Herkeze merhabalar foruma yeni uyeyim bizimde cocugumuz olmuyor. Esimde de bende de sikinti var. Benim ilacla dusmeyen tupumu tikamis bir kistim var ve fsh degerim 12. Esimin ise sperm tahlili
1cc de 800 bin sperm
totalde 2.24 milyon sperm
ileri hareketli % 10
Morfoloji 5
esim 2008 yilinda ameliyat olmus ameliyat olmadan once 1ccde 6 milyon sperm varmis
ameliyattan sonra 3.5 milyona dusmus en sob testtede 800 bin. 2 doktor gezdik ikiside ameliyat dedi. Varikoseli tekrarlamis. Esimin icine sinmiyor bu durum bu adamlar ticari yaklasiyor diyor. Ona gore 1ccdeki 800 bin olan rakami varikosel ameliyatiyla 20 milyona cikarmak imkansiz. Doktorlar nuksettigini soylediginden beri agrisi var ilk bas piskolojik sandik fakat ciddi sancisi oluyor. Simdi aradayiz ameliyat olmali mi yada benim tedavim sonrasinda tup bebek mi? Agrilar ve acaba bu varikosel 5 10 yil sonra var olan spermide bozup bizi azospermiye kdr goturur mu? Yada varikosel tup bebekte ne kdr etkili gibi sorular yuzunde n baya bir kafamiz karisti. En iyi yasayan bilir lutfen bilgisi ve deneyimi olan arkadaslar yardimini esirgemesin.
herkeze merhabalar foruma yeni uyeyim bizimde cocugumuz olmuyor. Esimde de bende de sikinti var. Benim ilacla dusmeyen tupumu tikamis bir kistim var ve fsh degerim 12. Esimin ise sperm tahlili
1cc de 800 bin sperm
totalde 2.24 milyon sperm
ileri hareketli % 10
morfoloji 5
esim 2008 yilinda ameliyat olmus ameliyat olmadan once 1ccde 6 milyon sperm varmis
ameliyattan sonra 3.5 milyona dusmus en sob testtede 800 bin. 2 doktor gezdik ikiside ameliyat dedi. Varikoseli tekrarlamis. Esimin icine sinmiyor bu durum bu adamlar ticari yaklasiyor diyor. Ona gore 1ccdeki 800 bin olan rakami varikosel ameliyatiyla 20 milyona cikarmak imkansiz. Doktorlar nuksettigini soylediginden beri agrisi var ilk bas piskolojik sandik fakat ciddi sancisi oluyor. Simdi aradayiz ameliyat olmali mi yada benim tedavim sonrasinda tup bebek mi? Agrilar ve acaba bu varikosel 5 10 yil sonra var olan spermide bozup bizi azospermiye kdr goturur mu? Yada varikosel tup bebekte ne kdr etkili gibi sorular yuzunde n baya bir kafamiz karisti. En iyi yasayan bilir lutfen bilgisi ve deneyimi olan arkadaslar yardimini esirgemesin.
öncelikle geçmiş olsun canm..bnm eşimdede varikosel var ve 1 ay önce ameliyat oldu..değrlemiz sperm sayımız 1 milyon...doktorlar bizede ameliyattan snra 20 milyon olması biraz zor dediler...yaklaşık 6 7 miyon olur genel değrlendirmeye göre ama yine belli olmaz dediler...eşimde sancı falan yoktu..ama bu olmayacağı anlamına da gelmiyor..bize tüp bebek yapılır ama önce amiyat oolun ki biraz değrler düzelsin ondan sonra deediler ki haklı olarak da görüyorum...eşim amaliyata pek yaklaşmıyordu ama ben bi şekilde ikna ettim..sitelerde doktorlara sordum telini buldugm doktorları aradım nette formları gezdim ve normal yolla da hamile kalabileğimi söyledim eşim kabul etti ve oldu...yani sizin duruma ameliyat değerlerini yükseltecek diye kimse garantı vermez amaağrıları şimdi var ve varikoel ilerledikçe şiddetleneck ayağa bile kkalkamayacak durma gelebilir rabbim göstermesn öyle bir durumu inş..ameliyat olun iyi bir doktorda ve mikrocerrahiile ilk 6 . Ayınızda ilaçlar kulanır test yaparsınız bir gelişme olmuyorsa tüp bebbek denersiniz ..şimdi tüp bebekle çocuk sahibi olsanır ilerde ameliayt ağrılar için gene gereke bilir...rabbim yardımız olsun ..bu yolda çabalarımızın sonuvcunu alırız inşallah...
