Uzgunum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

escuer

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2016
474
312
113
Merhaba, bugun uzgun bir gun oldu... sizlere söyledigim bir söz ve belki uygun olmayan bir hareketimi soracaktim.
Kuzenimin sevdigi bir oglan defnedildi bugun, cok uzgunum hic tanimadigim insanlarin evine gittim onunla taziyeye... Oglanin annesini görunce cok uzuldum, sabaha kadar dusundum. Insan ne diyecegini bilemiyor. Bugun de oglanin tabutta yuzune bakinca kuzenimin yanindaydim, hakkinda konustugumuz o oglan artik ordaydi... Biraz zaman gecti yaninda kardesim dedigi bir kiz arkadasi da vardi ayaktaydik ona vucut diliyle teselli etti ben pek sevgimi gösteremiyorum eline en fazla bir mendil veririm onunla aglarim dinlerim cok konusamam... birden bu olay icin "ben de iz birakti" dedim kuzenime o da "böyle seylerle gelme bana benim iz birakilan" dedi... ben acimi yaristiriyormus gibi hissettim halbuki onlarin acisina uzuldum... Beni kucuklugumuzden beri bazen yanlis anlayabiliyor kiz arkadasini bildigim halde "benim kiz kardesim" diye tanitiyor... Istemeden kiriliyorum ve kabuguma cekildigimde yine yanlis anlasiliyorum kendimi ifade etsem uzgunlugumu belli etsem kötu olan ben olabiliyorum, eskiden kiz arkadasi icin "bir tek o beni birakmadi" demisti... ama bazen anlatamiyorum iste

Gitgide insanların kalpleri daha da katilasiyor ve kimsenin kimseye en ufak tahammülü yok. ..

Tamam etkilenmişsinizdir de, bi düşünün yani lafı etmeden, atıyorum kardeşini defneden birinin yanında "Bende iz bıraktı bu olay" derseniz ne kadar eğreti durur? Kuzeninizin sevdiği biriymiş yani, siz niye kendi derdinize bağlıyorsunuz ki? Tuhaf yani kusura bakmayın. Bana da tuhaf gelirdi. Öyle olmasa da dalga geçermiş gibi bile anlaşılabilir cenazede böyle şeyler.

Eğreti olmuş.

Merhaba, bugun uzgun bir gun oldu... sizlere söyledigim bir söz ve belki uygun olmayan bir hareketimi soracaktim.
Kuzenimin sevdigi bir oglan defnedildi bugun, cok uzgunum hic tanimadigim insanlarin evine gittim onunla taziyeye... Oglanin annesini görunce cok uzuldum, sabaha kadar dusundum. Insan ne diyecegini bilemiyor. Bugun de oglanin tabutta yuzune bakinca kuzenimin yanindaydim, hakkinda konustugumuz o oglan artik ordaydi... Biraz zaman gecti yaninda kardesim dedigi bir kiz arkadasi da vardi ayaktaydik ona vucut diliyle teselli etti ben pek sevgimi gösteremiyorum eline en fazla bir mendil veririm onunla aglarim dinlerim cok konusamam... birden bu olay icin "ben de iz birakti" dedim kuzenime o da "böyle seylerle gelme bana benim iz birakilan" dedi... ben acimi yaristiriyormus gibi hissettim halbuki onlarin acisina uzuldum... Beni kucuklugumuzden beri bazen yanlis anlayabiliyor kiz arkadasini bildigim halde "benim kiz kardesim" diye tanitiyor... Istemeden kiriliyorum ve kabuguma cekildigimde yine yanlis anlasiliyorum kendimi ifade etsem uzgunlugumu belli etsem kötu olan ben olabiliyorum, eskiden kiz arkadasi icin "bir tek o beni birakmadi" demisti... ama bazen anlatamiyorum iste

Kalın harflerle işaretlediğim bölümü anlamadım.

Söylediğiniz laf ise iyi niyetli bir laf olsa da yakışık olmamış.

Yazdıklarınızdan hiçbirşey anlamadım. :(
Kim kimin kardeşi kız arkadaşı oğlan nesi oluyor, hiç algılayamadım.

Ama üzülmeyin sonuçta kötü bir niyet yok ortada. Acı daha taze olduğu için olabilir böyle anlaşılmalar.

Bir yakınını kaybedince orada konusulan hersey insana batıyor, acısına verin.
Sizin dediğiniz de pek olmamış tabi onuda belirteyim.

