• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

vajinada batma,acı bi bakın kızlarrrr:-(((

JUSE

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2010
558
12
46
İstanbul
16.haftamı yeni bitirdim.arada kısa aralıklarla 3-5 sn giren vajinamda sol tarafa doğru içlerde bi yerde batma tarzında acı hissediyorum.sonra bi anda geçiyor.ama 2-3 gündür sıklaştı.çok korkuyorum bebekle mi ilgili diye.bu konuda bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olsun:-(((
DR.GENELDE BU TÜR AĞRILARI ÇOK ÖENMSEMİYOR....

merhabalar; ben de 13 haftalık hamileyim benim de sizinkine benzer yakınmalarım oldu.dr normal olduğunu söylüyor çünkü uterus büyüyor.vücudumuz progesteron hormonu salgılayarak kasların kasılmasını sağlıyor.işte bu sebeplerle vajinada kasıklarda kasılma ve batma olması normaldir.bazı hamileler çok hissediyor bazıları hiç hissetmiyor..Allah herkese hayırlı doğumlar nasip etsin...

merhabalar; ben de 13 haftalık hamileyim benim de sizinkine benzer yakınmalarım oldu.dr normal olduğunu söylüyor çünkü uterus büyüyor.vücudumuz progesteron hormonu salgılayarak kasların kasılmasını sağlıyor.işte bu sebeplerle vajinada kasıklarda kasılma ve batma olması normaldir.bazı hamileler çok hissediyor bazıları hiç hissetmiyor..allah herkese hayırlı doğumlar nasip etsin...

çok teşekkür ederim cvp için.

Hmm...
bak o sol tarafta ince bir cizik atilmi$ agrisi bende de oluyor buarada ben 35 haftalik hamileyim. Doktoruma pek payla$mami$tim.
Peki ili$ki sirasinda da bu oluyormuydu sizde?

Hmm...
bak o sol tarafta ince bir cizik atilmi$ agrisi bende de oluyor buarada ben 35 haftalik hamileyim. Doktoruma pek payla$mami$tim.
Peki ili$ki sirasinda da bu oluyormuydu sizde?

açıkcası eşimde bende cinsellik konusunda başından beri çok mkorkağız.doktorum herhangi bir yasak koymamasına rağmen ilişki yaşamıyoruz tatlım:-)))sabrediyoruz anlayacağın:-))

bunlar gebeliğin kendisinden kaynaklanıyor,rahim büyüyor kendine yer açmaya çalışıyor..kasık ağrıları batmalrı bundan oluşuyor,
ilerleyen zamanlarda 5 ayda falan eklem yerlerinde ödem olacak ve bilek,diz ve kalça da ağrılar hissedebilirsin..

bunlar gebeliğin kendisinden kaynaklanıyor,rahim büyüyor kendine yer açmaya çalışıyor..kasık ağrıları batmalrı bundan oluşuyor,
ilerleyen zamanlarda 5 ayda falan eklem yerlerinde ödem olacak ve bilek,diz ve kalça da ağrılar hissedebilirsin..

çok teşekkür ederim burdan normal olduğubu okudukça daha rahatlıyorum....çok korkak oldun ben ya:-((

açıkcası eşimde bende cinsellik konusunda başından beri çok mkorkağız.doktorum herhangi bir yasak koymamasına rağmen ilişki yaşamıyoruz tatlım:-)))sabrediyoruz anlayacağın:-))

Yok hamilelik öncesinde ili$kide aci oluyormuydu onu demek istemi$tim. Ona bakarsaniz bizde yapmiyoruz doktorumda herhangi bir yasak koymadi :)

o sekilde bendede oluyor, normal dedi doktor, ince oyle birsey batiyor gibi sizliyor asagi dogru, anlik birsey ama yani geliip geciyor, sinirler sikisiyor ve cekiyor rahim buyudugunden ve hersey biraz sikistigindan dedi. zararsizmis yani.

o sekilde bendede oluyor, normal dedi doktor, ince oyle birsey batiyor gibi sizliyor asagi dogru, anlik birsey ama yani geliip geciyor, sinirler sikisiyor ve cekiyor rahim buyudugunden ve hersey biraz sikistigindan dedi. zararsizmis yani.

Bunu duydugum iyi oldu bugece azdl bende ki durum bayagi oluyo sadece 1sn batiyo gidiyo bebekte hareketli vajinanin oradaki kemikte hissediyorum artik bebi$i dogum kanalina girmi$ çünki 35ci haftamdayim buarada. Sanirim o hareket ettikce alttan o hissi ya$iyorum ve karnimda da bugün uzun süren bi kasilma var sertlik var yani balon gibim... yattim dinlendim ama clks banamisin demiyo.

Herkes bunu sol tarafinda mi hissediyor?

