ve nişanım bitti....bitermi bu acı..

Sen benim için önemlisin, çünkü senin yazdıkların benim hayatımla ilgili kararlar almama yardım etti ve daha da önemlisi kararlarımın doğru olduğunu zaman bana doğrulattı.

Sana şunları söylemek isterim. Karakter/ kişilik kaya gibidir. Etrafında olan rüzgar su onu etkilemez. Ben ne olursa olsun açıklaması ki bana göre kızma ama bahanesi ne olursa olsun olanların hatalı olduğunu ve bunun ilerisi için bir sinyal olduğunu düşünüyorum.

Bak ne demişsin sende, aşk ve sevgi var. Soruyorum sana neden insanlar evlendikten sonra bu forumlara gelip kocam bana bunu yaptı şunu etti diye yazıyorlar. Çünkü görmüyorlar, göremiyorlar öncesinde. Neden aşk var sevgi var insan nasıl desem cahil mi oluyor bilmiyorum ama farkedemiyor. Ne zaman evleniyorsun hayattaki stres sıkıntıların etrafımda dolanıyor işte o zaman farkediyorsun ya bu adam böyle miydi? Bana sinyal vermiş miydi? Ben mi anlamamıştım? Ama iş işten geçmiş 1 kişilik hayatın çocuklarla beraber artmış oluyor.

Ayrıca farkında mısın bu forumda kocasından şikayet edenler konuyu yazıp yazıp altına kızlar naapmalıyım ama gerçi kocamın içkisi yok kumarı yok dayağı yok küfürü yok yazıyor. Sanki bunların olmaması bir evliliği iyi kılacakmış gibi... Sende onu bana küfür etmedi bağırmadı diye savunuyorsun.Seni anlıyorum. Siz bana benim yazdığım konuda yapma etme bak bu çocuğun annesi baştan belli etmiş bu çocuk seni savunamazsa boşver dediğinizde bende hemen ama çok efendi saygılı bana bağırmaz etmez hep benim isteklerimi önemser diyordum ama görüyorum ki evlilik için bunlar yetmiyormuş.

kaldı ki birşey daha var. Genelde bayanlar nişanlılık sürceinde bu sürecin sonuna doğru aslında yolunda gitmeyen şeyleri farketselerde, şimdi yeni birine alışmak sevmek zor yapamam zaten yaşım geldi annem babam var üzülür hem onlar çok yaşlı artık torun isterler gibi düşüncelerle sinyali alsalar dahi bu saatten sonra...... diyip bile bile lades yapıyorlar. Bunu bende yaptım ordan biliyorum :)

Sonuç olarak, ben seni tanımıyorum ismini cismini bilmiyorum. Sadece şunu söylüyorum. Kalbinin yanında lütfen aklını da dinle. Bugün başına gelen şeyin, bundan 5 yıl sonra kucağında 3 4 yaşlarında 2 çocukla başına gelirse ne hissedeceğini düşün. Sana diyebilirdim aa süper pişmanmı koşun evlenin vs. Ama görüyorum, dışardan baktığım için etrafımda gördüğüm için az çok kendim 7 sene yaşadığım için algılayabiliyorum. Bunu kendine yapma. Bundan sonra ne yaparsa yapsın o nikah masasına içinde hiçbir terreddüt olmadan evet diyebilecek misin? kalbin huzurlu huzurlu bunu düşünmeden yaşanmamış sayıp devam edebilecek misin? Ben edemediğim için yolumu çizdim. Sen hangi yolda mutlu huzurluysan o yolu çiz. Ama şunu bil. Nişanlının söylediği herşey ikna çabaları. Uğraşları. inan 5 sene sonra bu olsa bu çabanın 10 da birini göremeyceksin.