Oglanin annesini, kuzenimi öyle görunce öyle oldu. Keske bu kadar hassas olmasaydim mantikli konusabilseydim

Keske demeseydim öyle keske!! dusunmeliydim önceden nasil dogru söylenilir, ifade edilir diye..
neden susuyorsun diyordu bana ara sira, aci cekince böyle oluyorum sonra da egreti duruyor dediklerim ne yapicagimi bilmiyorum keske demeseydim öyle.

Yeri geliyor haberlere bile zor bakiyorum agliyorum, bir de onlari böyle görunce öyle oldu cok uzgunum...kalbim agriyor ne yapabilirim bilmiyorum

Lutfen birsey diyin nasil telafi edebilirim ne yapmaliyim, guzel bir sekilde teselli edeyim, yanlis birsey söylemeyeyim derken yanlis oldu...

Sadece elini tutup dinle.. soruda sorma sarıl ve konuşmasına ağlamasına izin ver.. sevdiğin biri gidince her söz batar.. anlıyorum diyemezsin , anlayamazsın diyecek. Geçer ,sakın deme hiç vakti deil ki zaten geçmez.. yani en iyisi omuz vermek elini tutmak ve dinlemek

Elini biraz tutum, koluna girdim ama yapamadim fazla sevgi gösteremiyorum... sadece yaninda oturup bakip uzuluyorum... sanki ben de birseyleri kaybetmisim gibi halbuki öyle birsey yok mantikli dusunsem dediklerini yapardim en azindan, keske dediklerini yapsaydim de neden susuyorsun dediginde söylemek istemedigim sözler söylemeseydim... ne yapacagimi bilemedim iste

30 yaşında ansızın kaybedilen bir genç halkında, ‘geride hamile bir eş ve 1 yaşında çocuk bırakan adam hakkında taziye evinde ‘işte genç ölümü zor, evlenmeden mi ölseydi iyi di böylesi mi iyi bilemedim baksana perperişan gencecik dul kadın ve 2 çocuk geride bıraktı’ diye birini duydu bu kulaklar...
Ve o biri de vefat edenin yengesiydi!
Sizinki onun yanında hiç...

Kimin kızarkadaşı? Bu rahmetli olan cocuk ile kuzenin yani teyze kızın sevgili miydi. Anlamadim ya

Onu teselli etmen gerekirken kendi acından bahsetmen olmamış tabi, ama kuzen de bana artniyetli geldi, insan o anki acıyla söylenen her lafı duyamaz ki. Neyse belki duygu patlamasıdır. Diğer arkadaşla da kendini kıyaslama. Onunla daha yakın olabilir bu senin hiç umrunda olmasın. Bana kuzenin senle bi sıkıntısı var gibi geldi. Arkadaşını yüceltmesi seni değersiz hissettirmeye çalışması falan. Boşver mesafe koy arana çok iyi olmak zorunda değil ilişkiniz.

Olan olmuş yanlış da olmuş ama yapıcak bir şey yok. Sizin tek yapıcağınız yanında olmak sarılmak belki onunla ağlamak. Ölümün tesellisi olmaz ne söyleseniz de eğrelti durur zaten. Başı sağolsun

Ben iki kardeşimi kaybettim öğrendikten bir kaç ay sonra bile o konuda söylenilen herşeyi ters algılıyordum. Konusu açılsın istemiyordum kimsenin bana basın sağolsun demesini istemiyordum. Acısı taze olduğu için bu şekil yanlış anlaşılmalar olabilir. Yaninda olduğunu hissettir ama bu konu üzerinde fazla konuşma hatırlatma. Başınız sağolsun..

Ben söylediginden yanlış birşey anlamadım,
Bence Beni çok etkiledi üzdü anlamında söylemişsin,
Üzüntünü paylaşmışsın,
Kuzeninde acısı oldugu için biraz tepkili davranmış hoşgör,
Kendinide üzme neden böyle dedim vs. diye,
Ölen çocugada Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun inşallah,
Ailesinin içinin acısı kimsede yoktur,
Allah yardımcıları olsun.

Sevgili degillerdi henuz ama birbirlerini seviyorlardi..
Evet belki kendi hislerimden bahsetmemeliydim uzuntusunu paylasmak isterken uzgun oldugumu belirten yanlis sözler oldu... cok pismanim.
Cok mahcup oldum, yaninda ki yakin arkadasina da... eskiden mesafe koymustum bazi sebeplerden yine mesafeli davranirsam bu sefer yine suclanirim cevresi yaninda eziliyorum onu birakip gitmisim gibi oluyor...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X