Vajinusmus

Ben psikologa gitmiştim.
Zaten kadın doğum uzmanlarının alanı olmadığını düşünüyorum. Psikolojik bir sorun çünkü.

Kadın doğum uzmanları bakıyor. Ayrı olarak bu konuda uzmanlaşmış doktorlar var. Ayrıca kdu önce fiziksel bir rahatsızlık olup olmadığını belirliyor diye biliyorum. Konu yanlış yerde 🤦🏻‍♀️

Yukarıdaki arkadaşların da söylediği gibi, öncelikle bir kadın doğum uzmanına görünün, muayene olun. Fiziksel bir şey olmadığından emin olduktan sonra alanında uzman bir terapistten cinsel terapi alabilirsiniz.

Ben ilk önce kadın doğuma gittim beni psikoloğa yönlendirdi

Yukarıdaki arkadaşların da söylediği gibi, öncelikle bir kadın doğum uzmanına görünün, muayene olun. Fiziksel bir şey olmadığından emin olduktan sonra alanında uzman bir terapistten cinsel terapi alabilirsiniz.
Yeni doğum yaptım. Sancılar sırasında oradaki doktorlar ve ebeler vajinusmus olduğumu gidip tedavi olmamın iyi olacağınısöylediler. Nasıl bi durum bilmiyorum

Evet.
Arkadaşlar ilk kadın doğuma gidin demiş. Haklı da buldum.Ben direkt psikologa gitmiştim.
Ama şansıma demek ki bende fizyolojik sıkıntı yoktu.
Aslında vajinismus için burada topikler var.
Oraya girseniz çok faydasını görürsünüz.
Çünkü aslında yapacağınız şey kegel egzersizi.

Vajinusmusken mi hamile kaldınız. Çünkü ben 2 hamilelik geçirdim biri düşük oldu. Hem vajinusmus plumup hem hamile kalınabiliyo mu
Yok yendikten sonra hamile kaldım 4 aylık evliyken yendim. 13.ayımda hamile oldum

Ağrılı oluyo. Ben de anlamadım doğum yaparken sancı odasında muayene eden doktor ve ebeler söyledi.

O zaman önce kadın doğum uzmanına görünün. Doğum tedirginliğiyle, can acısıyla verdiğiniz tepkileri o şekilde yorumlamış da olabilirler. Ağrılı ilişki de vajinismus olabilir. Dereceleri olan bir hastalık çünkü. Kimi özel bölgesine dokunamazken, bakmaya tahammül edemezken kimi zaman zaman ilişkiye girebilse bile zaman zaman kendini kapatıyor. Kimi hastalarda sert bir jinekolojik muayeneden sonra, doğumdan sonra ortaya çıkabiliyor. Psikolojik bir rahatsızlık ama gebe kalmış, doğum yapmış bir kadınsınız, o nedenle önce kadın doğum uzmanına görünün derim. Bebeğinizi sağlıkla büyütürsünüz dilerim. Geçmiş olsun.

Ağrılı oluyo. Ben de anlamadım doğum yaparken sancı odasında muayene eden doktor ve ebeler söyledi.
Ama ilk başta bu olup yani ilişkinin başında , sonrasında geçiyor mu ?
Benim başlarda öyleydi , sonrasında ilişkinin ilk anında ıkınırsanız çok kolay olur. Sonrasında da sürekli nefes egzersizleri yaparsanız, hiç bir sorun kalmaz.

Back
X