Uzakliga bir kez daha lanet ettim! Kendimi suclu hissediyorum:(

Sensible

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2008
3.832
111
118
Nisanlimla ayri ülkelerdeyiz. Dedesi sali sabahi vefat etmis ve hicbrseyden haberim yoktu. Hastaydi adamcagiz, cokta yasli ama haberi alinca cok üzüldüm, sok oldum bu kadar cabuk beklemiyordum.
Sali günü hic haber alamadim nisanlimdan. Zaten gündüzleri cok fazla konusamiyoruz genelde benim isim onun isi. Gece ya telde ya msnde oluyoruz. Sali gecesi ne aradi ne sordu. Bazen nadirde olsa arada uyur kalir haber vermeden, yada arkadaslariyla takilir cok gec arar. Neyse dedim uyudu herhalde, arayip uyandirmayayim sabah cok erken kalkiyor. Ama birazda kizdim, yine haber vermeden yatti uyudu yada arkadaslariyla takiliyor bekletiyor diye. Ertesi sabah oldu,yani bugün, gün boyunca hic haber yok. Bu bir kac kez olmustu böyle, gece aramadigi taa ertesi aksam görüstügümüz ve ardindan onu iyi bir fircaladigim. Daha önce böyle durumlari yasadigim icin aklima hic gelmedi kötü birseyin oldugu, aksine sinir oldum kendisine, yine ayni seyi yapti diye:( O aramayinca bende kendimce gurur yapip aramiyorum. Bu gece baktim yine ses yok. Dayanamadim artik ve aradim.. ve kötü haberi aldim. Simdi cok üzgünüm. Hem ona kiziyorum haber vermedi diye hemde aramadim diye kendimi sucluyorum. Neden haber vermedin dedim, neyi haber verecegimki dedi, cok üzgündü. Aslinda sucum yok, bilseydim 1 saniye durmaz arardim ama yinede kendimi suclu hissediyorum. Cenaze bugün kalkmis ve benim herseyden simdi haberim oluyor. Hem ona kiziyorum hem kendime, hem sucluluk duygusu hissediyorum. Sevdigimin en zor gününde yaninda olamadim, bir telefonla bile. Cok üzgünüm. Lanet ediyorum uzakliga!!!

Son düzenleme:
canim burda senin kendine kizmani gerektircek birsey yok bence
nisanlinin hatasi, ne demek ne haber vericektim ki
ilk sana haber vermesi gerekiyor böyle bi durumda

kötü tesadüfler olmus bunda senin sucun yok ki canim.
basiniz saolsun,mekani cennet olsun

öncelikle başınız sağolsun Rabbim sabırlar versin
hem senin hem nişanlının ömrünü uzun kılsın Mevlam
işte alışkanlıklarımız hayatımızda nasıl bizi zora sokuyor değil mi
nişanlının aramadan uykuya dalması arkadaşlarına takılması vs.
senin aklında yer ettiği için aynı olay olmuştur diye
seni geri çekti oysa nereden bilecektin durumu
üzme güzel canını bilseydin tabi ki aradın
sana haber vermemesi üzücü olmuş lakin
ölüm yaşlıda olsa sarsıcı bi olay
olayın şoku ve üzüntüsüyle arayamamıştır
bunun için de dertlenme
evet mesafeler çok kötü lakin sen kavuşup beraber geçireceğiniz günleri düşünerek
bi parça olsun içini ferahlat
kısa zaman da kavuşabilmeniz dileğiyle
tekrardan başınız sağolsun

Bir kere kendini suçlu hissetme, aklına nereden gelebilirdi ki.. Evet arayıp seninle paylaşması gerekirdi ama bunu yapmadı diye onu da suçlama, sıcağı sıcağına kelimelere dökebilmek, bunu kabullenebilmek zor gelmiştir.

O gün destek olamamışsın ama bu zaten tek günlük bir kayıp değil, emin ol sana yine ihtiyacı var. Bu karşılıklı tâlihsizlik yaşanmamış gibi yap bence, kimse suçlu değil, suç yok.

Umarım mesafelerden kurtulduğunuz, acı tatlı her şeyi yan yana, omuz omuza yaşayacağınız günler bir an önce gelir.

kendini suclamana gerek yok canim nerden bilebilirdin ki..
nisanlin telefon acmasa bile bi msj ile haberdar edebillirdi seni ama üzüntü telas girdimi olabiliyor o yüzden üzme kendini basiniz sagolsun

canım arkadaşlarında dediği gibi nişanlın haber verse iyi olurdu
ama o üzüntüde haber verememiş sanırım
artık bundan sonra destek verirsin
inşallah en yakın sürede kavuşursunuz

başınız sagolsun mekanı cennet olsun...

kendini suclaman bence yersiz...
sana bi mesaj atabilirdi... tamam kötü bi haber ama senide bu denli sucluluk hissine kapılmanı önlemiş olur... onu teselli etmeye koyulurdun...

