Vajinismus Kabusum Oldu...

H a s s a

Aslan anası 🦁' 🤰🏻
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2016
1.626
1.495
133

Çok zor bir durum. Yaşayan bilir arkadaşlar..
Ne yapmam gerekiyor nasil kurtulurum bu illeten bilmiyorum. Araştırıyorum sürekli kafa olarak kendimi rahatlatmaya çalışıyorum. Ama is o asamaya gelince yapamiyorum. Kendimi cok kötü hissetmeye başladım artık.
Eşimin anlayış göstermesine bile tahammül edemez hale geldim. Bunalimdayim adeta. Önerileriniz varsa paylaşır mısınız?

Bu arada 4 aylık evliyim ama henüz hic birlikte olmadık her denememiz başarısızlık ile sonuçlanıyor.

Gittim.Verdiği egzersizleri bile yapamıyorum daha.

Bir arkadasim 2 sene esiyle birlikte olamadi simdi kizlari var masallah..
Sizinki fizikselden cok zaten psikolojik bunu atlatmaniz gerek bunu siz zaten biliyorsunuz. Ozel olacak ama kendinizi iliskiye hazirlayip denemek yerine hic beklemediginiz bir anda baslamak daha uygun olabilir. Yani yataga gitmek yerine yavas yavas sindirerek yapabilirsiniz. Hepimizin ilk cinselligi super gitmedi. Bunlari aşmayi ogrendik. Ilk gece korkusu da o isin yapilacagini bilmekten kaynakli zaten. Ben uzman degilim tabiki ama hicbir sey yasamadan ciplak olarak birkac gun sadece sevişme yasayabilirsiniz. En azindan korkularinizi atarsiniz siz hazir oldugunuzda olur. Yani o isi yapmaniz gerekmiyor sonucta.

Ne yapmam gerekiyor nasil kurtulurum bu illeten bilmiyorum. Araştırıyorum sürekli kafa olarak kendimi rahatlatmaya çalışıyorum. Ama is o asamaya gelince yapamiyorum. Kendimi cok kötü hissetmeye başladım artık.
Eşimin anlayış göstermesine bile tahammül edemez hale geldim. Bunalimdayim adeta. Önerileriniz varsa paylaşır mısınız?

Bu arada 4 aylık evliyim ama henüz hic birlikte olmadık her denememiz başarısızlık ile sonuçlanıyor.

Benim arkadaşımda aynı dertten mustaripti. Onunki vajinanın darlığından dolayı kaynaklanıyodu. Söylediğine göre alt kısmında yara bile oluyomuş denedikçe yapmayı. Eşi çok sabırlıydı. 1 ay içinde doktora gitmeden yendi kendi yöntemiyle ama rahat olman lazım kendini sıkamaman gerek. Düşünsene dünyadaki her kadın fizyolojik olarak yapabiliyor bunu herkes anne, herkesin annesi var senin benim. Bu büyütülecek bir şey değil bir süreç.

hic duaundugun kadar gergin bir olay degil. ben evet vajinismus degildim ama cok korktugum bir olaydi. aa hicte oyle degilmis acikcasi. ve yukaridaki arkadasin dedigi gibj sadece bir sure on sevismw tasinda gidin bence. yani anlasin o olayin olmayacagina. sadece sevisme olayini gerveklestirin bir sure. illa o olau olacak diye dusundugun icin iyice geriliyor olabilirsin :) tombis bebisler dogurmaya ayarli bir bolge ne kadar minnnniminnacik olabilir ki:KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK30:

Ben vajinismus degildim ama bende cok korkuyordum inan korktuguna degecek bisey degil. Acikcasi doktorlarin verdigi egzersizler cok daha dayanilmaz geliyor bana. Guzel on iliski gevseme ve kayganlastirirciyla hic bisey hissetmezsin bile. Genital organ 3-4 kiloluk bebek cikaricak kadar esnemeye musait oyle dusun yani senin yirtilman yada dayanilmayacak agri cekmen soz konusu bile degil. Kan tahlili yaptirir gibi oyle bi anlik bi sizi hissediyorsun

• Beğen
Reactions: KV_
tam olarak korktuğun şey ne?
acıması mı?
ne kadar acıyabilir ki?
sonuçta kolunu kesmiyorlar
su bazlı bol kayganlaştırıcı ile olmayacak iş yok bence ;)

kuzenim tam 10 ay boyunca denedi denedi olmadı..

en sonunda doktora gittiler , doktor bunun bir erteleme hastalıgı oldugunu söylemiş.. egzersiz vermiş birde orada bi takım işlemler yapmıslar.. kız şimdi eşiyle beraber olabiliyor.
çok yıpratıcı bi süreçti keşke ertelemeden gitseydim diyor.

birde düzgün bir doktara gidin lütfen size şöyle böyle yap diyenle olmaz bu iş bizzat sizinle ilgilenip yerinde müdahale edilmesi lazım.

Toplum daki ay çok kötü çok acıyo. Baskısı yüzünden böyle kadınlar adam sanki kolunu koparmış gibi anlatan kadınlar yüzünden. Vajina doğası gereği cinsellik ve dogum için tasarlanmıştır. Sizin kendinizi sıkmanız olayı büyütüyor. Öncelikle sakin ol. Ve aslında ne kadar güzel bişey oldugunu sevdiğinle bir oldugun bir olay oldugunu unutma. Abartılacak bişey yok. Korkma. Sanki eziyetmiş gibi görme aşkın içinde var bu.

