Doğuma Hazırlık Vajinismusu yenip normal doğum yapan var mı ?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

leylosvemecnun

Son günüme kadar, kalp durana kadar❤
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2014
5.296
7.087
398
Vajinismus illetini yenince sorunsuz normal doğum olabilir mi sizce ? Yoksa riske atmadan sezaryen mi daha mantıklıdır.Benim doğuma daha çok var sadece merak ettim

Ne gibi bi sorun olabilir ki bende vajinismus geçirdim ama normal doğum yapıcam doktorum bi sakıncası yok dedi

Neden yapamiyasın ki ? Vajinismus’u atlatıysan sende herkes gibi normal bi doğum yaparsın zaten.. kaldıki vajinismus hastası olup normal doğum yapabilenler bile varmiş

Neden yapamiyasın ki ? Vajinismus’u atlatıysan sende herkes gibi normal bi doğum yaparsın zaten.. kaldıki vajinismus hastası olup normal doğum yapabilenler bile varmiş
Kendim için değil sadece nasıl desem kasılma gibi bir şey olma durumu olabilir mi merak ettim asıl sorun kasılmaydı ya

Kasılma gibi bir şey olmaz değil mi ? Korktuğum için falan değil sadece merak ettim çevremde bu illeti yaşayan yok çünkü
Yok korkma. O normal herkeste olan birşey doğum nasıl olacak acaba gibi. Nasıl yendin canım vajinismusu ? Bu arada tebrik ederim Allahım bizlerede nasip etsin

Yok korkma. O normal herkeste olan birşey doğum nasıl olacak acaba gibi. Nasıl yendin canım vajinismusu ? Bu arada tebrik ederim Allahım bizlerede nasip etsin
Klinikte tedavi gördüm 10 ay oldu yeneli çok şükür eser kalmadı ama insan onca şeyleri yaşayınca geri gelecek diye korkuyor ne kadar bilsem de tamamen geçtiğini

Tam olarak penisi içine alıyorsan problem yok o psikolojiden cıktın artık. Klinikte tedavi gördüğünde ordadamı dilatör egzersizleri yaptılar ?

Tam olarak penisi içine alıyorsan problem yok o psikolojiden cıktın artık. Klinikte tedavi gördüğünde ordadamı dilatör egzersizleri yaptılar ?
Herhangi bir sorun yok çok şükür o konuda sorunsuz tamamen.Evet dilatörle egzersiz oldu parmak egzersizi olmadan tedavi oldum

Vajinismus illetini yenince sorunsuz normal doğum olabilir mi sizce ? Yoksa riske atmadan sezaryen mi daha mantıklıdır.Benim doğuma daha çok var sadece merak ettim
Merhaba, vajinismusu tam yenemeden hamile kaldım. Tedavi görmeme rağmen tam gecmedi vajinismusum. Normal doğum yaptım, herhangi bir sıkıntı olmadı. Hatta doktoruma vajinismus oldugumu bile söylemedim sezeryana yonlendirmesin diye. Tek sıkıntı tecrübesizliğime geldiği için suni sancı verildi normal sancıyla bas edebiliyorken suni sancıyı kaldıramadım epidural aldım. Epidural de olunca yırtık ve epizyo kesim oldu

Vajinismus olarak hamile kalmak oluyormu???

Vajinismus olarak hamile kalmak oluyormu???
Söyle soyleyeyım bizde giriş oluyor. Tedavi gördüğüm için tüm dilatorleri çalışmıştık buna rağmen cok zorlanarak ve kasılarak beraber olabiliyoruz. Eşik noktasında gayri ihtşyarı penisi sıkıyor çok ileriye gitmesine izin vermiyor kaslar. Bizde de öyle. İçeri boşalabildiği için hamile kalınabilir. Tam gecmedi den kastım tam olarak vajinismusu atlatmamış olmam. Hala da aynı sekilde devam ediyor. Ve çözüm bulmaya çalışıyorum. Benimki ileri düzey sanırım

Bende vajinismusu yendim ama normal doğum korkusu var daha doğrusu çatı muayenesinden çok korkuyorum . Siz nasıl muayene oldunuz zor muydu

Bende vajinismusu yendim ama normal doğum korkusu var daha doğrusu çatı muayenesinden çok korkuyorum . Siz nasıl muayene oldunuz zor muydu
Ben araştırdığım için doktoruma çatı musyenesi ılmayacagımı söylemiştim. Oda zaten açılma olana kadar anlaşılmaz demişti, biz de öylesine muayene ediyoruz gibiydi yaklasımı. Normalde boyun 1,55 in üstündeyse çatı muayenesine gerek yok, normal doğuma engel bir durum da yok. Sancın başlayınca açılmanı kontrol ediyorlar ondada zaten açılman oldugu ve sancıya odaklandıgın için elle muayenesi rahatsız etmiyor ebe ve doktorun.

Ya çok teşekkür ederim bu bilgi içimi rahatlattı . sırf korkudan sezaryan düşünüyodum ama bi cesaret geldi sanki inşallah bende normal doğum yapabilirim

Ya çok teşekkür ederim bu bilgi içimi rahatlattı . sırf korkudan sezaryan düşünüyodum ama bi cesaret geldi sanki inşallah bende normal doğum yapabilirim
Hiç korkma baştan beri hangisine odaklanırsan ona doğru yöneliyorsun. Normal doğumun bebek ve senin için o kadar çok artıları var ki sezeryan aklımdan bile geçmedi hiç. Kafana takılan yerlerde arastır sor, hastanede hasta hakların var istemediğin birseyi sana zorla yapamaz ve dayatamazlar, arastır ve doğumuna sahip çık. Bazı hastanelerde gebe okulları var ücretsiz arastırıp oralardan da destek alabilirsin

Bende de vajinismus vardi ama 2 tane normal doğum yaptim. O anda gerçekten aklina bile gelmiyor kasılma falan olmaz rahat ol.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…