Vefasızmışım

pamukannesi

Göründüğün gibi değilsen,hiç görünme daha iyi...'
Kayıtlı Üye
11 Mart 2010
3.807
1.161
173
Eskiden olduğu gibi yaralamıyor belki ama, zaman zaman hissediyorum acısını kalbimde. ben hatırlamak istemesem de hatırlatıyorlar çevremdekiler. Gördüklerim, duyduklarım... Birileri ile konuşmazsam, anlatmazsam sıkıntıdan patlayacak gibi oluyorum. 10 yaşındaydım annem ve babam ayrıldığında. Bir doktor teşhisi yok ama şizofrendi babam bize göre. Kendi içinde bir hayat kurmuş, ona inanırdı. Orada yaşardı. O zaman babama karşı savunmasızdık. Anneme attığı iftiralar, dayaklar karşısında karşısında duramazdık.. yapabildiğimiz tek şey bi köşeye sinip ağlamaktı. veya küçük kardeşimin kulaklarını tıkamak. En sonunda canına tak etti annemin.. bizi de aldı, babasının evine döndü üç çocukla. Babam, çocukları götürme onları çocuk esirgeme kurumuna vereceğim bile dedi.. Mahkeme de ben tek kuruş vermem. Param yok işim yok dedi ve gitti. Rahmetli dedem de iyi durum da değildi ama kucak açtı bize. Allah razı olsun ondan. Kaç gece süt olmadığı için şekerli su içtik hatırlamıyorum bile. Yeni bir hayat kurmaya çalıştığımız yerde ki baban nerede niye burada değil sorularının sonun hep gözyaşlarıyla biterdi.
Ama kendimden çok küçük erkek kardeşime üzülürdüm ben. O zamanlar 5 yaşındaydı. nerede babasıyla beraber bi çocuk görse benim babam niye benim elimden tutmaya gelmiyor diye sorardı bana. Ölmüş olsa, öldü deriz.. Ama yaşarken yaşattıklarını anlatmak çok daha zor. Biz aç uyumak zorunda kalırken, onun içki zıkkımlandığını bilmek çok daha zor.
Yıllar geçti, büyüdüm, evlendim.. Şimdi oturduğum yerde babam da yaşıyor. Ne yüzünü görmek, ne sesini duymak istiyorum. Ara sıra karşılaşıyoruz. Nasılsın kızım diyor. iyiyim diyorum. Bu kadar.
Ve başta kayınvalidem olmak üzere, eşimin ailesinin kızım o senin baban git gel ara hal hatır sor nasihatlerinden bıktım usandım. İçimden gelmiyor istemiyorum dediğim de, vicdansız evlat oluyorum. Bakışları değişiyor, ağızlarında bi cık cık cık lafı. Siz nereden bileceksiniz ki bizim neler yaşadığımızı. Aslaında baba tarafımdan kimseyi görmek istemiyorum ben. ne halalarımı, ne amcalarımı. Hiç hissettirmediler çünkü yanlız olmadığımızı.. halamın kızı evleniyor, kv onların ne suçu var git.. amcamın torunu oluyor kv ayıp ayıp buna da gitmezsen. Bi söz var.. insan yokluğuna alıştığı kişileri tekrar hayatında istemez. Silmek istiyorum tamamen. hiç adları geçmesin, görmeyim istiyorum ama sonunda vefasız ben oluyorum...
Bunu hissettiriyorlar bana. kv halan hastaymış gittin mi? gitmedim anne.. sonra başlıo.. aynı kandansınız bilmem ne.. Ya ben istemiyorum.. atamıyorum işte kafamdan yüreğimden yaşadıklarımı. sadece babayı değil, o taraftan kimi görsem yaşadıklarım gelio aklıma arkadaşım. Babamın 4 yaşında ki kardeşime vurup ağlamıcaksın diye tehdit etmesi geliyo. annemin eli bıçaklı babamdan kaçması geliyo. annemi sen or..psun kurana el bas, bazmazsan itiraf etmezsen sabah bu evden 5 ceset çıkar tehditleri geliyor. şimdi 18 yaşında olan kardeşimin,o çocukken zorla içinde tuttuğu gözyaşlarını şimdi ortada hiç sebep yokken hıçkıra hıçkıra ağlayıp boşaltması geliyo.. evlendiğim de kardeşimin 15 yaşında olmasına rağmen düğünümde eşimin kulağına "ablamı üzersen karşında beni bulursun diye efelenecek kadar kendini zorunlu hissetmesi geliyor. geliyo da geliyo anasını satayım. ve vefasız olan ben oluyorum. anlatamıyorum, susuyorum, çünkü biliyorum ağzımdan tek kelime çıktığı an hıçkırıklara boğulacağım ve kendimi durduramayacağım. sadece istemiyorum diyorum ve vefasız ben oluyorum...

ben seni haklı buldum canım içinin ısınmamasında son derece haklısın
benim anlamadım kv ye ne?

