Vajinal muayenede panik atak geçirdim,normal doğum nasıl yapacağım?

slyr422

Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2025
103
21
13
24
Vajinal ultrasonografiyle 2 dk falan bakildi rahim agzi uzunluguma 36.haftalik hamileyim daha önce bakılmıştı hemen çıkardılar bunda baya incelendi kaşık gibi çevirdi içimde titremeye başladım zor tuttum kendimi asistan kızdı hatta doğumu nasıl yapacaksın böyle olursan dedi bende panik atağım var ileri derecede elimde değil dedim. Yani o an bilincim gidiyor resmen neden sinirleniyor ki insanlar?

Gayet normal bi durum asistan baya sert çıkış yapmış tabiki tuhaf gelir panik atak varsa tetikleyebilir biraz daha anlayışlı olabilir belki normal doğum kolay geçecek nerden biliyorlar sinir oluyorum böyle insanlara siz canınızı sıkmayın olabildiğince sakin kalmaya çalışın zaten az kalmış bebişinize kavuşmaya Rabbim kolaylık versin

Ya evet inanın elimde olmuyor o atak anı hani kontrol edebilsem zaten panik ataklı değilim dicem senelerce ilaç kullandım falan tabi bunları soran yok göz ardı ediyorlar halbuki sadece titredim o bakmaya devam etti hani bakmasını engelleyecek davranışta bulunmadım kalkmadım bagirmadim sert tepki verince daha kötü oldum odadan çıkınca fenalaştım ama şuan sakinleştim çok teşekkür ederimm Allah razı olsun

Yargısız infaz yapıyorlar işte devlet hastanesi miydi? Sanki her gün bu işlemleri yapıyoruz da rahat olmamızı bekliyorlar

Evett devlet hastanesinde muayene oldum sizinde mi başınıza geldi
Ben normal vajinal ultrasondan çok utanıyordum çekiniyordum ama yumurtalıklara bakmak için doktor bakmam lazım demişti ve küçümsemişti sen nasıl doğum yapacan ya filan daha hamile değildim düşünün belki zamanla aşılacak utanma çekinme elbette olağan durum bazıları rahat oluyor bazıları bizim gibi kasıyor çekiniyor panik atağa çeviriliyor anlıyorum sizi

Geçen ben de kadın doğum acile gittim şehir hastanesine orada da bana karşı tutumları o kadar kötüydü ki. Soru sorduğunda bile azarliyorlar ters ters konuşuyorlar. Asla saygıları yok. Normalde özel takipliyim mecburiyetten devlete gittim ve üzülerek söylüyorum ki ozelde asla böyle bir şey yaşamiyorum. Devlet hastanesinde hastaya afedersin köpek gibi davranarak özele yonlendiriyorlar. Herkes özeli karşılayamıyor ve bu tutuma maruz kalmak zorunda kalıyor. Çok fazla eksik var maalesef.

Ha şunu da söyleyebilirim. Çok fazla hastayla ilgilenmek zorundalar yorulup bunalabiliyorlar onlar da insan bunu anlayabiliyorum. Bazı hastalar da cok saygısız. Belki de bana denk gelmiştir sabirlarinin tükendiği an olabilir. İşte sistemde eksik var maalesef.

Ya nasıl doğum yapacaksın diye bi söylenme olmamalı sonuçta yaptıracak olan onlar bunuda onlar düşünmeli çocuk içerde kalacak hali yokya bi şekilde olacak zaten panik insanı daha da kötü hale getirmeleri cidden çok korkutucu. Bunalırlar tabiki yoğunluk kolay değildir ama yinede karşında psikolojik olarak elinde olmayan sebepten panik olan bi hasta varsa azarlamak olmamalı

devlet hastanesi öyle. ben özelde doğurdum ebeler yalvararak dokunuyorşardı bana doğumda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…