Vajinal doğum sonrası dikiş

Ankaralibiri

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2024
22
-17
1
23
Doğuralı 10 saat oluyor dikiş yerlerinde sızlama ve yanma hissi var adet kanaması gibi bir kanamam var tabi doğumdan sonra elle de baktılar ufak bir yer o dikilmiyo dediler şuan yanma var normal mi? Sağ tarafımı kullanmak istemiyorum dikiş atar diye korkuyorum

Dikiş ve Yanma/Sızlama Hissi:
  • Vajinal doğum sonrası özellikle epizyotomi (kesi) ya da doğum yırtığı dikildiyse bu bölgede yanma, batma, sızlama olması çok yaygındır.
  • Tuvalet sonrası, hareket ederken veya otururken bu hisler daha da artabilir.
  • Ufak bir yer dikilmediyse, oradaki açık doku da tahriş hissi verebilir. Zamanla kabuklanıp iyileşecektir

Kanama (Lohusalık kanaması - loşi):
Doğumdan sonra başlayan kırmızı, adet benzeri kanama (loşi) genellikle ilk günlerde yoğundur ve gün geçtikçe rengi kahverengiye, sonra sarıya döner.
  • Şu an yaşadığın adet benzeri kanama da bu açıdan normaldir.Sağ Tarafını Kullanmak İstememen normal
  • Eğer dikişler sağ taraftaysa ya da orası daha çok ağrıyorsa, bu tarafta gerginlik olabilir ama hareket etmek dikiş atmasına neden olmaz. Tam tersi, hafif hafif hareket etmek kan dolaşımını artırır ve iyileşmeye katkı sağlar.
  • Dikişin atması için çok zorlayıcı bir hareket ya da enfeksiyon olması gerekir.
Ne Zaman Doktora Başvurmalısın?

Şu durumlar varsa mutlaka doktora bildirmelisin:
. Dikiş yerinde şiddetli ağrı, kötü kokulu akıntı, aşırı şişlik, zonklama,
  • Kanamanın ped taşıramayacak kadar çok olması (saatte birden fazla ped dolduruyorsa),
  • 38 derecenin üzerinde ateş,
  • Genel durumda kötüleşme, halsizlik, baş dönmesi gibi belirtiler.
İyileşme sürecinde ılık oturma banyoları (doktor izin verirse), pamuklu iç çamaşırı ve düzenli ped değişimi fayda sağlar.

Kuru tutmaya çalışın önden arkaya doğru yıkayın bide bacak aranıza yastık alıp sol tarafa yatın rahatlatır sizi biraz . Doktorunuza sorun kullan derse eczanede sprey var ugusturuyor yanma batmayı alıyor adını hatırlayamadım şuan ama baya bi rahatlatıyor

Nasıl kuru tutucam kan geliyor çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…