• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

UZUN ZAMANDIR İŞSİZİZ PAZARCILİK ?

SUNAY_12

Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2017
166
142
18
47
Yukarıda yazan gibi durum ,ist İstanbul Avrupa yakasındayiz,Fazla bütçemiz yok pazarcı olan varsa yazabilir mi neler yapmalıyız,nasıl başlamalı yiz ?

Hangi iş kolay ki ?Denemelerinde yarar var

Neden tavsiye etmiyorsunuz yazarmisiniz ?

Allah yardimciniz olsun canim ama bence oyle olunca bereketi daha guzel oluyor.

Allah razı olsun gülüm ilginc Kiz ilginc Kiz

Arkadaşım Allah hayırlı kapılar açsın inşallah. Aslında ne satacağınıza göre işin ağırlık boyutu değişir mesela, sebze meyve ise gece boyu halde mal yükleyip hiç uyumadan pazara gelip akşama kadar çalışmak zorundasınız.

Mesela benim eşim şarküteri tarzı. Sabah 5 buçukta evden çıkıyor. Akşam geliş saatleri değişiyor. En erken 9 buçuk 11e kadar yolu var. Ağır dolaplar indirip kaldırıyor.

Pazarcılık dükkan açıp kapatmaya benzemiyor bir de bizim tek tatilimiz bayram tatilleri :/ Onun haricinde haftada bir gün tatili var onda da piyasaya çıkıp mal alıyor filan. Allah herkese kolaylıklar versin

Valla eşim işten çıktıktan sonra bu işte çok para var diyerek girdi ne kadar karşı çıksamda.

Fakat bizim arabamız vardı. Köyleri gezdi öyle satış yaptı.
Sabah 4 5 gibi kalkıp hale gitti her gün çünkü soğuk depomuz yoktu.
Kışları eve en geç 10 da geldi
Yazları en erken 11
İşi 6 ay yapabildi
Bana o 6 ayda gösterdiği durum çok iyi para var bak kredi borçlarını kredi kartlarına yetebiliyorumdu. ( yanlış anlaşılma olmasın faturaları kirayı yatırdı para istediğimde en fazla 100 lira isterim sıkıntısız verdi hiçbir şeyden bahsetmedi)
Ama gel gelelim patladık
Mazot aldı başını gitti
Hal fiyatları da öyle
3 hafta önce iş buldu
Demem o ki borcunuz yoksa girin deneyin ama borç varsa hele bankaysa düzenli yatan maaştan vazgeçmeyin.
Umarım yardımcı olmuşumdur.

Görümcemin küçük oğlu var 14 yaşında. Yaz diye bir lokantaya vermiş. Lokanta da demiş biz para vermeyiz kapının önündeki dubaları kaldırsın indirsin yani vale yardımcısı olsun, aldığı bahşişler onun olsun diye. Çocuk günde 100 lira bahşiş alıyormuş resmen. Böyle bir şeye baksanız?

Allah yardımcınız olsun tez zamanda iş bulursunuz inşaallah sizin çevreniz genişse toptan çorap ve iç çamaşırı alıp kadınlar arasında satsanız karlı oluyor bi toptancıyla anlaşsanız.

sosyete pazarlarında çalışabilirsiniz biz bir ara düşünmüştük toptançılardan alırsın . mesela çantalar 5 6 tl pazar fiyatı 10 tl

O zaman fazla para koymadan ufaktan başlayın ne bileyim ne giderki bence pazar dolaşın bikaç tane gözlemleyin sonra oturup konusun

Yukarıda yazan gibi durum ,ist İstanbul Avrupa yakasındayiz,Fazla bütçemiz yok pazarcı olan varsa yazabilir mi neler yapmalıyız,nasıl başlamalı yiz ?
Rakika Rakika açıklamış aslında benim de babam esnaf haftada 1 gün tatili bayramlarda da 2-3 günlük tatili olur,ama kendi iş yeri olduğu için akşam 7 de 8 de kapatıyor mesela bu aralar, mesela,2-3 gün önce babamın arkadaşı ile karşılaştık o gün adamın izin günü kendisi pazarcılık yapıyor adam eve gitme saati için en erken 10 en geç 12 buluyor dedi,sabahta 5 5.30 da evden çıkıyorum diyor bu kişide şarküteri satıyor,yine sebze meyve satan tanıdığım vardı adamın çok erkenden hale mal almaya gittiğini bilirim eve çok geç gelirdi.

Pazarcılık yapmak istiyorsanız önce bir belediyeye gidin derim,yer kiralama için ne kadar kira istiyorlarmış,ne kadar para gidiyormuş bunu öğrenin önce.

Rakika Rakika açıklamış aslında benim de babam esnaf haftada 1 gün tatili bayramlarda da 2-3 günlük tatili olur,ama kendi iş yeri olduğu için akşam 7 de 8 de kapatıyor mesela bu aralar, mesela,2-3 gün önce babamın arkadaşı ile karşılaştık o gün adamın izin günü kendisi pazarcılık yapıyor adam eve gitme saati için en erken 10 en geç 12 buluyor dedi,sabahta 5 5.30 da evden çıkıyorum diyor bu kişide şarküteri satıyor,yine sebze meyve satan tanıdığım vardı adamın çok erkenden hale mal almaya gittiğini bilirim eve çok geç gelirdi.

Pazarcılık yapmak istiyorsanız önce bir belediyeye gidin derim,yer kiralama için ne kadar kira istiyorlarmış,ne kadar para gidiyormuş bunu öğrenin önce.

Tezgah kiraları da semtten semte değişiklik gösterebiliyor sevgili bulca bulca , mesela eşimin sadece iki gün pazarı kendi tezgahı bunlara aynı emlak vergisi gibi vergi ödüyor senelik. Bir de esnafa ait tahtalardan kiraladığı semtler var. Örnek vermek gerekirse; Beykoz'da tek tahtayı günlük 50 tlye kiralarken, Tarlabaşı'nda tek tahta 150-200 tlye çıkabiliyor.

Back
X