vajinismus olanlar normal doğum yapabilir mi?

vajjinusmus olanlar önce hastalığını aşıp hamile kalması gerekmiyor mu
ben mi yanlıs biliyorum :utangac:

benim bildiğim kadarıyla normal doğumda da kasılmalar meydana gelirmiş.zaten alttan muayene yapmak zorunda kalıyorsun normal doğumda.

Bu vajinismus ta ayrı bi illet.. en ufak bir problemde tekrarlıyor.. dogum esnasındada korkudan olabılmesi mantıklı geldi bana..:emir_bebek:

Doğum yapmadan önce vajinusmustan kurtulmak gerekiyor.Cinsel yaşamı önce anlamak ve algılamak gerekiyor.Ama bir şekilde hamile kalmışsanız bile açılmakta zorlanan vajeni ancak lokal anestezi ile yapabilirler.Normal doğum demek kadının o bölgedeki kaslarını bilinçli ve ritimli kullanarak kendi çabasıyla yaptığı doğum şekli değil midir?

belki araştıran vardır yardımım olur diye yazıyorum.bende ilişkiye girmeden hamile kaldım doğuma kadar ne yapacağıma karar veremedim sonra bebek kapıya dayandı normal doğum yaptım çok sıkıntı olmadı korkmaya gerek yokmuş. daha sonrasında da hayatımız normale döndü eşimle ufak çalışmlar sonuncunda vajinismusuda yendik.ordan burdan bişeler okuyup çaresizliği arttırmayın arkadaşlar herkes kendi tecrübesini yaşar .

Bende vajinusmusum ve hamile kaldım normal doğum istiyorum tek korkum vajinal muayene nasıl izin verdiniz kasılmadınız mi lütfen yardımcı olur musunuz bana

Back
X