Varmı benim gibi?

Lilikula

Guru
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2013
122
4
316
Kızlar merhaba ben yirmi yaşındayım üniversite ogrencisiyim bir sorunum var nasıl desem bende asırı derecede gelecek kaygısı var psikolojik herhalde ama günlük yaşamımıda etkiler oldu özellikle benim gibi olanınız varmı yada bir donem benimle aynı durumda olan? Ilerde nolucak nasıl olucak diye diye kendimi yiyorum sürekli, bir rahatlatma öneriniz varmı? Özellikle benim maddi durumum cok kötü arkadaslarım hepsininki cok iyi rahatlar imreniyorum ohh baba parası çalışmak istiyorum ama ailem hayır öyle kafelerde felan çalıştırmıyor öğrencide olunca... Varmı benim gibi konuşup rahatlamak istiyorum.

Kızlar merhaba ben yirmi yaşındayım üniversite ogrencisiyim bir sorunum var nasıl desem bende asırı derecede gelecek kaygısı var psikolojik herhalde ama günlük yaşamımıda etkiler oldu özellikle benim gibi olanınız varmı yada bir donem benimle aynı durumda olan? Ilerde nolucak nasıl olucak diye diye kendimi yiyorum sürekli, bir rahatlatma öneriniz varmı? Özellikle benim maddi durumum cok kötü arkadaslarım hepsininki cok iyi rahatlar imreniyorum ohh baba parası çalışmak istiyorum ama ailem hayır öyle kafelerde felan çalıştırmıyor öğrencide olunca... Varmı benim gibi konuşup rahatlamak istiyorum.

Merhaba, kafadan teşhis koymak istemem ama başıma geldiği için araştırmıştım senin durumun anksiyete ile ilgili olabilir sanırım yaşam kaliteni etkileyecek düzeyde. Ama durumun gelecek kaygısı gibi daha küçük nedenler bu yüzden rahatsızlık bile olsa bu rahatsızlık ileri düzeyde değil. Şimdi sana bir uzmana git desem her gidene gerek varsa da yoksa da ilaç veriyorlar. O yüzden baş edemiyorsan sana özelden doktor tavsiyesi verebilirim(devlet hastanesi)

Ayrıca telkinlerle veya başka meşguliyetlerle bu durumu aşmaya çalışabilirsin.
Durumunun kötü olması konusuna ise ne diyelim Allah ailene hayırlı bol kazançlar versin. Belki arkadaşlarına göre kötüdür ama durumu kötü olan bir çok insana göre iyidir.

Merhaba, kafadan teşhis koymak istemem ama başıma geldiği için araştırmıştım senin durumun anksiyete ile ilgili olabilir sanırım yaşam kaliteni etkileyecek düzeyde. Ama durumun gelecek kaygısı gibi daha küçük nedenler bu yüzden rahatsızlık bile olsa bu rahatsızlık ileri düzeyde değil. Şimdi sana bir uzmana git desem her gidene gerek varsa da yoksa da ilaç veriyorlar. O yüzden baş edemiyorsan sana özelden doktor tavsiyesi verebilirim(devlet hastanesi)

Ayrıca telkinlerle veya başka meşguliyetlerle bu durumu aşmaya çalışabilirsin.
Durumunun kötü olması konusuna ise ne diyelim Allah ailene hayırlı bol kazançlar versin. Belki arkadaşlarına göre kötüdür ama durumu kötü olan bir çok insana göre iyidir.

Öncelikle yorumun için teşşekkür ederim
Tabikide durum acısından daha ilerimiz olduğu gibi kötülerimizde vardır Allahıma yine binlerce kez şükürler olsun...
Tabkide Anksiyete gibi bir durumda değilim (ben öyle düşünüyorum) ama genel olarak hayat enerjim yok gibi insanlar etrafımda o kadar rahatlar ve gülüp eğlenirken benim beynimde bu gibi binlerce sorular dönüyor bilemiyorum bir piskolok buna yardımcı olurmu ki? yinede doktora gideceğim ama..

