Herkese merhabalar.Şu anda bu hastalıkla uğraşan herkese geçmiş olsun ve kolaylıklar diliyorum.Hem psikolojik açıdan hem de fiziksel açıdan yoran bir süreç.Biz atlattık çok şükür.Şimdi sizlere nasıl fark ettiğimizi ne tedaviler uyguladığımızı ve nasıl kurtulduğumuzu anlatacağım.Öncelikle Aralık 2024 ayında eşimde döküntü ve kaşıntılar vardı iş stresine,cilt kuruluğuna yorduk.Zamanla benimde bacak aramda kaşıntılar oluşmaya başladı ve bu kaşıntılar tatlı tatlı artmaya kaşıdıkça artmaya devam etti.Duşa girdiğimde sıcak su ile temas edince kaşıntım daha çok artıyordu.Zamanla bu kaşıntılar göğüs ucumda da başladı.1,5 yaşındaki bebeğimde bir belirti yoktu.Ocak sonu şubat başı kızımın ellerinde ve ayak altında döküntü görür görmez cildiye doktoruna gittik hemen.Bizde gece uyandıran kaşıntı yoktu.Doktor hemen bize ziver tablet yazdı.Kızım içinde xabion losyon söyledi,başka birşeye gerek kalmadığını söyledi.Hemen temin ettik ben ve eşim tableti yuttuk,kızımada akşamları her yerine losyonu sürdük,aynı zamanda ben losyonun şampuanınıda aldım kızımı hergün onunla yıkadım.Annem ara ara bizde kaldığı için oda tableti içti,görüştüğümüz yakınlarımızada ziver aldık ve onlarda içtiler.Hergün her yeri sirke ile sildik bütün kıyafetlerimizi yıkadık ütüledik,günlük nevresim değiştirdik eşim ben ve kızımda azaldı döküntüler kızımda çok az kaldı doktor zamanla geçeceğini çocuklarda izlerin bazen geç gidebileceğini söyledi.Zaman geçti nisan ayı gibi kızımdaki döküntüler artmaya kaşıntısı oluşmaya başladı,bunu takiben aynı şekilde ben ve eşimde de oluştu.Yine hızlıca cildiye doktorumuza gittik ve tekrardan uyuz dedi.Biz kızımda iyileşme olmadığını bu yüzden tekrarladığını düşünüyoruz.Bu sefer kızım 2 yaşına gelmişti 14 kilo civarıydı doktorumuz kızımında ziver tabletten içebileceğini söyledi.Eve geldik kilomuza göre ben eşim ve kızım içtik ziveri.Krem,losyon kullanmadık.doktorumuz tto black diye bir şampuan önermişti her gün onunla yıkandık.Ben hergün uyanır uyanmaz nevresimlerimizi 60 derecede yıkadım,kurutmaya attım ve buharlı ütü ile ütüledim.Halıları kaldırdım.Hergün süpürge yaptım.Sirke ile yerleri silip heryerin tozunu aldım temas ettiğimiz yerleri.Tuvaleti her kullandığımızda sirke ile sildik temizledik.ziveri aldıktan 7 gün sonra tekrardan ikinci dozu içtik ben eşim ve kızım.Temizliğe devam ettim.Koltukları yatakları hergün süpürdüm.Giydiğimiz ayakkabıları hergün değiştirdik.Ev terliklerimizi hergün yıkadık.Ve sonunda sadece ziver ve 15 günlük temizlik ile atlattık.O vücuda sürülen kremleri kullanmadan geride kaldı.Kızımın ziveri kullanması bizim için avantaj oldu.Temizlik çok önemli.Dilerim herkes kurtulur