Üzüntüden ne yapacağımı şaşırmış haldeyim :(

2seker

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2018
335
209
103
33
Merhaba hanımlar daha önceki konularda ve yorumlarda eşimin cezaevine girdiğinden söz etmiştim bilmeyenler için şöyle söyleyim yol kesme kavgasında eşim karşı tarafı yaraladı ama karşıda herhangi kalıcı bir hasar yok sadece vücudun üst kısmına darbe aldığı için eşim kasten yaralamaktan yargılandı ve 4buçuk ay cezaevinde yattı icerideyken yazdığı dilekçe sayesinde şartlı tahliye oldu (denetimli serbestlik) nisan ayında mahkeme oldu ve her iki tarafta anlaşma dahilinde şikayetçi olmayacağını belirtti bugün ikinci mahkememiz oldu biz imzanın duser uzlaşma sağlanır diye beklerken hakim imzanın devamiyla birlikte davanin bir üst mahkemeye verilmesine karar vermiş ayrıca adam öldürmeye teşebbüsten yargilanacaksiniz demiş :((
O kadar üzüldüm ki anlatamam eşim mahkemeden geldiğinden beri bir ağlama hali aldı beni onunda modu düşüyor hal böyle olunca...buraya yazdım sadece icimi dökmek istedim ve belki benzer durumlardan beraat alan varsa duymak istedim
Şimdiden okuyan herkese teşekkür ederim

Öncelikle geçmiş olsun. Çok bir bilgim yok.
Tek bildiğim. Üst mahkemeden ne karar gelirse; o kesinleşmiş ve bozulmayacak karardır. Bir üstü yok yani. İnşaallah olumsuz bir karar çıkmaz. Emsal davaları bir araştırın.

Beni yanlış anlamayın tabiki öncelikle geçmiş olsun Allah selamete erdirsin.
Ancak eşinir bir suç işlediyse öyle ya da böyle bunun cezasını çekmeli.sadece eşiniz için değil kendi eşimde yapsa bu böyle olmalı.
İnsanlar kendilerine hakim olmayı öğrenmeli,astığım astık kestiğim kestik olmamalı.
Herkes kendi adaletini kendi sağlamaya kalktığı için bu tür yaralama cinayet vs durumları arttı ülkemizde.
Not: ülkedeki adalet sistemi asla adil deil onun herkes farkında.ekmek çalan 1yıl ceza alırken,cinayet işleyen serbest kalabiliyor.
Oyüzden dilerim eşiniz halettiğinden fazla ceza almaz ve bian önce kavuşursunuz

Önceki konularınıza baktım ve bahsettiğinizi görmedim.
Yol kesme kavgası nedir?

Cok gecmis olsun. Bir kadin icin cok zor bir durum. Arkadasin dedigi gibi, ortada bir suc varsa cezasi cekilmeli evet ama olan yine kadinlara oluyor iste .

Geçmiş olsun.
Bir anlık öfke nelere sebep oluyor işte.
Allah beterinden korusun.
Alınmış bir karar yok sonuçta üst mahkemede.
Dua edin ve eşinize ders olmuş olsun.

Merhaba hanımlar daha önceki konularda ve yorumlarda eşimin cezaevine girdiğinden söz etmiştim bilmeyenler için şöyle söyleyim yol kesme kavgasında eşim karşı tarafı yaraladı ama karşıda herhangi kalıcı bir hasar yok sadece vücudun üst kısmına darbe aldığı için eşim kasten yaralamaktan yargılandı ve 4buçuk ay cezaevinde yattı icerideyken yazdığı dilekçe sayesinde şartlı tahliye oldu (denetimli serbestlik) nisan ayında mahkeme oldu ve her iki tarafta anlaşma dahilinde şikayetçi olmayacağını belirtti bugün ikinci mahkememiz oldu biz imzanın duser uzlaşma sağlanır diye beklerken hakim imzanın devamiyla birlikte davanin bir üst mahkemeye verilmesine karar vermiş ayrıca adam öldürmeye teşebbüsten yargilanacaksiniz demiş :KK43:(
O kadar üzüldüm ki anlatamam eşim mahkemeden geldiğinden beri bir ağlama hali aldı beni onunda modu düşüyor hal böyle olunca...buraya yazdım sadece icimi dökmek istedim ve belki benzer durumlardan beraat alan varsa duymak istedim
Şimdiden okuyan herkese teşekkür ederim
Nasıl bir darbe ki O, hem kalıcı hasar yok vücudun üst kısmına falan, hem.adam öldürmeye teşebbüs. Demek ki kesici bi alet yaralaması falan var. Basit bi yumruk mevzusu falan değil.

