Uzgunum :(

Ogretmen1981

Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2018
940
822
23
43
Benim 80 li yaslarda annanem ve dedem var ikisi de dinc .tabi annanem yine de cok yurumek de zorlanir neyse yakin oturuyoruz sayilir.arabayla 5 dk mesafe.bir de 2 dayim var yakinda ikisinin de arabasi yok.annemler de bulundugumuz sehirde onlarin arabasi var.ama babam cok mecburi bir durum olmadikca annanemleri bir yere goturmez arabayla.kendisi de aksam falan kullanamiyir zaten .annanem dr a ya da bir yere gideceginde esim goturuyor.bunu sikinti etmiyor ama sik olursa sikayet eder bazen.bu sehirde tek torunlari da benim.kardesim ve diger kuzenler baska sehirde.buna cok uzuluyorum aslinda tek benim esim var getirip goturecek ama o da sikiliyor hakli belki de.
Bugun oglen annanem aradi dayinlara gidicem beni x goturebilir mi diye.esime soyledim o da tamam dedi goturdu.aksam 7 gibi tekrar aradi bizi alip eve goturebilir mi diye.o kadar kotu oldum ki biliyorum esim baya kizacak cunku banyo yapti oturuyor birseyle ugrasiyor geri gidip gotur.her zmaan soyluyordum ilk defa yalan soyledim :(. Annane basi donuyordu da yatti kalkamaz simdi dedim.tamam dedi.peki siz neyle gideceksiniz dedim,buradan otobus geciyor ona biner gideriz dedi.otobus kapinin onunden geciyor 2 durak mesafe ama evlerinden az ilerde indiriyor.200 mt falan da yururler.canim o kadar sikildi ki.esime de biraz once dedim.sana sorarlarsa bil boyle dedigimi diye.o da sanirim biraz uzuldu ama bir yandan da dedi ki goturdum iste simdi de al diyorlar dayin taksi tutsun mesela .her zaman ben yapamam ki.hakli aslinda ne bileyim bu konu o kadar canimi sikiyor ki .vicdan azabi cekiyorum su an :) bu zamana kadar ehliyet almadim insallah alicam .gerci yine fayda edecek mi bilmiyorum.hic boyle yalan soylememistim ama arada kalmaktan da sikildim

Bazi seyler Allah rizasi icin yapilir. 80 yasindaki insanlar. Ve dogmaniza sebep annenizin annesi ve babasi bu insanlar. Ah keske anneannecigim yasasa da beni ordan oraya gotur dese. Yargilamak bana dusmez ama keske esiniz Allah rizasi icin alip evlerine biraksaymis.. onlarin dualarina ihtiyacimiz var...

Bazi seyler Allah rizasi icin yapilir. 80 yasindaki insanlar. Ve dogmaniza sebep annenizin annesi ve babasi bu insanlar. Ah keske anneannecigim yasasa da beni ordan oraya gotur dese. Yargilamak bana dusmez ama keske esiniz Allah rizasi icin alip evlerine biraksaymis.. onlarin dualarina ihtiyacimiz var...
Inanin aglayasim geldi.zaten bu duygular bitirdi beni.duskunum de cok onlara.esim de pek ters ya da bu konulari sikinti yapacak tip degildi aslinda.iyi de davranir onlara ama sanirim surekli oldukca laf etmeye de basladi.gece cikip gitmez mesela evden hic sevmez.laf edecegini tahmin ettim .of of bu is beni cok uzecek biliyorum yalan soylemek mahvetti

kendinizin araba kullanması en mantıklısı .bir kadının mutlaka kullanması lazım sadece yaşlı akrabaya lazım değil ki size de lazım olur çocuğunuza da .bir kullanmaya başlayın bırakamayacaksınız eliniz ayağınız olacak araba

Dayılar işin kolayıni bulmuş. Evlatları olarak kendileri düşünmeli bence. Ben olsam aratmaya cekinirim. Mesafe yakın, taksi çağrılabilir. Hastane tamam sağlık işi de ama gezmeye de kendileri çare bulsunlar.
Iste biraz da esim dayilara tepkili.babamdan kaynakli.babam bazi konularda hakli olarak dayimlara kizgin esime de yansitti malesef.esim de dayimlarla ilgili olunca daha cok sinir oluyor.aslinda annanemler gitmis oldu olan onlara oldu yoksa dayimlara birsey olmadi ki

Iste biraz da esim dayilara tepkili.babamdan kaynakli.babam bazi konularda hakli olarak dayimlara kizgin esime de yansitti malesef.esim de dayimlarla ilgili olunca daha cok sinir oluyor.aslinda annanemler gitmis oldu olan onlara oldu yoksa dayimlara birsey olmadi ki
80 yaşındaki annesini babasını eve tek yollayan ogula yazıklar olsun. Taksiye parası da yoksa eve bırakıp geri dönmeliydi. Ananenin yerinde olsam gitmen bir daha..

