• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinal mantar laneti!!

dysn-tkns

Üye
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2023
7
0
6
29
1,5 senedir şu mantardan kurtulamıyorum evlendiğimden beri yani. ne ilaçlar ne fitiller neler neler karbonatlı sular sirkeli sular her şey. Borik asitmiş bilmem neymiş yok. Allah aşkına diyet vs değil bunu çözebilen yok mu başka türlü. 1 hafta ilaç kullanıyorum bitiyo hoop bidaha pedlere kadar değiştirdim airiz ya da beije ped kullanıyorum yok onla da alakalı değil ne bu. Eşimde hiçbir problem yok hep bende sıkıntı oluyor bi kaç kez eşime de ilaç verdiler şikayeti olmadan

1,5 senedir şu mantardan kurtulamıyorum evlendiğimden beri yani. ne ilaçlar ne fitiller neler neler karbonatlı sular sirkeli sular her şey. Borik asitmiş bilmem neymiş yok. Allah aşkına diyet vs değil bunu çözebilen yok mu başka türlü. 1 hafta ilaç kullanıyorum bitiyo hoop bidaha pedlere kadar değiştirdim airiz ya da beije ped kullanıyorum yok onla da alakalı değil ne bu. Eşimde hiçbir problem yok hep bende sıkıntı oluyor bi kaç kez eşime de ilaç verdiler şikayeti olmadan
Eşinize idrar testi yapıldı mı?

Kesinlikle kadın hastalıklarıdan idrar verin gardenella büyük ihtimalle eğer geçmiyorsa mantar tekrarlama eğilimine sahip ve bakteriyel vajinosise neden olabilr ve ureaplasma da baktırın. Smear baktırdınız mı hiç her kadının baktırması gerek 2 yılda bir. Ve hpv de bakın ne olur ne olmaz tedbir için korkmayın sakın genelde smearde sorun ya da şüphelenirlerse yapıyorlar.

Bu söylediğim üç şey gardenella (mantar) +ureaplasma+hpv birlikte bulunmaya çok yakınlar bu yüzden 4 yıldır bununla uğraşıyorum daha önce birisi bana bunları söyleseydi ağrı durumu ile karşılaşmazdım çünkü 4 yıl boyunca mantar dedi tüm Drlar ama ben üstte bahsettiğim şeylere sahip işim O yüzden eğer imkanınız varsa hepsine baktın ve belkide sorunun kaynağını tespit etmenize yardımcı olur ve tedaviniz tamamlanır.

Tekrarlama olması nedeni floranın kendini temizleyememesi (bağışıklık sistemi önemli) (ve eş yüzünden tekrar mağruz kalma) imkanım olsa kesinlikle lazer yaptırırım iyi bir Dr dan ve diyet yaparım mantarın en sevği şey şeker ve işlenmiş gıda.
+bağırsak sağlığı çok önemli birbirlerine çok yakınlar ve flora etkiliyor ekstra probiyotikli cranbery takviye alın.

Back
X