Canım bak olmuyor diye kendine stres yapma öncelikle. Stres yaparsan işleri iyice zorlaştırırsın. Bizim de ilk 1 hafta olmamıştı, sebebi seninkiyle aynı. Doktora gittim bir kaç egzersiz verdi. Bir gün kendi kendime onları yaptım. Sonra sorun çözüldü. Ama ben olayı kafamda bitirmiştim. Yani bu sorunu çözücem dedim ve doktorun da yardımıyla oldu. Sen de kararını ver tedavini ol ve sorunu hallet. Bir kez olunca devamı geliyor. Bu arada cidden çok rahat ol, canını yakacak hiçbir şey yok çünkü. Doktorun bana söylediği "Oradan bebek çıkıyor, bebek.." lafı beni çok gaza getirmişti. Sen de öyle düşün. Başka sorun olursa özelden de yazarım.

Son düzenleme:

bende 7buçuk ay yaşadım bu durumu seni en iyi ben anlarım. Deli gibi korkuyordummm egzersizmiş falan hiiiç yanaşmıyordum düşününce tansiyonum düşüyordu kendimi odaya kapatıp ağlıyordum. O kadar vahim durumdaydım:) Sonra doktorum beni başka bi doktora yönlendirdi kadın doğum uzmanı ama aynı zamanda cinsel terapist eğitimi almış.Önemli olan o zaten her doktor tedavi edemiyor. Neyse zorla gittim falan ilk gittiğimde konuştu herşeyi anlattı video vs izletti 2.gittiğimde egzersizlere başladık ama doktor kendi yaptı önce daha sonra bana yaptırdı.Ben evde asla kendi başıma yapamazdım aslaaaaa. sonra ben yapabildiğimi gördüm evde devam ettim her hafta ilerledik doktora gittim 3.haftada yendim kurtuldum. İnanki hiç büyütecek bişey yok durumun varsa doktor desteği almalısın. Eve git yap diyen bi doktor olsa bende aşamazdım doktot tercihin yanlış olabilir iyi araştır.Ben kurtulduysam herkes kurtulur yıllardır kabusumdu:) Ve ben herşeyi o kadar çok araştırmışımki iş uygulamaya gelince tık yoktu.Doktor bile demişti aşırı bilgilisin o yüzden böyle olmuşsun diye.

bende 7buçuk ay yaşadım bu durumu seni en iyi ben anlarım. Deli gibi korkuyordummm egzersizmiş falan hiiiç yanaşmıyordum düşününce tansiyonum düşüyordu kendimi odaya kapatıp ağlıyordum. O kadar vahim durumdaydım:) Sonra doktorum beni başka bi doktora yönlendirdi kadın doğum uzmanı ama aynı zamanda cinsel terapist eğitimi almış.Önemli olan o zaten her doktor tedavi edemiyor. Neyse zorla gittim falan ilk gittiğimde konuştu herşeyi anlattı video vs izletti 2.gittiğimde egzersizlere başladık ama doktor kendi yaptı önce daha sonra bana yaptırdı.Ben evde asla kendi başıma yapamazdım aslaaaaa. sonra ben yapabildiğimi gördüm evde devam ettim her hafta ilerledik doktora gittim 3.haftada yendim kurtuldum. İnanki hiç büyütecek bişey yok durumun varsa doktor desteği almalısın. Eve git yap diyen bi doktor olsa bende aşamazdım doktot tercihin yanlış olabilir iyi araştır.Ben kurtulduysam herkes kurtulur yıllardır kabusumdu:) Ve ben herşeyi o kadar çok araştırmışımki iş uygulamaya gelince tık yoktu.Doktor bile demişti aşırı bilgilisin o yüzden böyle olmuşsun diye.
Nasil egzersizler veriliyo

Pf, niye kadınlarımıza bunu yapıyoruz?
Ananem de güya aklı sıra beni bu "yanlış"tan döndürmek için izahatler verirdi.
İlk ilişkimde çarşaf batarmış, 1 hafta yürüyemezmişsin. Bacakların birleşmezmiş artık. Herkes kız olmadığını anlarmış.
Heh işte bu tehlikeleri anlatıp korkuturdu beni.
Sonra niye vajinismus artıyor??
Lanet olsun şu topluma yahu.

Pf, niye kadınlarımıza bunu yapıyoruz?
Ananem de güya aklı sıra beni bu "yanlış"tan döndürmek için izahatler verirdi.
İlk ilişkimde çarşaf batarmış, 1 hafta yürüyemezmişsin. Bacakların birleşmezmiş artık. Herkes kız olmadığını anlarmış.
Heh işte bu tehlikeleri anlatıp korkuturdu beni.
Sonra niye vajinismus artıyor??
Lanet olsun şu topluma yahu.
Hayır oturup bu kadar hurafeyi de nasıl yazabiliyor millet inanamıyorum.
Tarif ettikleri cümlelere baksana, akıl alır gibi değil.
Kafa bel altına iyi çalışıyo bizim toplumda. Hayal gücümüz geniş.
Bu kadar doğal ve güzel bir olayı korku senaryosuna çevirmelerine çok üzülüyorum. Yazık.

Back
X