Köfteler UzmaN'dan ''Karnıbahar Köftesi'' Tarifi

UzmaN

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2007
5.078
11
156
Kütahya
karnıbahar sevmeyenler bile bayılacaktır:))

Karnıbaharı önceden haşlayıp,sğumaya bırakınız

1 adet karnıbahar
1 adet kuru soğan
1 adet havuç rendesi
Bir kaç dal yeşil soğan(olmasada sorun değil)
3 çorba kaşığı un
1 yumurta
biraz tuz ve kırmızı pul biber
Bir kaç dal maydonoz

Ben karnıbaharı hiç sevmezdim,özellikle haşlama sonucu çıkan kokusu beni bitirirdi..Ama öğrendiğim tarif sonucu evimden karnıbaharı eksik etmiyorum:)
Bir adet karnıbaharı göbeğinden ayıklayın, yıkayın ve bir tencerede haşlayın.
Yumşadıktan sonra süzgeçe alın ve soğumasını bekleyin.
Haşlanan ve soğuyan karnıbaharı,çatal yada ezici yardımı ile bir güzel ezin..Hamur gibi de yapmayın tabiki:)
İçine bir adet kuru soğan,varsa bir kaç dal yeşil soğan,3 çorcba kaşığı un,bir yumurta,biraz tuz,biraz kırmızı pul biber,1 adet havuç rendesi,biraz kıyılmış maydonoz ekleyip karıştırın..
Un ve yumurta karışımı hamur kıvamına getirecektir..
Bir tavaya sıvı yap alın ve kızdırın..Hazırlamış olduğumuz karnıbahar malzemesinden kaşık yardımı ile alıp usulca bastırarak yassılaştırın.(kalın olursa köftemiz dışı kızarır,içi hamursu kalır)
Kızmış yağda kızartın..Servis yapacağınızda üstüne sarmısaklı yoğurt eklemeyi unutmayın,yanına bir de yeşil salata..Ohhhh mis gibi..
Karnıbahar ve havuç yemeyen çocuklar için köfte bahanesi ile yedirebilirsiniz..
Afiyet olsun..
karnbahar.jpg

Kadınlar Kulübü Yemek Tarifleri :nazar:

Son düzenleme:
guzele benzıyoooo.............denıcem canım severım karnıbaharı tarıf araken gordum denıcemmmm...............elıne sağlık

Ay ben karnıbahardan nefret ederım ama ılerde ogluma yedırmek ıstedıgım zaman once kendımın yemesı gerektıgını bılıyorum.Malzemelerden tarıf super gorunuyor.Sagol canım ellerıne saglık...

cok hoş gercekten.
ben karnabaharın her turlusune bayılırım.
yemeği dışında bende karnabaharları haslayıp hız ezmeden cıcek cıçek halıyle once yumurta sora una bulayıp kızartıyorum buda guzel oluyor.
snın verdiğin bu tarıf aynı zamanda fırına atılıpta yapılabılır bence.
teekurlr..

ellerine sağlık canım eminim harika oluyordur en kısa zamanda denenecekler arasına aldım

evet dediğimi yaptım ve en kısa zamanda denedim akşam yaptım harika oldu tarif için tekrar teşekkür ederim canım

bende dün yaptım, resimde ekliyorum...inceltme işini biraz abartmışım ilk yaptıklarım kızartırken dağıldı...sonrakilerde idare etti işte ilk denemede acemilik çektim...sıcakken yemenizi tavsiye ediyorum..karnıbahara bayılıyorum herkese afiyet olsun..
grnt008z.jpg

grnt016s.jpg

ellerinize sağlık..karnabaharı az haşlayıp patates soğan havuç doğrayıp fırına atyorum. sarımsaklı yoğurt ilavesiyle tüketiyoruz. afiyet olsun.

Bende deneyeceğim,Fakat şöyle düşünüyorum çok az yağ damlattığım teflona krep şekilde yayıp alt üst yaparak deneyeceğim,bakalım nasıl olucak..:)))

Ay ben de hiç sevmem karnabaharı ama arada da eşim istiyordu.Belki bu tarif güzel olur da yaparım.Teşekkürler paylaşım icin...

Karnıbahar aşığı olarak tarifi çok beğendim...
En kısa zamanda denicem, ellerine sağlık canım...

patatesle yaptığımz müjverin karnıbaharlı olanı fikir verdiğin için tşk ediyorm..hemen denicem akşama..:56:

Son düzenleme:
Back
X