

Back
X