Çok zor şeyler yaşamışsın. İnsan sadece kendi yaşadıklarını bilir şimdi ne söylesen ne konuşsan biz seni tam anlamıyla anlayamayız. Her acıyı yaşayan bilir. Kayınvalideni ilgilendiren bir durum göremedim ben. Hayat senin hayatın yaşadıkların seni ilgilendirir kim oluyor da bu denli karışabiliyor.

kayınvalidenin nasıl haberi oluyor peki? sen söylüyorsan kesinlikle konularını açtırma.

seni çok iyi anlıyorum. öz babam da bizi terk etti gitti zamanında şimdi arayalım soralım istiyor. amcalarım halalarım da hiç arayıp sormadı yıllarca. bize de hep ananemler hatta dayımın karısı baskı yapar hadsizce. o sizin babanız bilmem ne. her defasnda yaşadığımı ben bilirim deyip susturana kadar mücadele ediyorum. zor. insanların her şeye maydonoz olmaları çok zor..

Kayinvalideniz yaşadıklarınızi bile bile bu şekilde konusuyorsa çok sert bir üslupla ağzını kapatın yumuşak davranmayin onu ilgilendirmez. Bende akrabalarimdan bazıları ile gorusmuyom kayınvalidemle önceden olan bi samimiyetleri olduğu için aynı baskıları banada yapmaya çalışıyordu birgün fena tersledim çok sinirlendim ogun bugündür agzini acamaz bu konuda.yumusak durma

Öyle güzel ifade etmişsiniz ki hislerinizi. Gözlerim doldu, sizi anlamıyorlarsa anlamasınlar. Yaşayan biir, vefasız değilsiniz.

Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Kadınlar Kulübü

kayınvalidem üstün körü biliyor alkolik olduğunu, biz büyürken kılını kıpırdatmadığını ama işte ağzında hep bi o senin baban lafı.. geçen babalar gününde kb ya gömlek aldık babana alsaydınız bi gömlek yazık günah diyo.. hey allahım güler misin ağlar mısın.. babamı ve ailesini nerden bilio.. aynı mahalledeyiz ve kınaya düğüne geldi halalar ordan tanıştılar.. bi gün büyük büyük harflerle SANANE diye bağıracam ondan korkuorum...

Sonuna kadar haklisiniz. Peki yasadiklarinizi esiniz dahil hic kimseye anlatmadiniz mi. Bukadar israr ettiklerine gore bilmiyorlar galiba. Bildikleri halde israr ediyorlarsa da allah vicdan versin iclerine. Anlatsaniz , aglasaniz bile birakin aglayin. İciniz bosalir rahatlarsiniz bence. En azindan artik agizlarini kapatmis olursunuz.

yok anlatmadım.. neden die soracak olursanız, bize ve anneme kimsenin acımasını istemiyorum. bakmayın sizle sürekli görüşüo olsaydım yüz yüze size de anlatmazdım.. minitörün başında acımak yüz yüze gelip acımaktan bi nebze daha ii.. züğürt tesellisi işte bu da... bunlara en yakın bilen en yakın şahit olan yan dairemizde oturan halamın kızıydı.. ve o da şimdi ne zaman bizi görse evdeyse eğer bi banyoya koşmalar, bi ağlamalar gözleri dolmalar.. canımm benim die sarılmalar.. hiç bişey hissetmediğim sevgi gösterileri.. işte bu durumdan nefret ediorum

Estagfurullah acimadim. Hayatta herkesin basina heran hersey gelebilir. ama uzuldum.
Ben anlatmaya baslarsam aglarim durduramam dediginiz icin cok dolu oldugunuzu, anlatirsaniz sizin rahatlayacaginizi dusundugum icin oyle dedim. Acimak gibi bir his uyandirdiysam gercekten ozur dilerim.

Canım, tamamen haklısın. Benim amcam baba yarısıdır bana mesela, ama en zor zamanınızda yanınızda olmayan insanlara, sırf aynı genleri taşıyorsunuz diye bir vefa borcunuz olamaz.

Kayın validinize yumuşak bir dille söyleyin. Anne diyin, siz anlatmadığım çok zor günler yaşadım ben. Geçmişi anmayı bırakın, hatırlamak bile istemiyorum. Lütfen siz de baba tarafımdan kimsenin bahsini açmayın bana, diye belirtin.

Siz yuvanızda mutlu olun inşallah. Umarın anneniz ve kardeşiniz de rahattır şimdi.

