• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Varikösel kısırlık mı demek? Lütfen yardımcı olun çok kötüyüm

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

gulserennisa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2011
185
0
46
Kars
Eşi nişanlısı tanıdığı varikösel hastası olanlar lütfen bana yardımcı olun varikösel kısırlık mı demek..

Eşi nişanlısı tanıdığı varikösel hastası olanlar lütfen bana yardımcı olun varikösel kısırlık mı demek..

hayır kısırlık değil cnm oda bir nevi varis. ayakta fazla duran erkeklerde oluyormuş. benim eşimdede varikosel vardı ameliyat oldu ama bir gelişme olmadı bazı erkeklerde gelişme oluyor ameliyatın hemen ardından eşleri hamile kalıyor. spermlerin hareketinde problem yaratıyor. ameliyat olarak açık ameliyat olmasın tekrarlıyor çünkü. ama varikosel olmayıp hiç spermi olmayanlarda var. bu problem değil tüp bebekle evlat sahibi olunabilir inşallah biz onun için çabalıyoruz.

kısırlık değil tabiikide bnm eşimdede var telaşlanma cnm arkadaşımında dediği gibi varis gibi birşet spermiyogram testi yaptırın sperm sayısı hareketliliği ve yoğunluğu yeterliyse ameliyat bile etmiyorlar hamile kalabiliyorsun yani düşüş varsa ameliyatla düzelme olasılığı yüksek

ya cevap verenlere çok teşekkür ediyorum peki bir bilginiz varmı varikösel ameliyatı gerekirse ameliyattan sonra hemen evlilik mi gerekiyor biz nişanlıyız ama ben üniversite öğrencisiyim hemen evlenemeyiz:25: offf offff ameliyat olmadan da çocuk sahibi olunabiliyormu sperm testi yaptı nişanlım yeterli çıkmış acaba ameliyat olamdan da çocuk sahibi olabilirmi çok üzgünümmmmmm mutsuzum çocukları çok seviyorummmmmmmmmmmmmm:25:

Forumun diğer bölümlerinde, kadın erkek sağlığı bölümlerinde bu konuyla ilgili binlerce bilgi var.
Biraz araştırın, epey bilgilenirsiniz..

kısırlık deil cnm sakın öle düşünme..damar genişlemesi..benm eniştemde varikoselden ameliyat oldu maşallah 2 tane bebişleri oldu :nazar: hemde evlendikten 5-6 ay sonra ablam hamile kaldı:27:
buarada yumurtalığının biride yok:42:

Canım sakın üzülme, kısır felan kalınmıyo. Bizim çocuğumuz olmuyodu ,eşimin tahlilleri de normaldi, ben çok tedavi oldum , Bu arada tabi zaman geçti, eşim de sürekli ayakta ,trafikçiydi varikosel olmuş, haberimiz yok, benim tedaviler sonuç verdi, ama yine yoktu çocuk.Sonra başka bir doktor eşimi tekrar muayene etti varkosel dedi, bayağı bir düşmüş canlı hücre sayısı,Hemen ameliyat dedi, Ameliyatta basit, 10 dakikamı ne sürdü,zaten lokal yapıyorlar.Sonra ne mi oldu .İki ay sora hamilelik.Sakın korkma, kötü bir şey değil, tabi onun arkasına bi tane daha oldu.Bıraksak giderdi herhalde.
İçini rahatlattıysam çok sevinirim. Sakın üzme kendini .

canım kesinlikle kısırlık değil.benimde abimde varikosal vardı.ameliyat oldu ve doktor bir sene beklemeniz gerekli düzelipte bebek sahibi olmanız için dedi. 1 yıl geçti ama bebeğimiz gelmedi.baya taktılar kafaya.başka bir doktora gittiler ve o doktor ameliyat olmana bile gerek yoktu boşuna çekmişsin o sıkıntıyı demiş.yani bu okadar korkulacak bir durum değil. şimdi ise 4 aylık hamile yengem.korkma yani canım.diğer arkadaşların dediği gibi buda erkeklerde oluşan bir varis türü.boxer kullanmakta buna zemin hazırlıyormuş diye biliyorum ve tabi çok ayakta durmakta.
sperm testlerinde hareketli sperm sayısı düşük çıkarsa bunu artıracak besinler yedirebilirsin eşine.

Son düzenleme:
Varikösel hakkında sorduğum soruya cevap verenlere çok çok çok çok teşekkür ediyorum yeni gördüm mesajları bir dakika önce hayata çok umutsuz bakıyordum sayenizde şimdi daha bilinçli ve umutluyum allah hepinizin gönlünden geçeni size nasip etsin beni biraz olsun sevindirdiniz tekrar teşekkürler..ama bir soru daha sorsam bilginiz varmı varikösel ameliyatından sonra hemen evlenmek mi gerekiyor ben nişanlıyımda bi arkadaş yönlendirmişti başka sayfalara ama ben yeni olduğum için bide çok üzgün olduğum için kafam çok karışık pek bakamadım sayfalara zaten pek bişy anlamıyorum :45: Bilen biri varsa yaşayan biri varsa söylerse sevinirim

hayır cnm mecburen hemen evlenmen gerekmiyor ki..istediğin zaman evlenebilirsin..:24:evlilikle alakası yok bnm bildigim kadarıyla..

ya cevap verenlere çok teşekkür ediyorum peki bir bilginiz varmı varikösel ameliyatı gerekirse ameliyattan sonra hemen evlilik mi gerekiyor biz nişanlıyız ama ben üniversite öğrencisiyim hemen evlenemeyiz:25: offf offff ameliyat olmadan da çocuk sahibi olunabiliyormu sperm testi yaptı nişanlım yeterli çıkmış acaba ameliyat olamdan da çocuk sahibi olabilirmi çok üzgünümmmmmm mutsuzum çocukları çok seviyorummmmmmmmmmmmmm:25:

Benim eşimde bekarken varikosel ameliyatı olmuş hemen evlilik filan gerekmez telaşlanmayın, 6 yıllık evliyiz 2 tanede çocuğumuz var aklınıza öyle kötü şeyler getirmeyin

Back
X