vasiyet

within

Guru
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2011
708
230
323
avukat arkadaşlar yardımcı oluursanız çok sevinirim..halamın kocası ve çocuğu yok evini bana bırakmak istiyor ve bunu etrafındaki herkese söylüyor ben öldükten sonra ev x in dir diye kardeşleri de yani diğer halam ve babam da biliyor ve razı ancak amcam yıllardır küs bizlerle o hak elde edebilir yazılı noter tastikli bir vasiyet yeterli olurmu hangi yolu izlemeliyiz sizce şimdiden çok teşekkürler.

avukat arkadaşlar yardımcı oluursanız çok sevinirim..halamın kocası ve çocuğu yok evini bana bırakmak istiyor ve bunu etrafındaki herkese söylüyor ben öldükten sonra ev x in dir diye kardeşleri de yani diğer halam ve babam da biliyor ve razı ancak amcam yıllardır küs bizlerle o hak elde edebilir yazılı noter tastikli bir vasiyet yeterli olurmu hangi yolu izlemeliyiz sizce şimdiden çok teşekkürler.

Tapuda üzerinize bağış yapsın ya da Ölüme kadar bakma akdi yapın, bu arada yası kaç bilmiyorum ama devlet hastanesinden heyet raporu da alırsanız iyi olur. Vasiyet olabilir tabi ama vasiyette ölümden sonra dava acmak gerekir,vasiyetin okunması ve tenfizi icin..

yaşı 56.peki hangisini yaparsak ölene kadar onun allah gecinden versin öldükten sonra benim olur ve ayrıca eşiminde ortak olmaması için hangisi daha mantıklı olur çok teşekkür ederim zaman ayırıp bilgilendirdiiniz için...

Son düzenleyen: Moderatör:
yaşı 56.peki hangisini yaparsak ölene kadar onun allah gecinden versin öldükten sonra benim olur ve ayrıca eşiminde ortak olmaması için hangisi daha mantıklı olur çok teşekkür ederim zaman ayırıp bilgilendirdiiniz için...

yasının genc olması sizin için avantaj. eşiniz hiçbir ihtimalde ortak olamaz. benim tavsiyem en sağlamı size bağış yapsın, kendi üstüne de intifa hakkı tesis etsin. ölene kadar onun olur ama satamaz, öldükten sonra sizin olur. bunun için tapu örneğini götürüp belediyeden rayiç bedel almalısınız, bu rayiç bedelin binde 59.4'ü kadar tapu harcı ödemelisiniz bağısta, intifa hakkı için de bir o kadar daha. ancak ondan sonra bozulmaz, ölüne kadar da onun olur. eşiniz ya da başka hiç kimse de ortak olamaz. diğerlerinin bozulma ihtimali yüksek..

çok ama çok teşekkür ederim dediğinizi aynen uygulayacağız...iyi çalışmalar

Back
X