Son düzenleme:
Yok hamilelik öncesinde ili$kide aci oluyormuydu onu demek istemi$tim. Ona bakarsaniz bizde yapmiyoruz doktorumda herhangi bir yasak koymadi :)

yok tatlım hiç bi problemim yoktu ilişki öncesi.bi de ben hamile kalmadan 2 ay önce de gitmiştim kontrole.kist.vb.bişey varsa gebelik öncesi tedavi oluyum diye.

ama siz yazdıkça rahatlıyorum burdan.çok sağolun kızlarrr:-))ayyyy bak şimdi bile battı bişey yine alttan alttan kendimi çok dinler oldumm yavvv:-(((

Bunu duydugum iyi oldu bugece azdl bende ki durum bayagi oluyo sadece 1sn batiyo gidiyo bebekte hareketli vajinanin oradaki kemikte hissediyorum artik bebi$i dogum kanalina girmi$ çünki 35ci haftamdayim buarada. Sanirim o hareket ettikce alttan o hissi ya$iyorum ve karnimda da bugün uzun süren bi kasilma var sertlik var yani balon gibim... yattim dinlendim ama clks banamisin demiyo.

Herkes bunu sol tarafinda mi hissediyor?

benim dünden beri ortalara da kayıyo.canım senin doğum yaklaşmış hadi diyelim.ama beni,m erken diye korkmuştum batmadan.oğluşumu bile tam hissedemeden batma acı hissedince panik oldum.

17.hafta içindeyim ben.zaman hiç geçmiyo gibi.allahım hepimizin kucağını bebekleriyle doldursun inşallahhhhÇ-)))

slm bende 28 haftalık hamıleyım aynı durum bende de var hem batıyo hem sızlıyo aralıklarla giriyo bende hiç paylaşmamıştım doktorumla normaldır die ama demekkı herkesde oluyo

ben 34. haftamdayım bu şikayetlr en basından beri var oturduğum yerden kalkarken yada yatakta dönrken çığlık atasım geliyor acıdan rahim gnişliyo dediler iltihap var dediler şimdide rahimde ağrı var bakalım doğurunca normalmi değilmi öğrenecem bi sorun olmazsa önemsememek lazımmış dicem ben doğurana kadar sabredin :37::49:

Bende ili$ki esnasinda bazen oluyordu ve ben bunu kendimi kasmaktan biliyordum.. Cünki rahat oldugum zaman o aciyi hisetmiyordum kendimden biliyorum yani.

Hamilelige gelince ilk ba$larda hiç sorun ya$amadim ta ki bu haftanin ba$larinda karnimda acayip bir sertelme oldu normalde her oldugunda yatip dinleniyordum ve geçiyordu ama bu aralar uzun uzun sürüyo saatlerce o da normalmi$ artik 36ci haftama girmek üzereyim ve sahte sancilar bunlar doguma hazirlik sancilari.. ve o altta ki igne batar gibi $ey de oldu bu hafta ama dün bugün yok geçti herhalde.

Ailemden bunu 6ci ayindan itibaren ya$ayanlar var, son haftalarinda ya$ayanlar var (ki, bende son haftalarinda bunu ilk kez ya$ayanlardanim) sizlerin arasinda da farkli haftalarda ya$ayanlar var normaldir ozaman.

Allah hepimize kolaylik versin kizlar...

Bende ili$ki esnasinda bazen oluyordu ve ben bunu kendimi kasmaktan biliyordum.. Cünki rahat oldugum zaman o aciyi hisetmiyordum kendimden biliyorum yani.

Hamilelige gelince ilk ba$larda hiç sorun ya$amadim ta ki bu haftanin ba$larinda karnimda acayip bir sertelme oldu normalde her oldugunda yatip dinleniyordum ve geçiyordu ama bu aralar uzun uzun sürüyo saatlerce o da normalmi$ artik 36ci haftama girmek üzereyim ve sahte sancilar bunlar doguma hazirlik sancilari.. ve o altta ki igne batar gibi $ey de oldu bu hafta ama dün bugün yok geçti herhalde.

Ailemden bunu 6ci ayindan itibaren ya$ayanlar var, son haftalarinda ya$ayanlar var (ki, bende son haftalarinda bunu ilk kez ya$ayanlardanim) sizlerin arasinda da farkli haftalarda ya$ayanlar var normaldir ozaman.

Allah hepimize kolaylik versin kizlar...

aminnnnnn:-))))))))))

37+3 haftalık hamileyim ilişki sonrası yanma,acı oluyordu bi süre sonra geçiyodu zaten artık bişey yapmıyoruz 35. haftamdan sonra ara sıra yani nadiren batma hissettim bide vajinada ağrı ama sorun yok şüphesi olan çekinen varsa kesinlikle dr una sorsun

Kizlar birkac farkli seyden bahsedilmis burada,

1- bahsedilen igne batar gibi vajinaya dogru inen anlik gelip giden aci, sinirlerden dolayi oluyor

2- iliskiden sonra karinda olan agri kasilmalardan dolayi oluyor

3- karniniz agridiginda ve sert oldugunda, balon gibi sislik ve ustune elinizi koydugunuzda sert oldugunu hissediyorsunuz, bunlarda rahmin kendini salip sikmasindan dolayi oluyor, cok erken haftalardada baslayabilir, hamileligin ortalarindada, sonlarindada, hatta hic olmayabilirde bazilarinda. Bunlar kramp seklinde hissedilebilir.

4- rahim buyurken agrilar yapiyor, bunlar ozellikle 14. haftadan sonra olabilir.

Sonuc olarak; bunlarin hepsi normal ve tehlikesiz.

Tabi eger son haftalarda iseniz yinede bir kontrol ettirmek gerekebilir :1: ama herhalde dogumun baslayip baslamadigini anlayabiliriz, en azindan oyle umuyorum :18:

Back
X