Diceksin ki nerden biliyorsun? Günde 2 saatimi geçiriyorum bu forumda. İnsanların hayatını okuyorum düşüncelerini yaşadıklarını görüyorum bir erkeğin evlendikten sonraki evrimini görüyorum. Ben 5 koca alıp boşamadım elbette. Ama şu forumu geriye doğru 5 6 sayfa dönüp oku nolur. İnan hemen hemen hepsinde nişanlanmadan önce böyleydi düzelir sandım, stresten diye düşündüm, annesinden ayrılırsa aramız daha iyi olur sandım diyen kadınlarla dolu.

Ama isterim ki hep mutlu ol. Allah razı olsun buradaki üyeler sayesinde ben yolumu çizdim, inşallah sende sana hayırlı bir yol çizersin.

Sen benim için önemlisin, çünkü senin yazdıkların benim hayatımla ilgili kararlar almama yardım etti ve daha da önemlisi kararlarımın doğru olduğunu zaman bana doğrulattı.

Sana şunları söylemek isterim. Karakter/ kişilik kaya gibidir. Etrafında olan rüzgar su onu etkilemez. Ben ne olursa olsun açıklaması ki bana göre kızma ama bahanesi ne olursa olsun olanların hatalı olduğunu ve bunun ilerisi için bir sinyal olduğunu düşünüyorum.

Bak ne demişsin sende, aşk ve sevgi var. Soruyorum sana neden insanlar evlendikten sonra bu forumlara gelip kocam bana bunu yaptı şunu etti diye yazıyorlar. Çünkü görmüyorlar, göremiyorlar öncesinde. Neden aşk var sevgi var insan nasıl desem cahil mi oluyor bilmiyorum ama farkedemiyor. Ne zaman evleniyorsun hayattaki stres sıkıntıların etrafımda dolanıyor işte o zaman farkediyorsun ya bu adam böyle miydi? Bana sinyal vermiş miydi? Ben mi anlamamıştım? Ama iş işten geçmiş 1 kişilik hayatın çocuklarla beraber artmış oluyor.

Ayrıca farkında mısın bu forumda kocasından şikayet edenler konuyu yazıp yazıp altına kızlar naapmalıyım ama gerçi kocamın içkisi yok kumarı yok dayağı yok küfürü yok yazıyor. Sanki bunların olmaması bir evliliği iyi kılacakmış gibi... Sende onu bana küfür etmedi bağırmadı diye savunuyorsun.Seni anlıyorum. Siz bana benim yazdığım konuda yapma etme bak bu çocuğun annesi baştan belli etmiş bu çocuk seni savunamazsa boşver dediğinizde bende hemen ama çok efendi saygılı bana bağırmaz etmez hep benim isteklerimi önemser diyordum ama görüyorum ki evlilik için bunlar yetmiyormuş.

kaldı ki birşey daha var. Genelde bayanlar nişanlılık sürceinde bu sürecin sonuna doğru aslında yolunda gitmeyen şeyleri farketselerde, şimdi yeni birine alışmak sevmek zor yapamam zaten yaşım geldi annem babam var üzülür hem onlar çok yaşlı artık torun isterler gibi düşüncelerle sinyali alsalar dahi bu saatten sonra...... diyip bile bile lades yapıyorlar. Bunu bende yaptım ordan biliyorum :)

Sonuç olarak, ben seni tanımıyorum ismini cismini bilmiyorum. Sadece şunu söylüyorum. Kalbinin yanında lütfen aklını da dinle. Bugün başına gelen şeyin, bundan 5 yıl sonra kucağında 3 4 yaşlarında 2 çocukla başına gelirse ne hissedeceğini düşün. Sana diyebilirdim aa süper pişmanmı koşun evlenin vs. Ama görüyorum, dışardan baktığım için etrafımda gördüğüm için az çok kendim 7 sene yaşadığım için algılayabiliyorum. Bunu kendine yapma. Bundan sonra ne yaparsa yapsın o nikah masasına içinde hiçbir terreddüt olmadan evet diyebilecek misin? kalbin huzurlu huzurlu bunu düşünmeden yaşanmamış sayıp devam edebilecek misin? Ben edemediğim için yolumu çizdim. Sen hangi yolda mutlu huzurluysan o yolu çiz. Ama şunu bil. Nişanlının söylediği herşey ikna çabaları. Uğraşları. inan 5 sene sonra bu olsa bu çabanın 10 da birini göremeyceksin.

