uzun protokol? kısa protokol?

ecrin38

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2010
1.144
4
158
İstanbul
arkadaşlar her dakka bişey soruyorum ama her şey sanki inadına beni buluyorr lucrin iğne kullanıyodum 10gündürrr reglimi oldumm 2. günü gitti doktoruma ama maalesef 2 tane kist oluşturmuşş tedavimi durdurdu bu şekilde devam etmeyelimm 1 ay ara verelim vucut atsın kendiliğinden bu kistleri atmassa enjektör yardımıyla alalım dedii bidahakine sende kısa protokol uygulucazz bu iğneyi bidaha kullandırmıcamm sana dedii ee o zaman şansım değişemi kısada aynı olayı yaşayan varmıı lütfenn yardımcı olunn

canım bende bu ay kısa protokol denicem daha önceden 2 defa uzun protokol denedim hamile kaldım ama düşük yaptım geçen ay başlamıştık aslında tedaviye uzun protokol olucaktı yine çok fazla yumurta oluştu tedavi yarıda kaldı doktorum bidaha uzun denemicez dedi kısa protokol hakkında benimde çok fazla bilgim yok ama arasında fazla fark olduğunu sanmıyorum birde bi yerden duymuştum kısa protokolda şans biraz daha azmış canım sıkıldı bu konuya ama yapacak bişey yok inşallah bebişlerimize kavuşuruz

canım bende bu ay kısa protokol denicem daha önceden 2 defa uzun protokol denedim hamile kaldım ama düşük yaptım geçen ay başlamıştık aslında tedaviye uzun protokol olucaktı yine çok fazla yumurta oluştu tedavi yarıda kaldı doktorum bidaha uzun denemicez dedi kısa protokol hakkında benimde çok fazla bilgim yok ama arasında fazla fark olduğunu sanmıyorum birde bi yerden duymuştum kısa protokolda şans biraz daha azmış canım sıkıldı bu konuya ama yapacak bişey yok inşallah bebişlerimize kavuşuruz

geçmiş olsun cnm yaa bide işin bu yani var dimi ne kadarlıkken düşük oldu ve neden leri araştırıldımııı acaba

6 ve 8. haftalarda düştü canım kanda pıhtılaşma çıktı sonuçlarda iğne kullanıcam kan sulandırıcı

cnm benimki en kısa protokol.antagonist protokol. ben adetin 2.günü puregon iğne vurulmaya başladım. 6gün sonra baktılar beim yumurtalardan bazıları almış yürümüş onlar çatlamasın ve diğerleri ona yetişsin diye çatlatmama iğnesi oldum. 9.gün çatlatma iğnesi vuruldum ertesi günde yumoşlarım toplandı. toplamda 10-11 gün sürdü tedavim. biz<de sorun eşimdeydi benim yumurta rezervim filan çok iyidi. hiç kafana takma dr. lar zaten iğneye başlayınca kan testi ve usg ile hormon ve yumurtalarına bakıp tedaviyi düzenliyorlar. en doğrusu neyse ona karar veriyorlar.için rahat olsun.

cnm benimki en kısa protokol.antagonist protokol. ben adetin 2.günü puregon iğne vurulmaya başladım. 6gün sonra baktılar beim yumurtalardan bazıları almış yürümüş onlar çatlamasın ve diğerleri ona yetişsin diye çatlatmama iğnesi oldum. 9.gün çatlatma iğnesi vuruldum ertesi günde yumoşlarım toplandı. toplamda 10-11 gün sürdü tedavim. biz<de sorun eşimdeydi benim yumurta rezervim filan çok iyidi. hiç kafana takma dr. lar zaten iğneye başlayınca kan testi ve usg ile hormon ve yumurtalarına bakıp tedaviyi düzenliyorlar. en doğrusu neyse ona karar veriyorlar.için rahat olsun.

peki senin sonuç ne oldu cnm yazmamışsınn ?

canım yeshill yansıma yok ben yaziim onun yerine için rahatlasın yeshill hamileee:):)gayette sağlıklı çok şükür..
bende de kısa protokol uygulandı asıl sorun eşimdeydi ama benimde yumurta rezervim aman aman değildi 11 gün iğne oldum sadece sonra toplandı bende hamileyiimm şükür ki..
aynı endişeleri bende yaşamıştım daha mı az şanslıyım falann die hiiçç ilgisi yok inan bana senin ,için hangi tedavi uygunsa onu uyguluyor doktorlar..

kısa protokol şansı azaltıyor mu? ilk defa duydum. yok öle bi şey ya.
bunca insan tedavide lütfen yazarken dikkatli olalım. yumurta rezervinde
problem yoksa fark etmez.

canım bunu bana doktor söledi bende kendim uydurmadım yani benimde morelim bozuldu tabiki ama takdir allahın o ol derse uzunmuş kısaymış farketmiyo tabiki kimsenin moreli bozulsun istemem bana doktorum dediğini paylaştım bende