Benim annem babam 80 yaşında olsa gece salmam bile. Hava soğuk. Kalın sabah birlikte gidelim o tarafta isim var der elimle götürür eve bırakırım. Dayılar çok fena.

Burada anneannenizi götürmek ne size ne eşinize düşer. Gezmeye gitmek için adam pazar günü evinden çıkıp zaten götürmüş, bide akşam eve geri mi getirecek? Taksi gayet mantıklı, para ödemeyeyim diyorlarsa onlar gidiversinler annelerinin ayaklarına. Ben olsam ne arayabilirim nede aramalarına müsaade ederim. Değişik bi rahatlık.

Benim annem babam 80 yaşında olsa gece salmam bile. Hava soğuk. Kalın sabah birlikte gidelim o tarafta isim var der elimle götürür eve bırakırım. Dayılar çok fena.
Aslinda pek annanemlere karsi saygisizliklari yoktur allah icin.kal derler de herkes bilir dedem asla kalmaz.ama baska sorumsuzluklari cok kizginim onlara aslinda baska konularda .
Burada anneannenizi götürmek ne size ne eşinize düşer. Gezmeye gitmek için adam pazar günü evinden çıkıp zaten götürmüş, bide akşam eve geri mi getirecek? Taksi gayet mantıklı, para ödemeyeyim diyorlarsa onlar gidiversinler annelerinin ayaklarına. Ben olsam ne arayabilirim nede aramalarına müsaade ederim. Değişik bi rahatlık.
boyle seyler okuyunca vicdanimi rahatlatiyorum aslinda ama acaba oyle mi icimde sikinti var hala

boyle seyler okuyunca vicdanimi rahatlatiyorum aslinda ama acaba oyle mi icimde sikinti var hala
Hiç vicdan azabı duymayın. Yazık değil mi eşinize de, keyfi zart zurt evden çıkıp insan taşıyacak sağa sola. Sağlıkla ilgili olur hiç lafı bile edilmez. Ama eşinizde taksi şoförü değil ki, saygısızlık bence bu talepler.

hasta getir götür yapılırda keyfi gezme içi insan utanir yani yaş kaç olursa olsun... bence kendinizi kötü hissetmeyin bu bariz insan kullanma oluyor dayı beyler bi zahmet annelerini kendileri bıraksın artk nerdeyse adım başı taksi bulunuyor

Herkes beni cok sasirtti. O dayinin terbiyesizligi, dusuncesizligi... onu burada asip, kesmek bize dusmez. Biz ne yapabiliyoruz ona odaklanmak gerek. Vicdan rahatlatma bekcisi olmus herkes. O anneanne yerine kendinizi koyun bakalim.

Bahsi gecen insanlarin yasi 80. Dinc de olabilirler... ama bu karda kista otobuse binip evlerine gidebilecek mi? Bu insan kullanma degil muhtacliktir. Yaslilarimiz bosuna dua etmiyor " allahim bizi kimselere muhtac etme" diye. Yarin bir gun bizde o yaslara gelecegiz. Belki damada degil 7 kat konu komsuya muhtac olacagiz. Biz Allah rizasi icin elimizden ne geliyorsa yapalim da yapmayanlar utansin...!!!

Şimdi soyle düşün eşinin dedesi-babannesi kendi oğullarına gezmeye gitmek için seni aramışlar...sen götürmüş bırakmışsin.Bu arada hastahane ve zorunlu islerini de sen hallediyorsun.Sonra akşam seni aramışlar ve "hadi tekrar bizi geri evimize götür" demişler...nasıl tepki verirsin?

Yaşlı insanlar zaten
Eminim.cok gerek.olmadikca evden çıkmıyorlardir.
Çıktıkları.zaman da acil durumlarda size haber vermeyi, acil olmadığı durumlarda da taksiyi kullanmayı öğrensinler.

Hiç vicdan azabı duymayın. Yazık değil mi eşinize de, keyfi zart zurt evden çıkıp insan taşıyacak sağa sola. Sağlıkla ilgili olur hiç lafı bile edilmez. Ama eşinizde taksi şoförü değil ki, saygısızlık bence bu talepler.
Esime tam kizamiyorum da iste.yoksa laf ettirmem ama hakli buluyorum bazen ister istemez
Bahsi gecen insanlarin yasi 80. Dinc de olabilirler... ama bu karda kista otobuse binip evlerine gidebilecek mi? Bu insan kullanma degil muhtacliktir. Yaslilarimiz bosuna dua etmiyor " allahim bizi kimselere muhtac etme" diye. Yarin bir gun bizde o yaslara gelecegiz. Belki damada degil 7 kat konu komsuya muhtac olacagiz. Biz Allah rizasi icin elimizden ne geliyorsa yapalim da yapmayanlar utansin...!!!
of siz yazdikca icimdeki ses yukseliyor sanki.iste ben de muhtac olduklarini dusunup uzuluyorum.ama esimi de haksiz bulmuyorum arada kaldim tam :(

Back
X