Gebeliğe Hazırlık Uzun süre çocuk düşünmemek

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Rica ederim. Rahim filmini sakın aksatmayın. Hiçbir şeyiniz çıkmasa bile, ki inşallah çıkmaz, bazen tüplerde minicik yapışıklık olup da o verilen sıvı ile açıldığı oluyormuş. Onu da geçtim, en azından bilirsiniz rahimde bir sıkıntı olmadığını kafanız rahat olur.
Tamam önümüzdeki ay da olmazsa zaten 3. Gün kontrole gideyim diyordum gitmişken hiç yoktan rahim filmini de ayarlarım çok sağol tavsiyelerin için

Tamam önümüzdeki ay da olmazsa zaten 3. Gün kontrole gideyim diyordum gitmişken hiç yoktan rahim filmini de ayarlarım çok sağol tavsiyelerin için
Rahim filmini adet bittiği gibi çekiyorlar ki hamile olma ihtimalin olmasın. Ona göre randevu alırsın yani. Mesela bugün bitti diyelim, yarın hemen çekiyotlar. inşallah sıkıntı çıkmaz. gönlünce olsun dilerim her şey.

Çok mantıksız. Cinsel hayatı evlilikten önce başlayan kadınlar yıllarca korunuyor, hatta sizinki gibi 4 yıldan da uzun yıllarca. Yine de evlenince hamile kalabiliyorlar. Saçma bir söylem olmuş, sana bunu diyenin tıp eğitimi yoksa 'çok cahilsin keşke ölsen' bakışı at, geç 🙈

Arkadaşlar bu konu daha önce açıldı mı bilmiyorum burada yeniyim lütfen mazur görün, ben 5,5 yıllık evliyim ilk 4 yıl çocuk düşünmedik ve 1,5 yıldır deniyoruz olmuyor. Çevremden duyduğum tek şey uzun süre ilk çocuğu yapmayınca her şeyin daha zor olduğu. Sizin bu konuda bilginiz var mı bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Bu arada eşim korunuyordu ben hiç hap kullanmadım ve doktor kontrolllerimizde bir sorun çıkmıyor
İsteyipte olmuyorsa doktora bir gidin derim buradan çare olmaz asla. Fakat çevrenin sözlerine hiç bakmayın onlar her daim konuşurda konuşur. Ben evlenmeyeceğim daha 25 yaşındayım erken dediğim de bile ne demek evlenmeyeceğim çocukta yapacaksın evleneceksin elbet diyen yobaz bir zihniyetle tartıştım geçenlerde neyse ki kazanan ben oldum :D Yani onlar senin iyiliğini, ne istediğini, ne düşündüğünü umursamaz. Zor oluyor dedikleri sanırım 30 undan sonra doğum zor oluyor diyorlar o da tabi %100 herkes için geçerli değil ama daha çok strese girenler oluyor. Ama yine de size kalmış hazır olmak önemli bu noktada.

Evet çok şükür ki ilk denemede tuttu. Rahim filmi içinse asla korkmayın. Ben Şişli echormar’da çektirmiştim. dizlerim titreyerek girdim, bayılacaktım. Bu muymuş diye çıktım. Çok rahattı. Merkez önemli mi bilmiyorum, çok profesyonel bir ekipti ama cihazın c kollu olması önemli olan.netten bir araştırın c kollu olmasını.
Alttan muayene gibi miydi hissettiğim? Sonuçta içerde bir işlem yapılıyor.
Sonrasındaki adetin yoğun ve sancılı mıydı? Bende öyle oldu.