.

Gayet iyi anlıyorum seni,ateş düştüğü yeri yakar lafı boşuna söylenmemiş.Yaşadıklarını siz en iyi biliyorsunuz.Kayınvalidenizi 1 kere bence karşınıza alın,detay vermeden asla görüşmeyceğnizi belirtin.İyi niyetli de olabilir belki ama herkesin aklı var fikri var,siz bilmiyormusunuz?Benim eşimin durumu da aynı,sadece öldüğünde giderim diyor.İlk başlarda detay bilmediğim için git babandır senin diyordum.Ama detayları anlatınca kendimi de onun yerine koyunca bir daha asla yorum bile yapmadım.

Ne yaşadınız ne çektiniz en iyi siz bilirsiniz. Eminim buraya yazdıklarınız yaşadıklarınızın çok ufak bir kısmıdır. Kim ne derse desin, istiyor olsaydınız zaten görüşürdünüz, sizin kararınız başkalarına saygı duymak düşer.. Aynı kandan olmakla aile olunsaydı, kimse ailesinden yana dert yanmazdı

saolun kızlar bana destek oldunuz.. kaynanamın ailesi birbirine çok bağlı.. benim o tarafla görüşmemem çok büyük bi ayıp onlara göre.. allahtan eşim benim yanım da

canım anlaşılan o ki bi şekilde senin ya eşinin sanane iması yaratması gerekiyor, çünkü kv nerde duracağını bilmiyor

bendede aynı sorunlar vardı arkadaşım...ben ve kardeşim ben 3,5 yaşında kardeşim 1,5 yaşında emzikli iken bide yuvada buyuduk...yurttan çıktık,evlendım,aynı senın gıbı banada baskı geldı ilk önce;onlara yeter karışmayın dedım..sonrada o aile akraba bozuntularıma"hepinizden nefret ediyorum,yolda görsem selam vermem" dedim....ben kesın ve net konuşunca ve ne yaşadığımı anlatınca süreki soranlara,aartık onlarda kabullendıler.....ama

ben ve kardeşim şimdi annemlede babamlada görüşüyoruz...ama sadece ALLAH korkusundan...yoksa yüzlerine bakmam,,ve hala bizi yıkmaya devam ediyorlar çünkü.....ALLAH yardımcın olsun,,,

asla vefazsız değilsin.insanlar yalan yanlış konuşuyor.bu durum kendi başlarına gelse senden ve bu işkenceyi gören insanlardan daha beter olucaklar.sadece boş boş konuşmayı biliyorlar.
sana babamdan bir örnek vericem.
benim babamın 1yaşı bile olmadan babannem ve dedem ayrılmışlar ve o zamandan bugüne kadar dedem bir baba olarak kendi öz oğlunu arayıp sormadı.babam küçüklüğünden beri baba hasretiyle yandı tutuştu.gerçi şu zamana kadar babannem ve dedem niye boşandılar onu hiç kimse bilmiyor.babannem vefat etti.şimdi yaşasaydı ben sorardım ona ama zamanında hiç kimseye anlatmamış neden boşandığını.sadece birkaç tahminler var.güya küçükken dedem babamı (yeni doğmuş haldeyken) dışarı atmış ağladığı için.babannemde bu sebepten ötrü boşanmış ve babamı tek başına kimsenin yardımı olmadan,çalışarak,geceleri uyumadan büyütmüş.bir baba olarak hiç bir sorunuyla ilgilenmedi.babam hep der.askerdeyken zor durumlar yaşadım,gözlerim hep babamı aradı ama o ne geldi ne aradı.o zamandan beri babam artık kendi babasını görmek bile istemiyor ki zaten görmüyoruzda.kendi kendine yaşıyor.80 yaşında ama herkes babama "senden genç gibi duruyor" diyorlar.her neyse.babam üniversite kazandı,okudu,işe başladı.şuan maddi durumumuz çok iyi allaha şükür.şimdi dedemiz ortaya çıkmış.ne var ki babamın parası var falan filan.bana bakmalı diye haberler yolluyor farkl farklı insanlarla.benim soyadımı taşıyor ve bana bakmak zorunda diyor.akıl var mantık var.niye baksın ki? çocukken 1 kuruş bile vermeden,babanın ne demek olduğunu yaşatmadan sana şimdi neden baksın ki? babannem zorluklarla çocuk yetiştirdi şimdi hazıra konmak mı istiyorsun.en kötüsü ne biliyormusun? insanların babamı haksız çıkarmaları.dedem gibi onlarda "bakmalısın,evlat borcun bu"diyorlar.gerçekten acımasız bir hayat.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…