Allah'a teslimiyet her derdin devası.

Rızkı verecek olan O, kapıları açacak olan O.

Allah gönlünüze göre versin.

Kaygı , heleki gelecek kaygısı hepimizde var olmasa zaten sorumsuz , çalışmayan tipler olurduk seninki
anlık korkuların verdiği kaygılarmı yani korku ve endişe nedeniyle tehdit altında olma hissimi yoksa gelecekle ilgili belirsizliklerin canını sıkmasımı

annem de bana yasakladı çalışmayı "ben seni palyaço ol diye mi gönderdim üniversiteye,paraya ihtiyacın oldu da göndermedik mi! Bi daha duymayım" dedi
ben de bi daha ona söylemedim
ama çalıştım yani =))
anne babanın her dediğine ne bakıyorsun,onlar sana kıyamıyordur
ama sen kendine kıy ve iyi kötü bir işe başla. Baba parası yemek de özenilecek birşey değil
yaşın gelmiş 20ye,okusan bile kendi ayakların üstünde durabilmelisin!
kafelerde çalışmasan da part time ya da zaman zaman çalışacağın organizasyon işleri bulabilirsin,yaz google'a bulunduğun şehirde bir ajansa git.Hem parası garsonluktan daha iyi hem devamlı iş değil-sınav zamanı vs gitmezsin.
gelecek kaygısına gelince
eğer kaygı sosyal hayatına etki ediyorsa bir psikiyatre danış,korkma
ben de saçma bir korkuyla iki yıl yaşadım,psikiyatr desteğiyle üç ayda kurtuldum...MHPRS sitesinden al ücretsiz randevunu,üni öğrencisisin zaten bedavaya olursun muayeni..
hayatta başarılar ve pozitif düşün ^^
sevgiler...

Benimde calismama hic izin cikmadi ama gizlice calistim. Hem maddi hem manevi anlamda oyle seyler katicak ki sana aklin durur:) supermarkette calistm smdi mezunum bi market zincirinin merkezinde satis koordinatoruyum. Ogrenciyken markette calistgm icin, market calisanlarinin
Her haltini anliyorm :D
Saka maka ajanslarda gunluk guzel para alirsin ama iyi arastr en temizini bul. Ajanstada ccalismistim dort sene once fln istanbulda elli liraydi benim ajansm. Haftasonu iki gun calissan yine guzel. Yerimi biliyim part time olsun diyosan gratis(Y) ama cok yorulursun orda da calismistim cok yorucuydu gercekten... Bir de ogrenci islerine gidip kampus ici is imkanini sor mutlaka EN ONEMLİSİ; CALİSMAYA BASLAMADAN ONCE GENEL SAGLİK SİGORTASİ HAKKİNDA ARASTİRMA YAP. CALİSAN SİGORTAN YAPİLİRSA BABANİN SİGORTASİNDAN DUSERSİN. Bunu ayrintili arastir cnku ssk borc cikariyo. Ayrintili anlatamicam bilmiyorum ama calisma durumu olrsa bak kesin arastir

Cok iyi anliyorum, ama cok normal, merak etme.
O kadar zorluk cektim ki, Istanbul'un gobeginde okul dershane, bende bes kurus yok...
Ama su an cok iyi bir gelecek kurdum.
Hayatta plan yapmak bos, endiselenmek, ne olacak benim halim demekte!!
Elinden gelen herseyi fazlasiyla yapicaksin, tuttugumu koparacaksin, sonra arkana yaslanip bekliceksin.
Istikrarli olursan gelecekten korkmana gerek yok, egitimini odaklan, hayatinda tadini cikarmayi unutma :24:
Her zaman gulumsersen hersey cok guzel olur, merak etme :34:

Aile ikna olur bir şekilde, sen memnunsan, okulla bir arada sürdürüyorsan gurur duymaya başlarlar bir süre sonra başlarda söylenseler de. Ama bence de sağlık sigortasını bir araştır. Ben de sağlık sigortası, pasaport gibi sebeplerden sigortalı işlerde çalışamıyorum.

Canım kesinlikle işe gir. Ben de üniversite hayatım boyunca hep çalıştım. Hem de maddi durumumuz çok iyidi babam bana araba almıştı. ama para vermezdi cimri. Arkadaşlarım arasında en kötü giyinen onların gittiği kafelere gidemeyip eve dönen ben olurdum :) Sonra çalışmaya başladım magazada satış danışmanlıgı ardından organizasyon şirketlerinde hosteslikler falan hem param oldu hem de millete gezdiği için imrendiğim vakitlerim kısıtlandı. Hayatım da daha düzenli oldu. İnsan sıkışıkken derslerine daha iyi çalışıyor :)

Ben devlet universitesinde okudum, cogunluk ogrenci zugurttu, yani durumunda garip bir sey yok. :3:

yapabilecegine inanaiyorsan ozel ders vermeye ne dersin, benim arkadaslarimdan veren ve cok iyi para kazananlar vardi.

Herşeyi akışına bırak canım
Emin ol ki Rabbim hakkında hayırlı olanı yazmıştır.
Günü gelince yazılanı yaşayacaksın, kafanda kurduğun planları değil.
Zaten çok fazla plan program yapma hayat maalesef insana her zaman gülmüyor.
Bu sefer çok yıkıntılar yaşarsın.
Sen rahat ol işin akışını Allah'a bırak tevekkül et bekle.
Hepimiz sonumuzu bilmeden yaşıyoruz.
Çok güzel okullarda okuyup işsiz kalanlarda var, okumayıp güzel şirketlerde çalışanlarımız da var.
Herşey nasip kısmet ötesi olmayınca olmuyor.
Bu mantığı kabullenirsen sanırım herşey daha kolay olacak.
Allah hakkında hayırlı yazılar yazsın inşallah.

Kaygı , heleki gelecek kaygısı hepimizde var olmasa zaten sorumsuz , çalışmayan tipler olurduk seninki
anlık korkuların verdiği kaygılarmı yani korku ve endişe nedeniyle tehdit altında olma hissimi yoksa gelecekle ilgili belirsizliklerin canını sıkmasımı

Gelecekle ilgili belirsizlikler... Ben hep istediğimi alamayan biriyim istediğim bölüme giremedim, üniversiteye giremedim sadece tek istediğim ilerde çok zengin olmak değil şuan çektiğim sıkıntıları ilerde çekmek istememek acaba diyorum ilerde şöyle bir sırtımı rahatcana yaslıyacakmıyım huzur istiyorum sadece ama maddi acıdanda çok sıkıldığım için (bu yaşıma kadar) ilerde bu konuda sıkıntı çekmek istemiyorum rahatlamak istiyorum ama bu sorunum için bir piskoloğa gitmeye karar verdim çünkü böyle olmaz eğer hayatınızda hiç birşey istediğiniz gibi gitmiyorsa ister istemez endişeler ayağınıza dolanıyor :(

Son düzenleme:
Canım kesinlikle işe gir. Ben de üniversite hayatım boyunca hep çalıştım. Hem de maddi durumumuz çok iyidi babam bana araba almıştı. ama para vermezdi cimri. Arkadaşlarım arasında en kötü giyinen onların gittiği kafelere gidemeyip eve dönen ben olurdum :) Sonra çalışmaya başladım magazada satış danışmanlıgı ardından organizasyon şirketlerinde hosteslikler falan hem param oldu hem de millete gezdiği için imrendiğim vakitlerim kısıtlandı. Hayatım da daha düzenli oldu. İnsan sıkışıkken derslerine daha iyi çalışıyor :)

Kesinlikle insan sıkışıkken daha iyi ders çalışıyor :))

annem de bana yasakladı çalışmayı "ben seni palyaço ol diye mi gönderdim üniversiteye,paraya ihtiyacın oldu da göndermedik mi! Bi daha duymayım" dedi
ben de bi daha ona söylemedim
ama çalıştım yani =))
anne babanın her dediğine ne bakıyorsun,onlar sana kıyamıyordur
ama sen kendine kıy ve iyi kötü bir işe başla. Baba parası yemek de özenilecek birşey değil
yaşın gelmiş 20ye,okusan bile kendi ayakların üstünde durabilmelisin!
kafelerde çalışmasan da part time ya da zaman zaman çalışacağın organizasyon işleri bulabilirsin,yaz google'a bulunduğun şehirde bir ajansa git.Hem parası garsonluktan daha iyi hem devamlı iş değil-sınav zamanı vs gitmezsin.
gelecek kaygısına gelince
eğer kaygı sosyal hayatına etki ediyorsa bir psikiyatre danış,korkma
ben de saçma bir korkuyla iki yıl yaşadım,psikiyatr desteğiyle üç ayda kurtuldum...MHPRS sitesinden al ücretsiz randevunu,üni öğrencisisin zaten bedavaya olursun muayeni..
hayatta başarılar ve pozitif düşün ^^
sevgiler...

Öncelikle çok teşşekkür ederim güzel yorumun için bir sorum vardı
Ajans işi tam olarak ne oluyor napılıyor bunun hakkında biraz bilgi verirmisin çok cahilim galiba bu konuda :44:
Gzilide olsa mutlaka bir işe gireceğim!

Herşeyi akışına bırak canım
Emin ol ki Rabbim hakkında hayırlı olanı yazmıştır.
Günü gelince yazılanı yaşayacaksın, kafanda kurduğun planları değil.
Zaten çok fazla plan program yapma hayat maalesef insana her zaman gülmüyor.
Bu sefer çok yıkıntılar yaşarsın.
Sen rahat ol işin akışını Allah'a bırak tevekkül et bekle.
Hepimiz sonumuzu bilmeden yaşıyoruz.
Çok güzel okullarda okuyup işsiz kalanlarda var, okumayıp güzel şirketlerde çalışanlarımız da var.
Herşey nasip kısmet ötesi olmayınca olmuyor.
Bu mantığı kabullenirsen sanırım herşey daha kolay olacak.
Allah hakkında hayırlı yazılar yazsın inşallah.

Güzel yorumunuz için çok teşşekkür ederim
İnanırmısınız bazen sadece bu kelimeleri beynimde düşündükçe rahatladığımı düşünüyorum

Kesinlikle insan sıkışıkken daha iyi ders çalışıyor :))
Öncelikle çok teşşekkür ederim güzel yorumun için bir sorum vardı
Ajans işi tam olarak ne oluyor napılıyor bunun hakkında biraz bilgi verirmisin çok cahilim galiba bu konuda :44:
Gzilide olsa mutlaka bir işe gireceğim!

Organizasyon ajansları var canım. İnternette aratırsan ulaşabilirsin. Ben artık mezun oldugum için çok uzun zamandır çalışmıyorum o yüzden sana güncel bilgi veremem. Hosteslik yapıyorsun eventlerde, toplantı, kongrelerde. Gelenlere hoşgeldiniz beşgeldiniz.

Önce bi yer bul. orda tanıştıgın insanlardan iyi kötü bir şeyler öğreniyosun. hangi ajans daha iyi. hangisi ödemeyi düzenli yapıyor. hangisi güvenli falan. ama deneye deneye bulucan bunları. Hatta ben bir süre çalıştıktan sonra ajansa bağlı kalmadan bireyse devam ettim. İhtiyaç halinde direk beni arayıp paramı elden aldım. Her haftasonum böyle dolu dolu geçti. Çok güzel ortamlara, yemeklere girdim çıktım. Kendi paramla gidemeyeceğim lüks yerlerde yemekler yedim. :) bunlar için bile değerdi :)

Back
X