Diceksin ki nerden biliyorsun? Günde 2 saatimi geçiriyorum bu forumda. İnsanların hayatını okuyorum düşüncelerini yaşadıklarını görüyorum bir erkeğin evlendikten sonraki evrimini görüyorum. Ben 5 koca alıp boşamadım elbette. Ama şu forumu geriye doğru 5 6 sayfa dönüp oku nolur. İnan hemen hemen hepsinde nişanlanmadan önce böyleydi düzelir sandım, stresten diye düşündüm, annesinden ayrılırsa aramız daha iyi olur sandım diyen kadınlarla dolu.

Ama isterim ki hep mutlu ol. Allah razı olsun buradaki üyeler sayesinde ben yolumu çizdim, inşallah sende sana hayırlı bir yol çizersin.

forumda bunca zamandır gördüğüm en düzgün, en aklı başında, en mükemmel yorum.

aileler madem konuya karıştı,
özür dilemeye,konuşmaya geldiklerinde, sizde ailen ve sen fikirlerinizi söylersiniz..
olumlu adımlar,sözler olursa ne ala,olmazsa da herkes yoluna gider..
hakkınızda hayırlısı olsun canım..

canım yazdıklarını okudum hepsi çok mantıklı şeyler..o kadar dğru seyler söylemişsinki..sende kendmi buluyorum ,yani yer değştirseydik inan bende sana aynı seyler yazardım eksik yada fazla...
insan yapısı gereği bazen dikenleri görse bile o gulu alıp koklamak isityor..o gulu alırken canı yandgı ıcın,o gulu kokladgnda daha bir kıymetlı geliyor o gul ona...
anenem 45 babam 50 yasında..ve bu süreçte hep yanımda oldular..asla beni zora sokmadılar..babamın hayat tecrübesine çok güvenirim ve ondan diiledigim bazı nasihatlarda çok etkilendim..hersyi düşünüp iyi idrak etme konumda..
fotosentezcım aslında bu olay biraz talih gibi geliyor artık bana..
abim ve yengem nişanlılık döneminde 5 defa nişan atıp barstılar..abim ağza alınmayacak kufurlerde bulundu 2 defa itti...duvara doğru evet yaptgı çok acımaszca..çünkü çok buyuk bi sorumluluk altındaydı..babam bi rahatsızlık geçrmişti ve evin tüm yükü üzerne binmişti...
şimdi ise 7 yıllık evliler..babam iyileşti..abim ve yengem dünyanın en mutlu çifti sanki:nazar:ne sesleri var ne solukları..gezmeleri tozmalarına bakıyorlar..çok keyfililer..
baska birini göryüosun nişanlılık sürecinde hiç problem yasamıyor ama evlenince çatırdamlar başlıyor...
demek istedğim bazı ihtimaller riskler oldgnu bile bile çıkıyosun bir yola..en basıtı uzun bir yola çıktıgını düşün,otobusun kaza yapma ihtimali vardır herzaman,ama biz bu ihtimali hiç düşünmeden bineriz o otobuse...
insanlar hayat boyu risk almadan hiçbirşeyin tadına varamıyorlar..
zorluk çekmeden önune gelen ekmeğin yarısnı çöpe atarsın ama zorluk çekerek kazandıgın ekmeğin dibini bırakmazsın..
yani şimdi karsıma dört dörtlük karakterde biri çıksa aşık olsam ona hiçmi sorunlarım olmayacak..bunu garantsını kımse veremez değilmi...
veya dört dörtluk olma özelliği en basidinden sıkıntıya sokacak beni...
burda kk de gördüğümüz olayın temelinde su var,
her çift nişanlılık döneminde sinyalleri alıyor,ve 2 şey düşünüyor...
1. çok zorluk çektğim için çok emek harcadıgım için bu insanla mutlu olma ihtimalim hala var,onunla bir hayat yasamak bana hiçkimsede bulamıyacağım zevki vericek(eğer hala aşıksa,seviyorsa bunu düşünür)
