Varikosel ameliyatından 1 yıl sonra hamilelik belirtilerim

Merhaba :) geçen ay başında bu topikte ameliyat sonrası bilgi almak için bakıyordum her yere :) kasım sonunda ameliyat olduk eşime gerekli takviyeleri verdi doktor ve bize 6-12 ay arası düzelme olur ama belki 2 ay sonra bebiş size sürpriz yapar demişti. Ameliyattan tam 3 ay sonra bebiş haberini aldık şu an daha çok yeni 5 . Haftadayım bize mucize oldu :))
Gerçekten okurken tüylerim diken diken oldu. Okadar sevindim ki kendim olmuş gibi bir umut oldunuz bana. Bizde bugun sonuçlarımızı dra göstereceğiz. sol tarafta 2,6 mm varikosel ve reflü saptandı. Umarım ameliyat olur ve bir an önce biz de bu müjdeyi alırız.

Merhabalar arkadaşlar..
Bizde eşimle bir kaç yıl çocuk istemedik fakat son 1 yıldır istiyoruz. Normalde bende adet düzensizliği vardı fakat son 2 yıldır şükür ki onuda hallettik. Baktırdığm kadarıyla amh ve diğer hormonsal değerlerim normal. Eşim doktora gitti onda sprem sayısı vs normalken morfoloji 4 (tam sınırda) , hareketlilik ise baya az çıktı. Varikosel ameliyatı olman lazım dendi. Eşimde her iki tarafta da vardı. Bir tanesi daha yeni diğeri daha ileriymıs. 3-4 doktora sorduktan sonra mecbur ameliyat oldu. Ameliyat olalı 1.5 ay oluyor. Bu sürecte çok araştırma yaptım ve okudum. Bunun sonucunda da 1.5 aydır:
*Takviye aldık sabah akşam onu kullanıyor 2 ayın sonunda teke düşürecek
*Sabahları aç karna bir tatlı kasıgına yakın bal-propolis-polen karışımı içiyor. (Kadınlar ıcın iyi olduğunu okuduğumdan beri şifa niyetine bende kullanıyorum)
*Keçi boynuzu öz'ü kullanıyor her gün 1 yemek kasıgı
*Selenyumun sprem ve yumurta için önemli olduğunu okumuştum, takviye ıcınde az olduğu ıcin ekstra aldık ve onu kullanıyoruz.
*** Tüm bunlara ek olarak ceviz badem fındık ve kabak çekirdeği içini düzenli olmasa da kullanıyor. Zaten ikimiiz de sigara kullanmıyoruz.
Şuan için çok çocuk odaklı diğer türlü süreç zor geliyor. Ama istiyoruz da tabii olarak. Bakalım bende buraya yazmak istedim. İleride inşallah kızlar bizimde 3. Ayımız doldu ve bebeğimiz oluyoru yazmak nasip olur. Ama biraz sabır mevzusu. Çünkü doktorun dediğine göre ve benim okumalarma göre zaten spremin sağlıklı bir şekilde tekrar üremesi 3 ayı buluyor. O yüzden beklemeye devam😌
Sizinle aynı süreçten geççiyorum. Umarım en yakın zamanda hayırlısıyla iyi haberler alırsınız :)

Back