Uzun süre iletişim kurmamak evliliği zedeler mi?

Poni Bon

🦄
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2012
14.422
50.809
798
Mrb. Kizlar. Kişilik olarak kızınca hiç konuşmuyorum o kişiyle bağırıp çağırmıyorum tepkimi böyle gösteriyorum sanırım. Eşimlede çok nadir tartışırım şu an konuşmuyorum bi konu yüzünden af diliyor, vur,bağır, istersen küfret ama susma diyor.bu durum evliligi zedeler mi bir yıllık evliyim.siz kızgınken nasıl davranıyorsunuz?

Mrb. Kizlar. Kişilik olarak kızınca hiç konuşmuyorum o kişiyle bağırıp çağırmıyorum tepkimi böyle gösteriyorum sanırım. Eşimlede çok nadir tartışırım şu an konuşmuyorum bi konu yüzünden af diliyor, vur,bağır, istersen küfret ama susma diyor.bu durum evliligi zedeler mi bir yıllık evliyim.siz kızgınken nasıl davranıyorsunuz?

canım içinden mi böle geliyor yani karakterin buysa yapacak bişey yok hem susmak bazen en güzel cevaptır ama bazen! bende biraz senin gibiydim gibiydim çünkü içime atmak hastalıktan başka bişey kazandırmadı bana içinde yaşamak kötü birşey ağzımı açarsam kötü sözler çıkar die yada tepkimizi kırgınlığımızı bazen böle dile getiririz susarız.. eskiden bunu çok yapardım ama yavaş yavaş bende bağırmayı öğrendim daha doğrusu iletişim kurmayı ..susarak hiçbirşey hallolmuyor inan ilk başlarda susarım kırgınlığımı anlasın die baktım anlar gelir özür diler hararetli bir tartışma başlar o söler ben söler herkes içini bi güzel döker ne var ne yok hatalarımızı kozlarımızı paylaşırız..problemde orda biter yoksa biriki birike inan bana bir gün volkan gibi patlıyor insan.kısaca demem o ki bu suslunluğu fazla uzatma nerde ne hata yaptıysa söyle bağırarak yada değil senin seçimin ama gelip özür dilemesi bile inan bana çok şey ifade eder.onu yapmayan erkek çok..

Keşke ben de susabilsem..
En güzelini yapıyorsunuz sinirle laflar söyleseniz daha mı hoş olucak?
Dil yarası çabuk geçmez.

bağırmak,vurup kırmak,kapıları çarpmak bana hep ilkel birer davranış olarak gelmiştir

olaylar karşısında sessiz sakin suskun insanları hep karizmatik ve asil bulmuşumdur :))

ben de susanlardanım, konuşmam karşımdan bir hareket görene kadar. ama aradan 3-5 gün geçmişse ve ancak konusu açılıyorsa da fena patlarım...

İletişim kurmamak tabi ki evliliği zedeler. Ama bağırıp çağırmak da zedeler. İkisinin ortasını bulamaz mısınız? Yani bir süre suskunluğunuzu koruyup, sinirleriniz yatıştıktan sonra fazla uzatmadan medenice konuşamaz mısınız mesela? Tartışma her evlilikte olur ancak kavga etmeden, karşınızdaki insanı suçlamadan konuşmayı başarabilirseniz o evlilik o zaman oturmuş olur.

Susmak insanı delirten bir eylem, eşim böyle yapar
Susar susar susar, çok uğraşarak bir araya gelmemize rağmen en sonunda ya sorun olduğunda benimle konuş ya da s... git hayatımdan dedim
Hiç tarzım değildir ancak çileden çıktığım bir gündü, uzattı da uzattı, gözüm döndü resmen
Kavga edip, bağırıp çağırmakta çözüm değil ama tartışabilmeli insan, bir yerden sonra çekilmiyor inanın

bir süre sonra eşiniz bu duruma alışıp nasıl olsa birşey demiyor diyip daha farklı davranışlara yönelebilir..

uzatmamak kaydıyla tepkinizi gösterin tabi ki, ancak konuşmak evliliğinizi sağlamlaştıracaktır..

farklı fikirler var.şu an kayinvalidemdeyiz oğlunu moralsiz gördükçe bana kızım konuş diye baskı yapıyor bir gün oldu daha bnse burnu sürtsün istiyorum.bilemedim

Uzun süre iletişim kurmamak evliliği zedeler mi?