2.bu biterse hayatıma başka biri girerse,ve mutlu olacagımn herhangi bi garantisi yokken, pişman olurmuyum hayat boyu ikinci şans vermedğim için...
fotosentezcim,7 yıllık bir ilişki yasadın evet,sana bazı yorumlarda bulunmadan önce sendeki yorumları değerlendirerek baz alarak yazdım,içinde o insana karsı sevgi kredin tükenmişti...
senin için arkadaşındı,yine kıymetlydı ama bi arkadaşa verebilceğin kıymet kadardı...
hani sorunların kademeleri vardır,aşılabilcek sorunlar,aşılamyacak sorunlar vardır birde..
sizin olaylarınızda sevgide olmagı için aşılabilcek bi durumunuz yoktu ,eğer sen hala çok seviyorum deseydin benim yorumum çok farklı olablirdi,evet yine bazı seyler yoluna girebilrid..ama senin yazında tamamen mantık arayısı vard seninde yazgın gibi...7 yıl dan sonra artık kime inanıcam,zaman kaybı,yasımda geldi,annem babam yaslı işte vs gibi mantık içerkli yazılar vardı..yani olaya mantıkla bakıyordun tamamen...
sevgi olmadan insanların olaylara tahammülü azalır,katlanmaz hale gelir..en ufak hareketi gözüne batarialtında art niyet arar..
ama karslıklı sevgi varsa inanç varsa,şanslar çok olur,düzelme ihtimalide..
belkide ben nişanlımı bu yuzden sevdim..hatalarıyla sevdim..yanlışlarından sonra duydgu pişmanlıklarıyla...
herseyi yoluna koyma çabasıyla...
didinmesiyle..
nikah masasında şuan ki durumumla söylüyorum içimde elbet tereddütütüm olacak...
tek güvendiğim olay sürekli allahtan hayırlısı olsun diye dua etmelerim...halada onu söyluorum...hakkımızda en ıyısını en doğrusunu elbette bilen o...ama sevgi bazen fedakarlıkibazen fazla sansı bazende sabretmeyı gerektiriyor...
belkide ikimize verğimz son şans...
düğün tarhni ileri aldık benim isteğim üzerine...ve upuzun bir dönem var önümüzde düğüne kadar..ve gerçekten oynuyorsa rol yapıyorsa elbet tekrar rengini gösterecektir...ve bukez açılmamk üzere kapanır bu defter....benimde bu ilşkide hatalarım oldu..söylenmemesi gerken laflarda bulundum zamanında..
şuan eskisi gibi davranmayacagmı belirttim...dilerim bundan böyle bana tüm bunların nedenini yukarda yaptgı açıklamalar gibi oldgna inandırır..bunu şimdi anlayamıcaz elbette...zaman herseyi göstericektir.....oturup eksilerini artılarını düşündüğüm zaman artı özellikleri o kadar fazlakı...
bu olaydan sonra en önemli dersi şöyle oldı o..
hayat boyu ona mecbur olmadgmı..ailemin hep yanımda oldgnu...ve buyuk yanlışlarda silip atabilceğimi...yeni sayfa açabilceğimi gördü...belkide bu olay buna ömürlük bi ders olacak...
canım dilerim günün bi yerinde karşıklı sohpet edebilceğimiz hayatın herhangi bir anında bi araya gelmekte nasip olur..gerçekten kendmi buldum sende..mantıklı yakşamların var benım olaya bakış açılarım var sendede...
ilgin ve alakan için sonsuz teşekkür ederim..
samimiyetle yorum yazdıgın apaçık...
hersey yazdgım gibi zamana bıraktım sonkez düğün tarhnı ileri alarak..bukez çok dikkatli izlicem onu....uzun bi süre var önümüzde 1 yıl kadar...
elbette rengini belli eder eğer yanılıyorsam yada bir düzelme söz konusu olmaz ise...
dilerim bu ikimiz içinde milad olur...