Ve üzgünüm ama evet bıçaklama falan adam öldürmeye teşebbüse girer belirli bölgelere isabet etmisse

Öncelikle geçmiş olsun. Çok bir bilgim yok.
Tek bildiğim. Üst mahkemeden ne karar gelirse; o kesinleşmiş ve bozulmayacak karardır. Bir üstü yok yani. İnşaallah olumsuz bir karar çıkmaz. Emsal davaları bir araştırın.
Yanlışınız var konu sahibi daha fazla üzülmesin diye düzeltiyorum. Üst mahkeme derken ağır ceza mahkemesini kastetmiş burada. Bu mahkemeden çıkan karara karşı da miktarına göre istinaf ve yargıtay yargı yolları var. Çıkan karar kesin olmayacak yani. İnş adalet yerini bulur. Bazen öyle olmasa bile değerlendirmesini üst mahkeme yapabileceği için de gönderilir. İlla adam öldürmeye teşebbüsten mahkumiyet çıkar diye birşey yok konu sahibi.

Neymiş efendim, kimse herhangi bir cana (insan, hayvan, bitki) ayrımı yapmaksızın zarar vermeyecekmiş.
Çünkü onlar kum torbası değilmiş!
Kalıcı hasar yok demek, bayağı hasar var demek.
Eşinizin yaraladığı kişi ben de olabilirdim.
O sebeple gayet kasıt ararım, birine vururken tabi ki kastınız ona zarar vermektir çünkü.
Lütfen üzülmeyi bırakın, cezasını sonuna kadar çekip yeni bir sayfa açsın.

Eşiniz adamın kalbine yakın bir yeri bıçaklamış olmalı yargılama kasten öldürmeye teşebbüse döndüğüne göre. Bu suç kesinleşirse cezası yaralama suçundan daha ağır olur. Fakat büyük ihtimalle haksız tahrik indirimi alacak eşiniz çünkü adamla kavgaya tutuşmuşlar. Başka indirimler de alabilir ama adam öldürmeye teşebbüs keşinleşirse beraat etmesi düşük bir ihtimal gibi görünüyor.

Peki o bıçakladığı kişi ölseydi?

Kusura bakma ama bizde trafiğe çıkıyoruz, hiç de yanımızda bıçak taşımıyoruz. Eğer bir suç varsa çekmeli ceza.

Kızabilirsiniz bu yorumuma ama dogru olan bu. Yoksa herkes alsın bir bıcak, silah her neyse dalsın millete! Olur mu bu!

Eşinde öfke kontrol sorunu var demektir. Teşebbüs ettiği kişi Sen de olabilirdin. İnşallah bir daha kendini frenler ve eğer drrsini almışsa asla ve asla hiçbir çocuğu annesiz ya da babasız bırakma teşebbüsüne cesaret edemez

Arkadaşlar öncelikle iyi veya kötü cevaplarınız için teşekkür ediyorum...bu durumla ilgili konu açmadım başka bir arkadaşım konusuna yorum yaparken belirtmiştim..Ben veya eşim kesinlikle suçsuz olduğunu savunmuyoruz elbette hatasi var kesici alet yaralamasi olduğu doğrudur adamın eli kesildi ama kalbe giden bir damara denk gelmiş hayat bazen siz başka planlar yaparken önünüze çok farklı şeyler koyabiliyor eşim o gün bıçakları biletmek için yanına almıştı velev ki bu talihsiz olay geldi başımıza ceza meselesine gelince zaten 4buçuk ay yattı karşı tarafta ağır tahrik var küfür yol kesme ve silah çekme...adamın kalbe giden bir damarı zedelendi hayati tehlikesi var ama o gün olması gereken ameliyatı erteleyip düğüne gidebilecek kadar da iyi...adaletimizdeki açıklık bu düşmez kalkmaz bir Allah insan olanın başına herşey gelebiliyor

Belden üstü olduğu icin adam öldürmeye teşebbüs sayılır taraflar anlaşsa bile kamu davasina döner, umarim eşine ders olur da bir daha kesici alet taşıyıp kendi adaletini kendi sağlamaya çalışmaz. 1 ay uyumamışmıs uyumasın zaten adam ölseydi ne olacaktı.
1ay uyumama mevzusunu nerden çıkardınız ben böyle bişey demedim

Allah yardımcınız olsun.
İnsan beşer , beşer şaşar demişler.
Hakkınızda hayırlısı.

Back
X