• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinismus sorunu

Alkol bende işe yaramamıştı balayında epey içmiştim iş oraya gelince cin gibi oluyordum 🤣

Arkadaşlar ilk aylar kendiniz dilatör ile alıştırma yapmaya çalışın baktınız yapamıyorsunuz bu alanda uzman doktorlar var lütfen bütçe ayırın gidin. Bu iş olmadan evlilik, evlilik olmaz. Herkesin seviyesi aynı değil kimi bacaklarını bile açamıyor en ileri seviye olabilirsiniz zaman kaybetmeye hiç gerek yok.

Başıma geldi diye bu yorumunuza güldüm zaten. Ne demek benden başka kimse anlamaz? Bu büyüklenme ne saçma. Yaşayan herkes anlar. Biz de anlıyoruz.
Siz normal bir şekilde kurulan cümlenin altında birşey arıyorsanız, kusurabakmayın ama ya çok fesatsınız, yada algılarınızda problem var. Başına gelen bu hastalığı anlar, yaşamayan ne bilsin. Bunun neresınde buyüklenmek var çözemedim, ayrıca vajinismus tramvası yaşamış biri, hiç böyle bişeyle övünürmü, bir lafı konuşmadan ,sakın düşünmeden konusmayın.

Merhaba 2 yıl süren vajinismusu yenmiş biri olarak size bir kaç tavsiyede bulunmak istiyorum. Öncelikle oraya diye hitap ettiğiniz şeyi benim cinsel organım, vajinam diye değiştirmeliyiz. İlk olarak kendimize güvenmeli ve ne olursa olsun bunu ben kendim için yeneceğim diyerek yola koyulmalıyız. Daha sonrasında nefes egzersizleri yapmalısınız diyafram nefesi alıp verirken kegel olarak adlandırılan vajinayı sıkıp bırakma egzersizini yapmalısınız. Bu ilişkide size en çok yarayacak şey diyebilirim. Daha sonra vajinanızla barışın lütfen ona dokunun ve zevk almaya çalışın. İlk dilatörü denerken diyafram nefesi alın biraz baskı uygulayın zaten vajina bir mıknatıs gibi onu içine çekecektir. Burada önemli olan istikrar. Sakın ertelemeyin. Düzenli olarak her gün günler sürsede almaya çalışın o dilatörü alışınca ikinciyi alışınca üçüncüyü artık üçüncü dilatörü de kolay bir şekilde aldığınızda penis denemelerine geçebilirsin. Ben dördüncü dilatörü almadan üçüncüyü sık sık yaparak birleşmeyi gerçekleştirdim. Eğer ki bir uzmandan destek almak istiyorsanız Pelvik taban uzmanı Fizyoterapistebru hanımdan destek alabilirsiniz. Hem maliyeti uygun olur hemde gerçekten alanında uzman birisi kendisi. Sorunuz olursa cevaplarım. Ama yeter ki sakın ertelemeyin her gün yapacağınız o diyafram nefesi ve kegel bile sizi 10 adım ileri taşıyacak unutmayın
Dilatör sartmıdır

Dilatör sartmıdır
Bence dilatör vajinismusu yenmede çok önemli. Tabiki vajinanızı kontrol etmek için nefes ve kegelle de yenebilirsiniz. Ama ben dilatör sayesinde yendim. Dilatörle hem vajina oraya bir şeyin girebildiğini kabul edip alışıyor hem de beyin korkunun gereksiz olduğunu anlıyor.

Bence dilatör vajinismusu yenmede çok önemli. Tabiki vajinanızı kontrol etmek için nefes ve kegelle de yenebilirsiniz. Ama ben dilatör sayesinde yendim. Dilatörle hem vajina oraya bir şeyin girebildiğini kabul edip alışıyor hem de beyin korkunun gereksiz olduğunu anlıyor.
Dilatör degılde spreyle yenebılrmym

Back
X