Uzamış sarılıkta beslenme düzeni nasıl olmalı?

Zeytin_zey

Eren ❤️
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2023
2.994
3.098
63
32
Kızlar , oğlum tam 33 günlük

4. Gününde 9 değerinde sarılık çıkmıştı. O süreçte 1 hafta mama artı anne sütü ile devam ettik sonra tamamen anne sütüne döndük, yükselmedi değeri. Sonra da uzamış sarılığa döndü. 1. Ayda kan idrar verdik bi sorun çıkmadı. Doktor anne sütü sarılığı var , 2 3 aya geçer tehlikeli değil emzirmeye devam dedi. Doktor 3 saat arayla besleyin iyice acıkır doyar dedi.

Ama ben gündüz ağladığında gözü açık olduğunda sürekli meme veriyorum Ama gece 3 4 saate kadar uyması için bırakıyoruz.
özellikle akşamları ve geceleri bazen kendisi uyanarak kalkıyor. 2,5 saatte de uyandığı oluyor , bıraksak 4 saate kadar da acıkmadığı oluyor.

Uzamış sarılığı olan 1 aylık bir bebeği nasıl beslemek gerekir sizce? Acıkınca ağlayıp kendi mi sinyal vermeli yoksa biz bu şekilde saatli davranmaya devam mı etmeliyiz ?

Benim bebeğim de doğduktan 3 gün sonra sarılık oldu kilo alımı gayet güzel gitmesine rağmen sadece anne sütü aldığı için sarılığı tam 3 ay sürdü
Siz bol bol beslemeye çalışın yani 3 saatte bir meme verin bence
geceleri de maksimum 4 saat uyumasına izin verin Çünkü Sarılık var sarılık olmasa biraz daha uzun uyutabilirsiniz bence ama siz geceleri en fazla 4 saat gündüzleri de en fazla 3 saat arayla meme verin
Ve lütfen insanların söylediklerini takmayın yani burada bahsetmemişsiniz ama benim bebeğimi Her gören hala sarılığı Geçmedi mi hala bu çocuk sarı mama ver demek ki doymuyor gibi cümleler söyledi kilo alımınız yeterli ise lütfen mama vermeyin anne sütüyle beslendiği için sarılığı uzun sürüyor Siz sadece bol bol besleyin mamaya yönelmeyin lütfen sütünüz yettiği ve kilo alımı iyi olduğu sürece

Kızımda uzamış sarılık oldu 3 ay sonunda yüzü gözü normal.rengine döndü ben ilk bir aydan sonra o ne zaman uyanirsa o şekilde besliyordum kendisi karar veriyordu zaten acıkınca uyaniyordu

Gündüz gözü açık olunca isteyince direkt meme teklif ediyorum , 2 3 saatte bir besleniyor mutlaka
Sadece geceleri 2 2,5 saatte bir besledik ilk ay. Sarılık var diye hep dikkat ederek geçti ve cidden zordu hem uyandırmak hem emzirmeye çalışmak. Artık ben de kendi kendine acıkarak uyansın istiyorum. Ama işte tehlikeli olmasa bile sarılık var gözlerinde , ister istemez hep aç mı, doydu mu diye endişe ediyorum. Araştırdım dediğin gibi , 2 3 ayda geçiyormuş. İçim rahatlıyor bunu bilince.

Bu süreçte misafir bile ağırlamadım açıkçası. Sırf saçma sapan insanların yorumlarını duymayayım diye. Oğlum 3200 doğdu sonra 2700 e düştü 4 günde. Bu süreçte ben sütüm var sanıyordum ama beslenememiş yavrum. 3 çocuk doktoruna gittik bu süreçte , hepsinin bu çocuk aç kalmış demesi beni öyle yaraladı ki. Eşimle ilk defa anne baba oluyoruz , yanımızda büyük biri olmadı. Hemşire bana sütün var 2 3 saatte bir emzir demeseydi , habire emzirseydim ya da ne bileyim sezaryen olmasaydım bunlar olmazdı diye çok düşündüm durdum kendimi suçladım. Şimdi tüm gün oğlum doysun kilo alsın büyüsün diye kendimi adadım resmen bu konuya.
Zor bir süreçmiş ama Allah’a şükürler olsun ki, tehlikeli bi şey değil ve geçecek bi şey.

Çok sağ olasın yorumun için dikkate alıcam kesinlikle

Kızımda uzamış sarılık oldu 3 ay sonunda yüzü gözü normal.rengine döndü ben ilk bir aydan sonra o ne zaman uyanirsa o şekilde besliyordum kendisi karar veriyordu zaten acıkınca uyaniyordu
ay ne güzel
Benim bebiş, bıraksam bazen gündüz saat başı, bazen 2 3 saatte bir bazen de gece 4 saatte bir acıkır sanırım

İşte 4 saat olunca çok mu aç bıraktım diye kuşkuya düştüğüm için , kendimi bi rahatlatmam lazım sanırım

33 günlük bebek zaten 3-4 saatte bir emzirilmeli sarılıktan bağımsız. bizim sarılım uzamadı ama bazen 10-15 dakika arayla emzirdiğim dahi oldu. yani hiç saat tutmadım, beklemedim.

bebekle annenin kan grubu aynı mı?

Sarılık olunca ilk ay saat tuttum mecburen , 2 saatte bir emzirdim ya da mama verdim sarılığı artmasın diye. Çünkü uykuya çok meyilliydi.

Ama 20. Günden sonra gündüz uykuları hafifledi, o zamandan bu zamana ne zaman istese emziriyorum, yeter ki emsin doysun diye. Ama işte gece bazen işler karışıyor, 4 saatte bir acıkmaya başladı. Normalde 1 aylık bebekler şeker depolayabildikleri için 4 saate kadar acıkmayabiliyorlarmış, ama bizde uzamış sarılık olduğu için 4 saate izin verince yanlış mı yaptım diye ister istemez kafama takıldı

Yok kuzum , benim oğlumun ve hatta eşimin bile kan grubu aynı

Örneğin gündüz deli gibi habire emmek isteyen bebek, gece olunca 3 saat uyuyup ben uyandırınca uyanmak istemiyor , azıcık emiyorsa uyuyakalıyor, alt değiştirme gaz çıkarma derken 1 saat geçiyor , birden acıkıveriyor ve o zaman başlıyor emmeye. 4 saat derken bunu kast ediyorum, o ara benim emzirmem ve diğer şeyler 2 saati bulmuş oluyor, anlatabildim mi bilmiyorum

Merak etme her şey geçiyor daha çook küçük zaten sen sık sık emzir
Sadece sarılığın arttığını hissedersen götür doktora
Sağlikla büyüsün inşşşalllah
Rica ederım

Sağlıkla büyütün inşallah hayir 4 saat çok değil zaten 3 ayı doldurunca dediğim gibi geçiyor rengi değişiyor ay ben birde sarilik olmasın diye ne hurafelere inandım bir bilsen çocuğa daha doğmadan sarı kombinler yaptım sarı örtüler aldım sırf sarılık olmasın diye aksine üç ay uzamış sarılık oldu hahaha

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…