Uzun yolda kurban eti nasıl taşınır?

arydsm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2014
412
251
103
Kızlar malum kurban bayramı yaklaşıyor. Memleketimde keseceğim kurbanımı. araçla 12 saati buluyor yolculuk. Kurban etini, kıymayı bozulmadan nasıl muhafaza ederek getirebilirim? Var mıdır bunun yöntemi, özel poşeti vs.?

Yeni kesilmiş et hemen yola çıkarsanız 12 saat dayanır diye biliyorum. Güneşten korumak lazım bide arabayı havalandırın yol boyunca hatta klimayı açma imkanınız varsa hiç sorun olmaz. Yinede farklı görüşü olan arkadaşlar varsa bilgilendirsin bizleri.

Cevabın için teşekkürler. Ama keser kesmez dönmeyeceğiz 1. Gün kesip 4. Gün döneriz. Öyle çok bi et de değil küçük paketler halinde kıyma ve kuşbaşı yaptırmayı düşünüyorum İlk defa yapacağım böyle birşey tecrübeliler, önerisi olanlar cevap yazarsanız çok sevineceğim.

coolbox alin ve icine yerlestirin..sogukca gelir ama oncesinde buzluga girmemis olmasi gerek. cunku et buzluga girip cikarsa bakteri uretir..

valla 4. gun donecekseniz cok zor..buzluga koymasaniz olmaz..koysaniz getirirken buzu cozulurse riskli..cok fazla et degilse memleketinizde akrabalariniza birakin bence.

araba tipi buzdolabı var yada termosun içine buz doldurun etrafına etleri döşeyin olmaz mı.

Aradan baya zaman geçmiş ama yinede paylaşmak istedim belki ilerde işinize yarar dondurucudan çıkarılır çıkarılmaz köpük kutuya koyup kenarları koli bandiyla hava almaz şekilde sarılırsa bozulmadan taşıyabilirsiniz köpük kutular kirilmadigi sürece defalarca kullanılabilir hani şu balıkçılar ın nakliye için kullandıklarından bahsediyorum ambalaj ve koli falan satılan yerlerde bulabilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…