Merhaba arkadaşlar iki buçuk yıllık evliyiz hamile kalamıyorum esim 37 yasinda 5 ay once varikose ameliyati oldu ben 34 yaşındayım sizce biraz beklemeliyiz yoksa tup bebege başlamalı miyiz?
merhaba benim eşim de geçen sene ağustos ayında ameliyat oldu. Sayısı iyi olmasına rağmen gebelik oluşmadı bi kere femara + çatlatma iğnesi bir kere de aşılama oldum tutmadı. En sonunda bu haziranda tüp bebeğe başladık bu ayın sonunda transfer olacağız allah izin verirse. Daha dün konuştuk eşimle keşke geçen sene yaptırsaymışız beklemeseymişiz diye. Geçen sene ameliyat olduktan sonra tüp bebek yapalım diyen doktorlara kızmıştık içten içe doğal olsun diye bekledik . O zaman yaptırsaydık belki de şimdi kucağımızda olurdu. Hayatımızdan boşu boşuna bir sene gitti ama kader böyleymiş. İnşallah bu ay transferimiz tutar. Sizin için de doğal belki imkansız değildir ama bence yaşınız da ileri sayılır tüp bebek yapın kurtulun derim. Bu arada ben 32 eşim 31 yaşındayız
Varikosel ameliyatında yaş çok önemliymiş benim eşimde oldu amaliyat gittiğimiz bazı doktorlar öyle demişti, bence çok da beklemeyin 3 ay sonra zaten tekrar spermiogram testi yapılıyor ilk testle karşılaştırılıyor ne kadar ilerleme olmuş diye, çok beklemeyin bence tüp Bebek için
3 yıl olacak eşim ameliyat olalı hiç bir düzelme olmadı.direk tüp bebek yapmadığınız için çok pişman olduk hem vakit kaybettik hem yiprandik ha iyilesenlerde var tabi ama hastaya bağlı tamamen galiba