şimdi hiç bir şeye takılma ve kendinede kızma onada kızma... onu teselli etme zamanı canımolumunekankayizsmile

nişanlın haber verecek durumda mıydı ki ondan haber vermesini bekliyorsun

kimse de kabahat yok

Allah korusun o süre zarfında nişanlına da bir şey olmuş olabilirdi

gurur yapıp aramamazlık yapmayın. zaten ayrı yerlerdesiniz. bir de gururu mu sokacaksınız aranıza

Başınız sağ olsun

tek takıldığım nokta gurur yapıp aramamak kısmı.neyin gururu bu.onu anlamış değilim.
allah rahmet eylesinn.başınız sağolsun

ben bu durumda hic kimseyi suclu görmüyorum , haberin yoktu sonucta bilemezdin , ilk gün destek cikamadiysan da bundan sonra cikarsin
nisanlin icin de haber verebilirdi diyenler olmus , ALLAH rahmet eylesin benimde dedem ayni gün vefaat etti , sali sabahi , inanin o anda akliniz duruyo ne yaptiginizi bilemiyosunuz kalmiski arayip - msj cekip haber vermek

Başınız sağolsun.
Aslında uzaklıktan kastını ve haberleşme kıtlığını anlayabiliyorum :1no2:
Zamanında yaşadığım için.
Bu ara onun zor dönemleri olacak alttan almaya ve sık sık arayıp sormaya çalış.
Allah kolaylık versin.

Nişanlın zaten zor durumdaymış yakınını kaybetmiş sen hala ona kızgın olduğunu söylüyorsun aramadığı için...

Bu gibi durumlarda kızgınlık dargınlık olmaz gülüm.

Hem ilişkide gurura fazla yer vermeyin,o aramazsa sen ara ne olacak ki.

Rabbim esirgesin de onun başına birşey gelmiş olsaydı da senin haberin olmasaydı,sen içten içe kızardın aramadı felan diye...

Yapma etme gözünü seveyim ,gurur yüzünden birbirinizi incitmeyin sakın.

Başınız sağolsun ,mekanı cennet olsun inşallah

canım benim bu çok normal kendini suçlu hissetmene gerek yok..
bende bir kere aynı şeyi yapmıştım,aynı yerde oturmamıza rağmen:( gece aramamıştı beni arkadaşlarıyla evde takiliyorlardi bende beni unuttu diye inat ettim aramadım..yatmadan önce ariyim dedim,megersem arkadaşının motoruyla bakkala giderken kaza yapmışlar,hastaneye gitmişler..aramasam benimde haberim olmayacaktı..
o an o telaşla aklına gelmiyor insanın..bir gün aynı şeyi de istemeden tabiikide ben ona yapmıştım..babaannem kalp krizi geçirmişti bir gece apar topar gittik ve ben anca ertesi gün erkek arkadasım aradığında haber vermiştim..o an aklıma gelmedi bile onu aramak..
bu tarz seyler çok normal..aklına gelmiyor insanın..
kendini sakın suçlama..
nişanlının bası sagolsun..
asıl şimdi ona destek olma vakti..

Allah rahmet eylesin. Mekanı Cennet olsun inş.

Bu durumla alakalı kendini sıkacak birşey yok bence de. Sonuçta müneccim değilsin, herşeyi nereden bileceksin. Haber verebilirdi, insan sevdiğinin yanında olmasını, destek olmasını ister, acısını pekala paylaşabilirdi seninlede. Ama paylaşmadı diye de, suçlu değil elbette. Düşünememiş olabilir.

Böyle acılar yaşadığımda, en çok sevdiklerimle konuşmak, acımı paylaşmak isterim, kelimelere zor dökülse de, haber verebilirdi bu açıdan.

Ama senin sıkıntın, bu konu dışında neden gurur yapıyorum ve arayamıyorum gibi birşey olmuş. Eğer arasaydım, öğrenirdim. Bu konu için bu geçerli değil, bence bunu kenara koy. Bunun dışında, fazla gurur iyi birşey değil, yeri geldiğinde sende adım at tabi ki. Çok merak ediyorsan, 2 gün beklemek yerine, sen de adım atabilirsin yeri geldiğinde. Hayatını bu kadar kısıtlama.

Bu konuyla alakalıda geç değil, hala yanında olabilirsin. Acılar 1 günlük değil ki, desteğini eksik etme geç değil.