öncelıkle gecmış olsun,benım de eşım 2 kez amelıyat oldu,ılk amelıyatı mıkrocerrahıydı,1 yıl gıbı kısa bır zamanda nuksettı ve dıger taraftada varmış ama ılk amelıyatta mudahele edılmemış,ılk 3 ay cok guzel artış gösterırken 6.ay tepetakla oldu ve dıger zamanlarda da gelışım gostermeyınce tekrar 2 ayrı doktora gıttık,ıkısı de cıft taraflı olması gerek dedı be %100 lık bır ıyleşme vaadınde bulunmadı ama gelecek ıcın mutlak olması gerekır dedıler
bu arada tup bebek denedık,doktorumuz zaten en ıyı durumdakı spermlerı alacagız amelıyat olmadan deneyelım dedı,denedık ve negatıf,dondurulmuş embrıyolarımızla da aynı sonuç,negatıf..spermlerden kaynaklanmış olabılır dedıler o donem
sonra zaman gecırmeden amelıyat oldu eşım,bu amelıyatan sonra vıtamın takvıyesıydı,kurlerdı,beslenmesıydı cok dıkkat ettık ve suan durum nedır bılmıyoruz ama 6 ay once ıyı durumdaydı
benımde tek tupun gecısı zor,kapalı gıbı bışey..en son gıttıgım doktor bır kez aşılama denemek ıstıyorum sonra tupe yönlendıreceğim dedı,eşım aşılamadan yana bense tupten,bakalım yolumuz nasıl devam edecek,inşallah hepimizin hakkımızda hayırlısı olsun
hangı sehırdesın,bu arada kür,vıtamın destegı falan kullanmadınız mı amelıyattan sonra?
Eşim ameliyat olduğunda yaşı genç ve bekar olduğu için önemsememiş herhangi bir kür kullanmamış. Hatta 6. ayda bir test yaptırmış ondan sonra aklına bile gelmemiş. Kimi yerde okuyorum varikosel tüp bebeği baya etkiliyor diye kimi yerde okuyorum hiç alakası yok diye. Açıkçası bilmiyoruz ağrıları zaten bir acayip, bazen testiste bazen kasıkta oluyor ama henüz bir kaç defa ağrıdı. Aslında 2 ay sonra bir test daha yaptırıp arkasından ameliyat ettirip sigarayı bıraktırıp bitkisel kürler kullansa belki 15 milyon olur. Bazı doktorlar 20 milyon bazı doktorlar 15 milyon sayı istiyor. Bilmiyorum kafam aşırı karışık. Bu arada Tekirdağda yaşıyorum
amin,inşallah hayırla ve sağlıkla gelır bebeklerımız..
bıze de doktorumuz deneyebılırsız tup bebek,ılla başarısız olursunuz dıye bırsey de yok ama ıkıncı bır cocuk ıstegınde gec kalmış olabılırsınız demıstı,eşim hıc dusunmeden oldu amelıyatı..keza tup denemem de negatıf oldu amelıyattan önce..bız de boyle ıste,ama herkeste aynı olacak dıye bırşey tabı..kür,vıtamın gıbı seyler kullanıyor musun?
BİR İLAÇ YAZMIŞTI DOKTOR ARİMİDEX DİYE HORMON AİLCI OLUN ULANIYORUZ ..AYNI ZAMNDA KEÇİ BOYNUZU KÜRÜ NU KULANIYORUZ..VE ŞİMDİ DE KARKİM K9 DİYE BİR BİTKİSEL SU VARMIŞ..ONU NETTEN VE FROMDAN ARAŞTIRDIM KULANAN VARMIŞ FAYDASI DA OLUYORMUŞ..BU GÜNERDE AKTARA UĞRAYIP O SUYU DA ALIRIZ...ONU DA DENERZ..2 AY SONRA KONTROLUMUZ Vr .baklım demelermiz işe yarıyacak mı..bakalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?