Doğum kontrol hapı veya iğne kullanınca kadında yumurta tembelliği oluyor ve uzun sürebiliyor gebelik bir yıl sürmüştü benim daha uzun süren de var çevremde

Tamamen sacmalik
Bana da istemiyorsun bak sonra istedjginde olmayacak diyen bile oldu
Rabbime sukur ki 3.5 4 yila yakin evliydik ilk istedigimiz ay hamile kaldim ve kizima kavustum . Bununla iliskilendirme ve kafani buna takma derim ki ben pko hastasiyim ayni zamanda . 2 ayda 1 regl olurdum resmen nerdeyse nasipte ne varsa o oluyor bu hayatta

Alttan muayene gibi miydi hissettiğim? Sonuçta içerde bir işlem yapılıyor.
Sonrasındaki adetin yoğun ve sancılı mıydı? Bende öyle oldu.
Yani alttan muayene gibi diyebilirim ki sadece spekulumla vajinanın açılışını hissettim ben. KaTater gibi Bi şey ile sıvı veriyorlar ya onu duymadım mesela. Adetimi tam hatırlamıyorum maalesef. sanırım bir değişiklik yoktu. Çünkü zaten adet bittiği gibi çekiyorlar, bir sonraki adet normal zamanında oluyor.

İlk günden beri hiçbir korunma yönte kullanmadım olsa da fark etmezdi o yüzden geri çekilme yaptık. Bir senedir bebek için uğraşıyoruz hala olmadı.

Yani alttan muayene gibi diyebilirim ki sadece spekulumla vajinanın açılışını hissettim ben. KaTater gibi Bi şey ile sıvı veriyorlar ya onu duymadım mesela. Adetimi tam hatırlamıyorum maalesef. sanırım bir değişiklik yoktu. Çünkü zaten adet bittiği gibi çekiyorlar, bir sonraki adet normal zamanında oluyor.
Bi sonraki adet benmde normal zamanda oldu da ağrılı ve yoğundu kanama, demek ki değişebiliyor.

Ben korkudan anestezili olmuştum.

Bi sonraki adet benmde normal zamanda oldu da ağrılı ve yoğundu kanama, demek ki değişebiliyor.

rica ederim. Ben de İstanbul’da oturmuyorum Ama Sırf bu işlem için kalktım gittim. Normal muayene gibi düşünün, çatalda değil de sedyede uzanıp bacaklarınızı açıyorsunuz. Spekulumla vajinayı açıyorlar ve asla hissetmediğiniz bir kataterle içeri sıvı verirken yukarıdan cihazla film çekiyorlar. herhalde 5 dk filan sürüyor. işlem sonrasında film sonucu için merkezde sizi bi 15-20 Dk kadar misafir ediyorlar hem o arada ilaç yan etki yapar Mİ yapmaz mi lobide bekliyorsunuz. bir de unutmadan ekleyeyim, Katater soktukları için azıcık lekelenmeniz gelebilir. Ayrıca sıvı da verdikleri için o da işlem sonrası biraz akıyor. Ped veriyorlar zaten. yine de yanınızda bir tane yedek ped götürün ama asla dolmuyor o ped De. Adetin son günü bitimi gibi ufacık leke geliyor. sonra filminiz ve sonucunuzu alıp çıkıyorsunuz. Benim bunları yazmam emin olun işlemden daha uzun sürdü 😂
Sonrasındaki adetiniz daha yoğun açık renkli ve sancılı mıydı diye sormuş muydum? Arkadaşlara sorunca niki hatrlamayabilirim sizin:)

Sonrasındaki adetiniz daha yoğun açık renkli ve sancılı mıydı diye sormuş muydum? Arkadaşlara sorunca niki hatrlamayabilirim sizin:)
Adetimi hatırlayamadığımı yazmışım zaten size, anlayamadım bir daha neden sorduğunuzu.

Adetimi hatırlayamadığımı yazmışım zaten size, anlayamadım bir daha neden sorduğunuzu.
Mesajda belirtmiştim ya sizde anlayamamışsınız neden sorduğumu o halde,
Alıntılayım;
"Sonrasındaki adetiniz daha yoğun açık renkli ve sancılı mıydı diye sormuş muydum? Arkadaşlara sorunca niki hatrlamayabilirim sizin:)"

Back
X