Son düzenleme:
hakkında hayırlısı olsun cnm. en doğru kararı sen vericeksin ilerde keşke dememek için. belli çok seviyorsun sadece kendini dinle derim

Umarım senin ona karşı olan sevgin, onun sana karşı olan sevgisiyle aynıdır.

İnşallah sen böyle birşeyde onu affedecek aşkı bulabiliyorsan, o da ilerde böyle birşey olduğunda bulabilir.

En azndan ailenin yanında olması, düğünü ertelemen seninde dediğin gibi böyle birşeyde silebilmen umarım ona susup oturmayacağını anlatabilir. Ne diyebilirim ki, hayat senin hayatın belki sen haklısın ben kendimle kıyaslamadım asla seni. Senin de dediğin gibi ben aşık falan değilim. Sadece çok fazla emek verdiğim benim için ailem kadar değerli bir insan o, ama o kadar. Senin durumun farklı. Gene de bundan sonra dediğin gibi iyi izle onu. 1 yıl uzun bir süre. Eğer bir bozukluk varsa karakterinde eminim bu 1 sene içinde kendini elbette tekrar gösterecektir. Hakkımızda hayırlısı olsun canım benim

Gercekten cok güzel yazmissiniz, okudugum en anlamli yazi oldu uzun süredir, tebrik ediyorum..
Bende 4 aylik evliyim, evlenmeden 1 hafta önce nisani atmistim, ama esim ve ailesi o kadar özür dileyip cabalamislardi ki, kaynanam annemi arayip "nolur cocuklara yapmayin bunu, isterseniz elinizi ayaginizi öperiz herkesin icinde, oglum cok perisan kizinizi deli gibi seviyor, bizim yüzümüzden ayirmayalim sevenleri" diye ne diller dökmüstü.
Evlendigimizin ertesi günü kaynanam dislerini tekrar gösterdi, ve esimde hicbirsey demiyor. O gün bugün pismanim tekrar birlestigimize.
Cok iyi düsün arkadasim, cocuk oyuncagi degil evlilik. Fotosentez'in dedigi gibi, nisanliyken sadece sevgiyi aski görüyoruz, O'nun cabalamasi bizi mutlu ediyor, ve ömür boyu o sekilde cabaliyacakmis gibi geliyor. Öyle degil malesef. Nisani attigim dönemde esim 1 haftada 4 kg vermis, gözünün alti mosmor olmustu, tek yaptigi aglamakmis.. Bu takim seyler herseyin üstesinden geliriz isaretleri veriyor bayanlara, ama evlendikten sonra erkeklerde kahretsinki birsey oluyor, sevgileri bir sekilde azaliveriyor.. Cok dikkatli ol bence..

anatolia35
canım hakkkımızda hayrlsı olsun dedim bugüne kadar hep..biz sevgliykende deliler gibi sevmeme rağmen hep allahım mutsuz olcaksam bitsin o yuzuk parmağıma girmesin dedim hep...
her kavgamzda her ayrlık sürecinde rabbmden hayırlsnı istedim..sadece ona güveniyorum...
elbet kimse istemez mutsuz olmayı ama nişanlımı bırakıp başka birini sevmsem bu defa başka sorunla baskaladıracak..
ah canım benım söylerimisin güllik gülistanlım bir evlilik örneği varmı...
hiç sınıtı yasamayanı görmedim daha bu yasıma kadar...
elbet bundan sonra tartşmalarmz kavgalırımız yine olacaktır..önemli olan bunlardan gerçekten ders aldgnı anlamak bilmek..
ben illede nişanlım olsun onla evlenymde demıyorum...verdğim sadece son şans..düğünü erteledik 1 yıl kadar..ve bu süreç içersnde katalanılmaz bir skntsnı gördğmde ders almadgnı gördğmde tamamen kapatıcam bu defteri...
sevdğim için belki inanadım..belkide inanmak istedim.....
bilmiyorum ama şuan hersey com guzel...yeniden doğmuş gibiyiz ikimzde..
belkide gözümün kör oldgu noktalarda vardır belkide nişanlımg erçekten hatasını anlmastır...
bunu zaman gösterecek...bilincim bu konuda daima açık...
ilgin sedteğin için çok teşekkür ederim..

