Hanımlar merhaba belki size de bir umut olur diye yazıyorum başımdan geçenleri. 15 aydır hamile kalamıyordum hatta geçtiğimiz günlerde buraya Antalya’da tüp bebek yaptıranlar diye bir konu açmıştım doktoru bulup hormon testi için adet günümü bekliyordum ve hafta sonuna geleceği için üzülüyordum hatta , çevreden gelen çocuk sorusu bıktırmıştı artık her sorana yaşım küçük diyip geçiştiriyordum yaşım 23 bu arada. Yumurta tembelliğin var demişti doktor rahim filmiyle alakalı bir bilgim yok çektirmemiştim. Tesadüfen instagramda gezerken nihalinbahçesi diye bir sayfa çıktı karşıma tabiki de herkes gibi ilk bende inanmadım çünkü o kadar çok şey var ki hamile kalmaya yardımcı olduğunu söyleyen sayfalar. Nedense o an dikkatimi çekti instagram sayfası ve Trendyol hesaplarında çoğu kişinin hayıtmacununu kullanıp hamile kaldım yazısını gördüm ve tabi çoğu kişide de işe yaramamış. Bir umut işe yarar diye aldım. Tüp bebeğe karar vermeden 2 ay önce almıştım bu arada, döngümün 8. günü kullanmaya başladım 14. Gününe kadar kullanıp bıraktım adetlerim çok ağrılı geçerdi ve 10 gün öncesinden ağrılarım başlardı ve o ay garip bir şekilde başlamadı tabi ben hamileliğe yorumladım düzensiz olan adetim o ay 28. gününde geldi. Bende o da işe yaramadı diyip tüp bebeğe karar vermiştim ama bir yandan da yiyorum macunu hala bir umut. Hormon testi için adet günümü bekliyordum ve 4 gün geçtikten sonra test yapayım dedim hiç beklemiyordum bu arada ve çift çizgiyi gördüm sonunda. Diyeceğim şu ki hiç beklemediğiniz anda hamile olduğunuzu öğreneceksiniz umarım Allah isteyen kişilerin kucaklarını boş bırakmaz. Umudunuzu kaybetmeyin
uzun oldu kusura bakmayın
Tebrik ederim, çok sevindim sizin adınıza.
Sağlıkla kucağınıza almak nasip olsun inşallah.
Bende de yumurta rezervi düşüklüğü var, fsh 26 - amh 0.16
Doktorlara göre tüp Bebekten başka şansım yok, ama Mayıs ayında doğal yolla olan ve bir mucize gibi gelen 8 haftalık gebeliğim sonlandı malesef.
O ay tüp Bebek tedavisine başlamayı düşünüyorduk biz de.
Rahim filmini çektirdik, sperm, hormon testleri vs yapıldı.
Reglimi bekliyordum o arada da regle kadar hayıt otu çayı içeyim, ne kaybederim, yumurtalar daha sağlıklı olur diye düşünüyordum.
Ama regl gelmedi , Nisan'da gebe olduğumu öğrendim , devam etmedi ama faydası olduğunu düşünüyorum.
Hatta o ay FSH değeri 34tü. Şu ankinden bile yüksekti yani.
Şu anda da içmeye devam ediyorum, bakalım yine tüp Bebek tedavisine başlamaya karar verdik, umarım yine gerek kalmaz.
Bu arada macun yada tohum şeklinde fark etmiyor her halde, ben tohum olarak aldım demleyip içiyorum.