evet insanlar okadar sefil yaşıyorki ülkede,ağacı düşünmek için 200 sene daha lazım bize..laf çakmaya çalışmış, insana ağaç kadar değer vermiyorsunuz demeye getirmişte, yine de ne alaka?
Ve zeytin ağaçları kayıtlı ağaçlardır, kesersen para cezası ödüyorsun, kanunen yasak ama işte görüldüğü üzere çatır çatır kesiliyor.tamam insanların ölmesi çok acı
ancak çok gereksiz bi kıyaslama olmuş
geçen okumuştum bu haberi çok zor yetişen bir ağaçmış zeytin ağacı da
zaten kabul edilebilir bi açıklama değil kiVe zeytin ağaçları kayıtlı ağaçlardır, kesersen para cezası ödüyorsun, kanunen yasak ama işte görüldüğü üzere çatır çatır kesiliyor.
İnsan ölümleriyle kıyaslamak hakkında kötü şeyler çıkacak ağzımdan o yüz den susuyorum, lakin bu dünyada yaratılmış hiçbirşeye zarar verilemez, zeytinin kitabımızda bile adı geçerken keserim cezası neyse öderim, Suriye'de feda edilenlere göre makul gibi açıklamaların adını ben koyamıyorum, sizler koyun.
Ve zeytin ağaçları kayıtlı ağaçlardır, kesersen para cezası ödüyorsun, kanunen yasak ama işte görüldüğü üzere çatır çatır kesiliyor.
İnsan ölümleriyle kıyaslamak hakkında kötü şeyler çıkacak ağzımdan o yüzden susuyorum, lakin bu dünyada yaratılmış hiçbirşeye zarar verilemez, zeytinin kitabımızda bile adı geçerken keserim cezası neyse öderim, Suriye'de feda edilenlere göre makul gibi açıklamaların adını ben koyamıyorum, sizler koyun.
zaten kabul edilebilir bi açıklama değil ki
insan suriyede ölenler insan ağaçlamı kıyaslanır
aslında iyi bişey söylediğinimi düşünmüş
geziye atıfta bulunduysa da alakası yok
gezi bambaşka bişeydi
yani burası ile bağlantısı yok bi bağ kuramaz bana
ancak yermi yoktu da 10 değil 20 değil 50 değil
kaç tane kesmişler
ağaçlaramı üzüleyim
onlardan geçim sağlayanlarımı
inşallah gerekli cezayı fazlasıyla alırlar
ama o zeytin ağaçları geri gelir mi
Ah kuzum ah burda ne zaman ağaç kesimiyle ilgili konu açılsa dilimizde damağımızda tüy bitti ama anlatamadık, kesilen ağacın yerine yenisini diksende kestiğini yerine getiremezsin, bir fidenin ağaç olması için 10'larca yıl geçmesi gerekiyor, onlarda canlı sen öldürdüğün birinin yerine 10 kişiyi getirsen öldürdüğünün yeri dolar mı? Zeytin ağaçları asırlarca yaşayan bir ağaç türüdür, bizim burda var, hepsi Rum'lar zamanında Rumların diktiği zeytinler, hala yemyeşiller ve ürün veriyorlar.
Ya bak mesela benim eski oturduğum evin bahçesinde bir elma fidesi vardı, fideyi köpek kemirmiş zarar görmüş, eşim o fideyi istese keserdi çünkü kurumaya yüz tutmuştu, kupkuru bir daldı ama kıyamadı çünkü o da can, aldı eline gübre şerbet yaptı, biraz çamurla şerbeti karıştırıp zedelenen yere merhem gibi sürüp bağladı, 1 yıl sonunda fide kendine geldi ve bize 3-5 elma verdi, onun yeniden çiçek açması, elma vermesi bize öyle büyük bir mutluluktu ki tarif edemem, kesilen, yakılan her ağaca oturup ağlarım onları yaradana kıymet verilmediği için, onların canı olduğu düşünülmediği için çok üzülüyorum.
Bizde hep şu düşünce var ben insanım benden başkası önemli değil, ağaç mı keserim, hayvan mı öldürürüm, doğa mı katlederim, şeytan da bu kibir yüzünden kovulmadı mı?
bir zeytin ağacının yetişkin hale gelmesi 35 sene sürüyor..Bu ülke insanının yaşanılan saçmalıkları başka ülkelerle karşılaştırarak aklama çabasına hayranım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?