vajinal mantar

Ayse Arman

Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2021
13
4
6
24
arkadaşlar merhaba vajinamin içinde beyaz beyaz nokta şeklinde şeyler var aşırı derecede yanma ve kasinti da var sanırım mantar enfeksiyonu geçiriyorum nasıl anlatabilirim yardımcı olabilir misiniz

Dr'un verdiği ilaçlar geçirecek.. Krem, hap ve vajinal fitil veriyor Dr.. En çabuk iyileştiren fitil olanı..

arkadaşlar merhaba vajinamin içinde beyaz beyaz nokta şeklinde şeyler var aşırı derecede yanma ve kasinti da var sanırım mantar enfeksiyonu geçiriyorum nasıl anlatabilirim yardımcı olabilir misiniz
İlaçlarla beraber bol bol probiyotik kefir tüketin 4 gündür içiyorum şuan kesilmiş durumda benim mantarım günde 3 bardak içiyorum.

Bende 1 senedir devam eden mantar var sanıyordum doktara her gittiğimde mantar ilacı veriyordu geçmek bilmedi. Genital bölgem iç çamaşırımla sürekli temas etmesin diye iç çamaşırıma peçete koyuyordum. Her tuvalete girdiğimde peçeteyi değiştiriyordum. Bunu yaparken mantar kremi sürmeyi bırakmıştım. Bir hafta sonra kaşıntı da gitti şişlik de gitti. 1 yıl sonunda nihayet rahat etmiştim. Sen de aynısını yapabilirsin veya geçmeyen kaşıntıları olan varsa bunu da deneyebilir. Ama doktora gidin mutlaka. Bende işe yarayan sizde işe yaramayabilir.

Merhabalar bende vajinal enfeksiyon geçirmiştim artık gitmediğim doktor kalmamıştı hatta bir sürü başlık açmıştım. Başımdan geçen bir olayı anlatıcam erkek arkadaşımla ilişkiye girmiştim yine yanmam oldu ve o ay ki reglimin enfeksiyon koktuğunu hissettim artık dua ede ede bir doktora gittim kapıda bir hanımla karşılaştım neden geldiğimi falan söyledim oda anlattı hamiymiş falan bana dedi ki daha önce vajinal mantar geçirdim hemde çok dirençliydi ve hamile kalmamı zorlaştırıyodu probiyotiklerin iyi geldiğini bildiğim için doktordan sonra aktara gidip kefir aldım ve doktorun verdiği ilaçlarla akşamları mayaladığım kefiri içtim, iç çamaşırımı %100 pamuk aldım ve her seferinde ütüledim, iç çamaşırıma adaçayı yağı damlattım ütüledikten sonra 3 gün sonrada nioli yağı aldım onu damlattım dedi(bunu burdan da bir kullanıcıda söylemişti) ve günde 3 litre su içtim şekeride azalttım biraz 10-15 güne doktora kontrole gittiğimde doktor inanamadı ekstra bişey yaptın mı diye sordu hatta dedi 6 ay sonrada hamile kaldım şimdi aynı doktora geliyorum dedi içeri girdikten sonrada doktora sordum ve aynı yağları banada önerdi(bendeki enfeksiyondu, mantar değildi) ve bol bol probiyotik hapta al eczaneden kullan 1 ay dedi antibiyotik vermedi bile şuan probiyotik haplarım bitti ve hala kefir içiyorum ve bırakın farkı falan baya ilerleme var azda olsa enfeksiyonun varlığını hissediyorum ama doktorum o yavaş yavaş gidicek dedi flora kendine geldikçe gidiyomuş mantar ve enfeksiyonlar aynı şekilde çalışıyomuş çok dua etmemin sonucu karşıma o hanımefendinin çıktığını ve bana anlattığını düşünüyorum ağlayarak evden çıkıp gitmiştim çünkü inanın regl olduğumdaki enfeksiyon kokusu bile yok oldu yanmam deseniz çok çok az kaldı ve o hanım bana hazır kefirlerin içinde probiyotik olduğunu düşünmüyorum kendin mayala o daha sağlıklı demişti, kefir %80 işe yaradıysa yağlada %10-15’lik kısmını hallettim şimdi çok az kaldı azaldığını hissediyorum herkesene öneriyorum tabi yine doktora gidin.

Back
X