Nisanlimla ayri ülkelerdeyiz. Dedesi sali sabahi vefat etmis ve hicbrseyden haberim yoktu. Hastaydi adamcagiz, cokta yasli ama haberi alinca cok üzüldüm, sok oldum bu kadar cabuk beklemiyordum.
Sali günü hic haber alamadim nisanlimdan. Zaten gündüzleri cok fazla konusamiyoruz genelde benim isim onun isi. Gece ya telde ya msnde oluyoruz. Sali gecesi ne aradi ne sordu. Bazen nadirde olsa arada uyur kalir haber vermeden, yada arkadaslariyla takilir cok gec arar. Neyse dedim uyudu herhalde, arayip uyandirmayayim sabah cok erken kalkiyor. Ama birazda kizdim, yine haber vermeden yatti uyudu yada arkadaslariyla takiliyor bekletiyor diye. Ertesi sabah oldu,yani bugün, gün boyunca hic haber yok. Bu bir kac kez olmustu böyle, gece aramadigi taa ertesi aksam görüstügümüz ve ardindan onu iyi bir fircaladigim. Daha önce böyle durumlari yasadigim icin aklima hic gelmedi kötü birseyin oldugu, aksine sinir oldum kendisine, yine ayni seyi yapti diye:( O aramayinca bende kendimce gurur yapip aramiyorum. Bu gece baktim yine ses yok. Dayanamadim artik ve aradim.. ve kötü haberi aldim. Simdi cok üzgünüm. Hem ona kiziyorum haber vermedi diye hemde aramadim diye kendimi sucluyorum. Neden haber vermedin dedim, neyi haber verecegimki dedi, cok üzgündü. Aslinda sucum yok, bilseydim 1 saniye durmaz arardim ama yinede kendimi suclu hissediyorum. Cenaze bugün kalkmis ve benim herseyden simdi haberim oluyor. Hem ona kiziyorum hem kendime, hem sucluluk duygusu hissediyorum. Sevdigimin en zor gününde yaninda olamadim, bir telefonla bile. Cok üzgünüm. Lanet ediyorum uzakliga!!!

canım...
sen neden kandını suclu hıssedesın kı...
erkekler aramadıkalrı zaman bızım de yaptıgımız doğal olarak gurur yapıp aramamak...
sen bundan dolayı kızıyorsun kendıne ama bos yere haberın olsun...
nısnalın ıkı sanıyelıgıne de olsa arayıp sana haber verıp kapatsaydı kımse bırsey kaybetmezdı ama erkeklerı anlamak malesef her zaman oyle kolay olmuyor...
onlar bızım gıbı dusunmuyorlar bılıyorsun...
Yasıyorsa Allah gecınden versın sen aynı durumda olsaydın ya da ben ılk yapacagımız telefona sarılıp sevdıgımızın sesını duymak onunla paylasmak olurdu buna emınım...
o da kotu nıyetınden degıl de bızım gıbı dusunemedıgı ıcın akıl edememıs sana haber vermeyı...
lutfen kendını suclu hıssetme...
onun en zor gununde yanında olamamak senın sucun degıl ....
uzaklık elbette zor ama elden ne gelır vuslat gelmeden canım...
hem nerde benım akıl küpü arkadasım Şeniz

Sagolun kizlar icimi rahatlattiniz. Dün aksam ani haberde düsünemedim bunlari, tabiki aci bir gün degil, bundan sonra destek olmaliyim. Sabah 7de aradim, sonra bir saat önce tekrar aradim konustuk. Gurur meselesine gelince, hic iyi birsey olmadigini cok iyi biliyorum. Bende cok fazla var bu, ne yaptiysam kurtulamadim su gururdan. Hic sevmiyorum ama elimde degil. Dedigim gibi bir kac kez yasadik ayni seyi. O beni merak etmiyorda ben niye merak edeyim dedim. Yanlis yaptim tabi. Neyseki telafi ediyorum, bundan sonrada bu sacma sapan cocukca gururu bir kenara atacagim insAllah.
Cok sagolun.

ben ona kızardım acıkcası bir gun aramadı ertesi gun arayacak kadar vaktidemi olmadı hic degilse arar canım boyl boyle oldu konusacak cok vaktim yok der kapatır sende bilirsin ona gore davranır olur olmaz aramazsın bence o hatalı insanlar en yakını kaybediyorda gene haber veriyor birbirine duyarsız davranmıs

Başınız sağ olsun. Allah rahmet eylesin.
Bu durumda kızılacak değil, destek zamanı. Onun ve ailesinin yanında olmaya bakın.
İnsanlar zor günde belli oluyor.

Başınız saolsun öncelikle.. uzaklık gerçekten çok zor istediğin her an onla beraber olamıosun sevincini üzüntünü paylaşıp rahatlıyamıosun ve ona destek olamıosun... tlf dan ne kadar destek olunabilio ki.. ama sen kendini suçlu hissetme o da suçlu deil arada olabilir sonuçta nerden bileceksin ki bole bişeyin olma ihtimalini.. ona destek olun

Back
X