- 31 Temmuz 2011
- 10.135
- 17.418
- 298
Merhaba arkadaşlar...
Öncelikle hepinizin kurban bayramı mübarek olsun şimdiden,hayır ve güzelliklere vesile olsun inşallah.
Madem et yemekleri yapıyoruz,bizim evin favorisi olan vali kebabı ile katılmak istedim.
Adana ve patlıcanlı kebap için
400 gr kadar yağlı kuzu kıyma(dana da olur)
Yarım kuru soğan rendesi
2 yemek kaşığı galeta unu
Maydanoz
Pul biber,tuz
Bu malzemeleri iyice yoğurup adana kebap için kullanılan enli çöp şişlere diziyoruz.
Ayrıyetten bir büyük patlıcanı iri iri bölüp normal çöp şişe patlıcan ve köfte olacak şekilde diziyoruz.
Uzerine domates ve biber ekleyip 190C lik fırında kurumayacak kadar pişiriyoruz(yaklaşık 20 dk)
Gelelim fındık lahmacunlara
Bu lahmacun tarifini kısa bi süre önce keşfettim, hazır lahmacunkardan çok daha lezzetli oluyor,tavsiye ederim
Ben kebabın bir parçası olarak yaptığımdan az bir malzeme ile yaptım.
içi için
100 gr kadar yaglı kıyma
1 büyük soğan rendesi
2 domates rendesi
maydanoz
Pulbibere,karabiber,7 türlü baharatı,tuz,sıvıyağ
Hamuru için
1 bardak ilik su
1 cay kaşığı dolusu yaş maya
tuz
alabildiği kadar un
Öncelikle hamur yoğurulur.ceviz büyüklüğünde bezelere ayrılıp içi hazırlanana kadar dinlendirilir.
iç malzemeler de karıştırılıp rengi açıksa az bi salça ilave edilir.
hmurlar orta kalınlıkta açılır,ben görüntüsü güzel olsun diye kase ağzı ile kestim, sizler direk açtığınız gibi yapabilirsiniz.
Açtığım hamura nkıyma harçı sürüp tavaya aldım.tavayı az yağ ile yağladım.Bi kapak ile kapayıp kızık ateşte
4-5 dk kadar pişirdim.
tava büyükse 3 lahmacun birden alabiliyor.ben çift tava kullandım,daha pratik oldu ve daha çabuk pişti.
sunum aşaması tamamen zevkinize kalmış...Vali, kebabının olmazsa olması bu üç yemektir diğer ilaveler damak tadınıza kalmış...
Sunum....
Öncelikle hepinizin kurban bayramı mübarek olsun şimdiden,hayır ve güzelliklere vesile olsun inşallah.
Madem et yemekleri yapıyoruz,bizim evin favorisi olan vali kebabı ile katılmak istedim.
Adana ve patlıcanlı kebap için
400 gr kadar yağlı kuzu kıyma(dana da olur)
Yarım kuru soğan rendesi
2 yemek kaşığı galeta unu
Maydanoz
Pul biber,tuz
Bu malzemeleri iyice yoğurup adana kebap için kullanılan enli çöp şişlere diziyoruz.
Ayrıyetten bir büyük patlıcanı iri iri bölüp normal çöp şişe patlıcan ve köfte olacak şekilde diziyoruz.
Uzerine domates ve biber ekleyip 190C lik fırında kurumayacak kadar pişiriyoruz(yaklaşık 20 dk)
Gelelim fındık lahmacunlara
Bu lahmacun tarifini kısa bi süre önce keşfettim, hazır lahmacunkardan çok daha lezzetli oluyor,tavsiye ederim
Ben kebabın bir parçası olarak yaptığımdan az bir malzeme ile yaptım.
içi için
100 gr kadar yaglı kıyma
1 büyük soğan rendesi
2 domates rendesi
maydanoz
Pulbibere,karabiber,7 türlü baharatı,tuz,sıvıyağ
Hamuru için
1 bardak ilik su
1 cay kaşığı dolusu yaş maya
tuz
alabildiği kadar un
Öncelikle hamur yoğurulur.ceviz büyüklüğünde bezelere ayrılıp içi hazırlanana kadar dinlendirilir.
iç malzemeler de karıştırılıp rengi açıksa az bi salça ilave edilir.
hmurlar orta kalınlıkta açılır,ben görüntüsü güzel olsun diye kase ağzı ile kestim, sizler direk açtığınız gibi yapabilirsiniz.
Açtığım hamura nkıyma harçı sürüp tavaya aldım.tavayı az yağ ile yağladım.Bi kapak ile kapayıp kızık ateşte
4-5 dk kadar pişirdim.
tava büyükse 3 lahmacun birden alabiliyor.ben çift tava kullandım,daha pratik oldu ve daha çabuk pişti.
sunum aşaması tamamen zevkinize kalmış...Vali, kebabının olmazsa olması bu üç yemektir diğer ilaveler damak tadınıza kalmış...
Sunum....
Son düzenleyen: Moderatör: