- Konu Sahibi beyaz toprak
iyi geceler sizlere bir sorum olucak benimde annem alzheimer hastası kısa aralıklarla dedemi ve anneannemi kaybettik büyüklerden kalma miras var çok bişey değil ancak dedemin ölmesinden sonra annem dul olduğu için onun maaşını almaya başladı bu sebeple miras paylaşımı yapıldığında nasılsa annem maaş alıyor diye dayımlardan onunla konuşup miras hakkından vaz geçmesi konusunda ikna etmek istediklerini duydum bende bunun üzerine annemi ve kendimizin hakkını korumak amaçlı vasilik davası açtım ve bugün karar çıktı ancak bana bugün açıkladıkları miras paylaşımı olacağı zaman satılacak malların bilir kişi tarafından görülüp değer biçileceğini ve onların verdiği fiyattan aşağı satılamayacağını ve annem hakkı olan parayı aldığında mahkemeye gelip o parayı teslim etmem gerektiğini söylediler eğer bilir kişilerin söylediğinden eksik para getirisem kendi cebimden eksiği tamamlamam gerektiğini mahkemenin annem adına bankaya yatırdığı parayı faturalı belgelendirmedikçe herhangi bir ihtiyaç için kullanamayacağımızı ve ayrıca bankanın paraya faiz işleteceğini söylediki bizi en çok rahatsız eden konuda bu oldu..annemin geçmişten kalma ama malesef senetli sepetli olmayan ancak ödemeyi elbetteki çok istediği ve bize defalarca dile getirdiği borçları var bizde bu parayı bekliyoruz ki onları ödeyelim ama mahkeme izni olmazsa parayı çekemiyeceğiz ve faiz olayı faizden faydalanmadan bu parayı ordan çekme imkanımız varmı yada vasiliğimi iptal ettirebilirmiyim