Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Herkeste aynısı olucak diye birşey yok ama vakum kelimesini duyunca moralim bozuluyor. Çünkü yakın arkadaşım sağlıklı bir hamilelik geçirmişti, bebeği de sağlıklıydı. Çatısı dar olduğu ve açılmadığı halde bebeği sezaryenle almak yerine kızı normal doğuma soktular, bebek çıkamayınca vakumla aldılar fakat doğum esnasında bebeğin beynine oksijen gitmediği için bebeği sorunlu doğdu malesef. Yıllarca en küçük bir refleks yoktu, gözleri de zarar görmüştü doğumda. Arkadaşım çok zor zamanlar geçirdi... Bende bu olaydan sonra önyargı oluştu vakuma karşı. Ama daha yeni biri anlattı, onun bebeğinin birini de vakumla çekmişler hiçbir sıkıntı olmadı benim çocuğumda dedi... Rabbim herkese sağlıklı evlatlar versin, sağlık sorunları olanlara da şifa versin inşallah...
Benim kuzenimi de vakumla çektiler kafası değişik bi şekle girmişti zamanla düzeldi. Başka sıkıntılar da vardır mutlaka. İnşallah kimsenin ihtiyacı kalmaz
Benim bahsettiğim maalesef kafada şekil bozukluğu filan değil, sapasağlam bebeğin doğumda yanlış teknikten, yanlış uygulamadan dolayı engelli doğmasına sebep oldular. Ne elini kıpırdatabildi, ne yürüyebildi, ne de bi ses çıkarabildi yavrum. Melekti işte... Uygun durumlarda uygulandığında ve gerçekten işinin ehli insanlar tarafından yapıldığında sonuç farklı olabilirdi belki ama bir yerde imtihan işte...
Rabbim tüm sifaya ihtiyacı olan kullarina sifa versin bebeklerin çocukların ömrü güzel olsun yavrularimizi sapasağlam kucagimiza almayi nasip etsin Rabbim
Benimde bebek cikmayinca vakumla cektiler vakum olmasa bebek cikmicakti o kadar zorlamaya ragmen allaha sukur saglikli bi kizim var simdi bir yasinda...
Benimde bebek cikmayinca vakumla cektiler vakum olmasa bebek cikmicakti o kadar zorlamaya ragmen allaha sukur saglikli bi kizim var simdi bir yasinda...
Canim canini sıkma drlar ne gerekiyorsa onu yaparlar kafanı karistirma bi yagmur gibi gelip geciyor bir gunluk bisiy..hamilelikle dogum en kolayi bakmak daha zor inan ...sana simdiden hosgeldin uykusuz geceler diyim
Allah hepimize zamanında ve sağlıkla kolay doğumlar nasip etsin inşallah... Benim epey zaman olmasına rağmen nasıl olucak diye düşünmeden edemiyorum bazen... Rabbim herkese sağlıklı bebekler versin