Vajinismus tanısı nasıl konuluyor?

umudukalmadi

Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2021
21
8
6
Merhabalar
daha önce boşanma sürecinde olduğumdan bahsetmiştim maalesef dava hala devam ediyor. Eşimle cinsel birlikteliğimiz olmamıştı bundan dolayı beni vajinismus hastası olmakla kusurlu göstermeye çalışıyor. Daha önce bakirelik için jinekolojik muayene olmuştum ve sorun yaşamamıştım, şimdi ise vajinismus hastalığın olup olmadığı için tekrar hastaneye sevkimiz istenildi. Bu tanı konulurken nasıl bir muayene gerçekleşiyor ve neye göre belirleniyor bilgisi olan varsa cevaplarınızı bekliyorum

Bu arada vajinismus hastası olup olmadığımı bilmiyorum bu sadece eski eşim tarafından öne sürülen bir iddia. Muayene sonucunda belli olacak 🙏🏻

Ben tedaviye karşı değilim, vajinismus hastası olduğumuda düşünmüyorum aslında ama muayene olacağım dediğim gibi sadece süreci merak ettiğim için sordum 😀
Vajinismus hastası değilseniz evli olduğunuz süre zarfında -muhtemelen aylarca- ilişki yaşamama gerekçeniz ne öyleyse? 🤔

Vajinismus hastası değilseniz evli olduğunuz süre zarfında -muhtemelen aylarca- ilişki yaşamama gerekçeniz ne öyleyse?
8 ay evli kaldım. İnanması güç belki ama eşim yatağa gelmemek için sürekli bir bahane buluyordu. Neden böyle davrandığını bilmiyorum iftira atmaktan kaçınmak istiyorum bu durumda 🤭 Bu yüzden de çok uzun sürmedi zaten evlilik.

8 ay evli kaldım. İnanması güç belki ama eşim yatağa gelmemek için sürekli bir bahane buluyordu. Neden böyle davrandığını bilmiyorum iftira atmaktan kaçınmak istiyorum bu durumda 🤭 Bu yüzden de çok uzun sürmedi zaten evlilik.
Kendisi vajinusmmus mahkemede bunu mutlaka söyleyin

Kendisinin sürekli ürettiği bahaneleri mesaj olarak olanlar dahil mahkemeye sunduk. O da muayene olmak zorundaymış. Fakat bu muayeneler nasıl yapılıyor hiçbir fikrim yok
Gerçekten fikrim yok sadece kendi durumunu bildiği halde sizi evlilikle ilgili uğrattığı hayal kırıklığına üzüldüm bide üste çıkma çabası hepimizin sıkıntısı olabilir bari evlenerek yaptın bi hata daha niye yıpratıyorsun çok ayıp doğrusu neyse ortaya çıkması dileğimle

Gerçekten fikrim yok sadece kendi durumunu bildiği halde sizi evlilikle ilgili uğrattığı hayal kırıklığına üzüldüm bide üste çıkma çabası hepimizin sıkıntısı olabilir bari evlenerek yaptın bi hata daha niye yıpratıyorsun çok ayıp doğrusu neyse ortaya çıkması dileğimle
Maalesef bu aralar bu tarz olayların yaşandığını fazlaca duyuyorum. Bu konu hakkında evlilik içerisinde konuşmaya çalıştığınızda da çok sinirlenip aşırı tepki göstermeleri var ona da söyleyecek sözüm yok. Süreç maalesef çok yıpratıcı. Teşekkür ederim 🙏🏻

Yuh, ruh hastası. 🤦🏻‍♀️

Alttan muayene eder bacak refklesleri ve herhangi bir kasma yoksa değilsindir büyük ihtimalle başka türlü bir teşhis yoktur sanırım.

Back
X