Merhaba arkadaşlar,
Ben 2,5 yıllık evliyim. Yaklaşık 10 ay önce vajinusmus olduğumu öğrendim. Eşimle evlendiğimizden beri ilişkimiz tam olarak gerçekleşmedi. Ben inatla bende bir problem olmadığını söylüyordum, çünkü iki ayrı jinekologa gittiğimde elle muayene olabildiğimden vajinusmus olmadığımı söylediler. Halbuki vajinusmusun dereceleri varmış. 1 senedir çocuk düşünüyorduk ve olmaması bizi çok demoralize etmişti. Eşimin ısrarı üzerine bir cinsel terapiste gitmeye karar verdik. Yine onun internetten detaylı araştırmaları üzerine Güldane Kavgacı'nın danışanlarının olumlu yorum ve övgüleriyle konusunda uzman olduğu kanısına vardık. Kendisine gittiğimizde, motive edici sözleri ve ümitvar telkinleriyle bu sıkıntının üstesinden geleceğimize inandık. Tedaviye başladık. Ortalama 7-8 seansta bitecekti. Benim aynı zamanda orta seyirli bir depresyonum olduğundan süreç biraz daha uzun sürdü. Ancak ödevlerimizi elimizden geldiğince düzenli, özverili ve istikrarlı bir şekilde yaptık. Moralman inişli çıkışlı bir süreç geçirdik; fakat doktorumuzun müthiş motivasyonuyla çöktüğümüz zaman toparlandık, kendimize geldik.
Biteceğine inanmıştım; yalnız uzaktan bir fısıltı gibi geliyordu bana. Ulaşması zor, mehter yürüyüşü misali iki ileri bir geri. Bunda da depresyonumun çok etkisi olmuştu. Fakat doktorun verdiği ödevler, hem vajinismusuma hem depresyonuma çok iyi geldi. Çok güzel bir yol katettik. Hayatta isteyip, inanılınca ve dahi çabalanınca insan güzel günler görüyormuş, bunu bir kez daha öğrendik. Vajinusmus korkulacak bir şey değil, çözümü kesinlikle var! Tedavimiz bir hafta önce bitti. Sonuca ulaştık:)) Önce Allah'a çok şükür, sonra Güldane Hanıma sonsuz teşekkür! Güler yüzü, güzel sözü, motivasyonu, esprili yaklaşımı için... İnandırdığı ve bu inandırdıklarının arkası dolu, önünde de bir sonu olduğu için...