Evet canım zedeler. Ne olursa olsun konuşmak, gerekirse tartışmak en iyisi. Yoksa birbirinizi anlayamazsınız. Zamanla da soğursunuz bence, heyecanınız biter.Susmak belki çok sinirli anınızda ilk tepkiniz olabilir. Tabi bunlar benim düşüncem :1:

farklı fikirler var.şu an kayinvalidemdeyiz oğlunu moralsiz gördükçe bana kızım konuş diye baskı yapıyor bir gün oldu daha bnse burnu sürtsün istiyorum.bilemedim

O da sizin aklinizdan gecenleri okuyamaz ki. Susmak da iyi degil.

Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Kadınlar Kulübü

Böyle yapmakla büyük suçluluk hissettiriyorsun.Ama büyük ihtimalle asıl suçunun ne olduğunu bile anlamıyor.
Oysa neye neden kızdığını veya gücendiğini söylesen belki daha kolay hallolacak.
Kızdığın anda kavga etmemek için susmak tamam ama bunu sürdürüp anlamsız bir küslüğe çevirmek tabii ki zarar verir.

burnu sürtmeyecek emin olun.. dahası küslük arada ki mesafeyi arttıracak.. bir gün karşınızdaki için susmanızın ya da konuşuyor olmanızın bir önemi kalmayacak.. susmayın, sorunlar konuşarak halledilir.. son cümle slogan gibi oldu :27:

Böyle küsünce kaç gün konuşmuyorsunuz mesela? Bir de örnek verseniz, bu son olayda neye kızdınız da küstünüz?

Susmak karşındakini yok saymaktır ve seven insana verilebilecek büyük bir ceza zannımca. Bunu hakkadecek bişey yaptıysa, neden olmasın. Ama eften püften şeylere sürekli aynı tepkiyi veriyorsanız, uzun vadede ilişkinize ciddi hasarlar verebilir bence.

.

Oan susulabilir ortami dahada germemek adına ama bu gunlerce ise yanlis... insanlsr iletisim kurmalilar

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Sessizlik, küfürden daha çok zedelemez evliliği.
Ama küslüğü uzatmak zarar verir tabi..
Ayrıca soruna çözüm de olmaz.

Kadınlar hemen sıcağı sıcağına meseleyi çözmek ister genelde, erkekler zamana bırakır
sakinleşilsin diye ilginç:26:

Günlerce küs nasıl dayanıyorsun?
Rahatsız olmuyor musun evli ama aynı evde iki yabancı olarak takılmaktan?

Bence eşin için zor.. İletişime kapatma kendini.
Beklentilerinizi uzun uzun konuşun..Sorunlar küserek, uzatarak çözülmez.

Senin erkek versiyonun ile evliyim, eşim kızınca konuşmaz sessiz kalır, bağırıp çağırmaz. Aslında sinirlenip sinirlenmediğinden bile emin değilim ne hissediyo ne düşünüyor bilmiyorum. Tartışırkenki halmiz ben kendi kendime konuşup duruyorum o sessiz sessiz bakar önüne başını çevirir yüzünden üzgün olduğunu anlarım tepkileri oluyor ama tartıştığımız konu ile ilgili bir kelam buyurmaz, bu huyuna çokk sinir oluyorm anlatamam. Çok yıpratıyor beni ve daha da sinirleniyorum. Ona göre sorunlar konuşarak değil zaman içinde düzelirmiş. :47:Aynı eşinin yaptığı gibi ben de öyle şeyler söylüyorum eşime...
Bence tartıştığınız konu ile ilgili birşeyler söyle ve susma çok sinir bir şey içimde kurup kurup kendimi yiyorum...bu da yıpratıcı tabii.

ben de öyleyim ama en fazla bi kaç saat..
yoksa benim için de azaba dönüşüyo..
örnek: dün eşimden bugün için beni biyere götürmesini rica ettim..
cevaben direk yapamam dedi, ki yapabileceği bişeydi..
zoruma gitti..
sessizce kalktım yanından..ütü-bulaşık vs uğraştım yanına gitmedim 2 saat...
hatasını anladı..
geldi gitti konuşturmaya çalıştı..
pas vermedim..
geldim yatağa yatmaya..
beni bırakması için saati erkene kurması gerekiyodu..
baktım teline kurmuş saati..
amacıma ulaştım, artık yelkenleri suya indirebilirdim..:1::1:
girdim yatağa, sarıldık uyuduk :))
tribimi de attım, istediğimi de yaptırdım..
kavgayla çözmeyi sevmiyorum..
suskunluk en iyi çözüm..
doğru yoldayız bence dostum :))

Back
X