Merhabalar 2. tup bebek denememi uzun protokolle basladim ilkinde kisa protokol yapildi fakat tutmadi kismet degilmis malesef :(( bu arada erkek infertilesi bende bir sorun yok allaha sukur

Kısa protokolde şans azmış ne demek, alla allaaaa, o kadar tüp bebek uzmanı doktorla konuştum böyle bir bilgi vermediler, uzun ve kısa hastanın durumuna, yumurta rezervine ve zamanına bağlı olarak uygulanıyor, yurt dışında artık özellikle antogonist protokole dönülmüş durumda, daha az ilaç yüklenildiği için tercih ediliyor, eğilim en az ilaçla en iyi sonuç almak şeklinde, doğru olan da bu zaten...Uuzn veya kısa, yumurta rezevinizde sorun yoksa şansda değişen bir şey yok.

arkadaşlar bende ilk denememde hamile kaldım ancak karnımda öldü malesef arkadaşlar ben uzun protokolle kısa protokol nedemek bilmiyorum ancak tedavimde 10-12 gün iğne kullandım daha sonra çatlatma iğnasi ve yumurta toplama bizim sorunumuz sebepsiz infertilite bilen varsa bana açıklarmı acaba

uzun protokolde regle olmadan once hormonlarini baskilayici igne oluyorsun (lucrin ya da decapeptyl gb) regleden bir hafta 10 gun once baslaniyor yani 21.gunde desek daha dogru. sonra regle oluyorsun yumurta gelistirici ignelere basliyorsun, gonal f ya da puregon gb. bu igneleri olurken cogu kisi onceden basladigi baskilama ignelerine de devam ediyor yarim dozla. boyle olursa 7 gun regle oncesi, 10-12 gun de regle sonrasi surecte igne oluyorsun. kisadan tek farki regle oncesi baskilama igne kismi.
kizlar ben yurt disindayim burda da kisa mi uzun mu rezerv durumuna gore karar veriliyor. ama bazen turkiyede oldugu gb uzun deneyen ve olumsuz sonuc alanlara ucuncu denemelerinde kisayi deneyebiliyorlar.
kisa da sans daha az demek dogru degil ama rezerv az olunca otomatik sans azaliyor diye bazi doktorlar ayrintiya girmeden oyle aciklamis olabilir. bazen de hastanin ozel durumuna gore karar veriliyor mesala baska bir hastaligi varsa baskilama ignelerini yan etki yapar diye direk kisa deneyebiliyorlar ama doktorlar uzun protokolu tercih ediyor genelde cunku boylelikle hormon kontrolunu ele geciriyorlar ve yumurtular ayni oranda buyuyor.

canım yeshill yansıma yok ben yaziim onun yerine için rahatlasın yeshill hamileee:):)gayette sağlıklı çok şükür..
bende de kısa protokol uygulandı asıl sorun eşimdeydi ama benimde yumurta rezervim aman aman değildi 11 gün iğne oldum sadece sonra toplandı bende hamileyiimm şükür ki..
aynı endişeleri bende yaşamıştım daha mı az şanslıyım falann die hiiçç ilgisi yok inan bana senin ,için hangi tedavi uygunsa onu uyguluyor doktorlar..

sağoll cnm ya valla içimi rahatlattın ikinizin adınada çook sevindimm rabbimm sağlıklı bi şekilde bebğinize kavuşmayı nasipp etsinn..

cnm evet kızmışsın ama maalesef doktorumda sanki bana yüzde 3 azaltıyoo şansı dedi diyee hatırlıyorumm oyüzdende sordumm zatenn..

selam kızlar banada kısa protokol uygulandı bizdede sorun eşimde sperm haraket hız ve morfoloji tedaviye başlamadan önce kontrollerde 16-17 yumurtam oluyodu yaşım 31 bu arada tedavi kısa portokol martın 9-10gibi adet oldum iğneler başladım 20 de yumurtalarım toplandı 23de tarnsfer 4 embriyom vardı 8 hücre 1.kalite ama sonuç negatif .bazen düşünüyorum hata bendemi diye çünkü 11. gün çok hafif bir iki damla kan geldi doktoru aramadım onun yerine oturup ağladım belki tutunmaya çalışıyordu ve hemen dinlenmem gerekiyodu ben bunu yapmadım buyüzden suçluyorum bazen kendimi ama tabi ne desekte kısmet aramızda erkek infertelitesi diyen arkadaşlar var sizlerin sorunları neler ve neler yapıyosunuz eşiniz neler yiyo içiyor ilaçlar neler erkek infertelitesi olup hamile kalan arkadaşları görünce çok sevindim içime su serpildi.:))) doktor benden genetik test ve kanda pıhtılaşma varmı diye test istedi bakalım haziranda 2. ye başlıcam sizlerden deneyimlerinizi paylaşmanızı istiyorum .görüşmek üzere

Back
X