üzümlü kek püf noktası yardım lüften

ince bilek

🙏
Pro Üye
16 Temmuz 2010
19.693
55.178
1.123
üzümlü kek yapmayı çok seviyorum ama bütün önerileri denediğim halde yinede üzümlerin dibe çökmesini engelleyemiyorum. üzümleri unla karıştırdım toz şeker demişler onuda denedim ama yinede olmuyor üzümler dibe çöküyor başka bir önerisi olan var mı acaba?

üzümleri unlaman doğru, birde kek hamurunu biraz daha koyu yapmayı dene yumuşak olunca daha çabuk dibe çöker canım

bende uzumu en son koyuyorum yogun kivamli hamurun icine simdiye kadar hic cokmedi:26:

bende de aynı sorun var ne yaparsam yapayım çökmelerini engelleyemedim birde kekin içinden bağımsız gibi duruyorlar yani dilimlediğimde kekin içinden dökülüyorlar anlamadım gitti

Unladiktan sonra tel süzgeçle elekten geçirip üzümleri en son ekledikten sonra spatula veya tahta kaşıkla hafif karıştırıp öyle fırınlamayı dene

Ben üzümleri dograyip biraz daha küçültüyorum. Kek hamuruna katmiyorum hamurun cogunu kalıba dokuyorum. Araya üzümleri seriyorum. Üste tekrar hamur. Bir ikisi çöküyor ama oluyor istediğim gibi.

Üzümleri en son kaliba keki döktükten sonra koyup sonra parmagimla tek basipbatiriyorum :) böylece ortalarda kaliyor üzümler.
Böyle de denedim geçen gün. İse yaradı. Ama üzümleri bıçakla Küçülttum yine de

Bi yerde okumustum hamura biraz mısır unu eklenince malzeme dibe çökmüyormuş ama hiç denemedim :))

ardanın mutfagında yaptılar gecende çok güzel oldu bizimkiler yanında hiçç kalır yanii

Back
X