Öncelikle kaç yaşındasın bilmiyorum, fakat genç bir arkadaşımız olduğunu düşünüyorum.
Dış görünüşe önem vermediğini söylüyorsun. Fakat anladığım kadarıyla öyle ya da böyle arkadaşlarının ve çevrendekilerin yanındaki insanın görüntüsü konusundaki yorumları seni etkilemiş.
Zaten ilişki biteli üzerinden üç-dört ay gibi bir zaman geçmiş. Belki bu noktada geri dönemeyeceğin bir durum ile karşı karşıyasın.
İlerisi için dikkate alman gereken konu etrafındaki insanların ne söyledikleri değil (tabii ki tavsiye, öngörü vs. değil demek istediğim, sadece konu itibari ile "dış görünüşü" baz alarak söylüyorum), senin ne hissettiklerin ve karşındaki insanın sana ne şekilde ve nasıl değer verdiği, davranışları olmalı. Asıl senin için önemli olması gereken budur bence. Güzellik ve dış görünüm gelip geçici şeyler. Hepimiz biliyoruz ki, ünlü bir atasözü vardır "güzelliğine güvenme bir sivilce yeter, zenginliğine güvenme bir kıvılcım yeter", bazen bunu kendimize hatırlatmakta yarar var.
Ciddi düşünüyorduk demişsin, bir kişi hakkında evliliği düşünecek kadar ciddi bir ilişki yaşamak kolay değildir. Günün sonunda gözlerini kapattığında "herşeye rağmen yanımdaki insanı seviyorum ve bu sevgiyi hak ediyor" diyebilmek o ilişkideki en önemli detay bence.
Sonuç olarak, senin yanlış yapıp yapmadığını en iyi analize edecek kişi yine sensin. Ne istediğini bildikten sonra zaten doğru davranıp davranmadığını anlayacaksındır.