Son düzenleme:
hakkında hayırlısı olsun cnm. en doğru kararı sen vericeksin ilerde keşke dememek için. belli çok seviyorsun sadece kendini dinle derim

bu süreçte beni hiç yalnız bırakmadıgın için cook teşekkür ederim..:)herseyın hayırlsnı istedim hep...hayırlsı olsun diyorum hala..

Umarım senin ona karşı olan sevgin, onun sana karşı olan sevgisiyle aynıdır.

İnşallah sen böyle birşeyde onu affedecek aşkı bulabiliyorsan, o da ilerde böyle birşey olduğunda bulabilir.

En azndan ailenin yanında olması, düğünü ertelemen seninde dediğin gibi böyle birşeyde silebilmen umarım ona susup oturmayacağını anlatabilir. Ne diyebilirim ki, hayat senin hayatın belki sen haklısın ben kendimle kıyaslamadım asla seni. Senin de dediğin gibi ben aşık falan değilim. Sadece çok fazla emek verdiğim benim için ailem kadar değerli bir insan o, ama o kadar. Senin durumun farklı. Gene de bundan sonra dediğin gibi iyi izle onu. 1 yıl uzun bir süre. Eğer bir bozukluk varsa karakterinde eminim bu 1 sene içinde kendini elbette tekrar gösterecektir. Hakkımızda hayırlısı olsun canım benim

fotosentezcim canım benım anatolia35 e bir cevap yazdım...orda belirttğim gibi zamana bıraktım..bilincim hep açık kalıcak...bu ilşkmze verdğimz son şans...
dedim yaa hep hayrlsı neyse onu istedim bugüne dek...ayrılık sğrecndede gece gunduz dua ettım hayırlsı olsun diye...
halada öyle diyorum...hayırlsı ne ise o olur ıns..
çünkü nasıl bir geleceğin bizi bekledgnı biz ne kadar tahmın etsekte kesinlğe varamyız...
bu defada eğer olmasa asla zorlamıcam...bu defa içimde hiç bi uhde kalmıcak...içim rahat olacak...elimden gelen hers cabayı gösterdim hayırlsı buymus dicem..
ama eğer bu şansı vermesydım belkide ömur bıyu hep içimde,bi şans daha verseydım keşke dicektim..
keşkelerle yasamak ıstemedim belkide..
fotosentezcim bu süreçte beni hiç yalnız bırakmadgın için teşekkür ederim..
her ıkımız içinde hayırlsı olsun dıyorum...dilerim bundan sonra birbrmize iyi haberler veririz..dilerim...hayat ikimz içinde gülen yuzunu gösterir...

bu süreçte beni hiç yalnız bırakmadıgın için cook teşekkür ederim..:)herseyın hayırlsnı istedim hep...hayırlsı olsun diyorum hala..

hepimizbu süreçlerden geçtik hayatım. madem bir yola girdin artık eskiyi düşünüp kendine sıkıntı yapma ne kadar olumsuzlukları düşünürsen yasadıklarında hep olumsuz olur cnm inan. artık düğün resimlerine bakmak isteriz

ilk okudugumda uzuldum biran an ayrilmaniza ama sonraki sayfalarda bir sans daha verdigini soyleyince sevindim gercekten inan bence dogru soyluyor onu bu hale getiren kesinlikle maddiyatsizliktir...birbirinizi seviyorsunuz bu kadar kolay pes etmeyin hic bir yuva kolaylikla kurulmuyor...zaman herseyin ilaci derler sizin icinde ilac olur INSALLAH hakkinda herseyin hayirlisi olsun canim...:16:

Back
X