• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vefat eden eş ve miras meselesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aynen ömür boyu bana kaynanalik yapmak istiyor.Çocuklariyla bı evlilik yapmış olmam hatta onların evinde oturuyor olmam ömür boyu onların esiri olmak zorunda oldugum anlamına gelmiyor.Bunu onlara da söyledim zaten kaç kere.Bide sen kimsin ki benim anneme,anneanne gitmeme laf ediyorsun.Yani bide ne gelinler var duyan da ben kötü birşey yapıyorum sanacak.Hadsizlik gerçekten.Şu an o kadar karisamiyorlar zaten çekiniyolar benden.Biraz cazgirlik,cadılık yapmak lazım illa

Kv niz sonuna kadar haksız ama bu kadar yüzü siz vermişsiniz.Onunla artık tek bağınız çocuklar olmasına rağmen hala size kaynanalar yapmasına müsade edip ailenize gitmeye bile çekiniyorsunuz.Artık onlar sizin kayın aileniz değil bunu onlara hissettirmediğiniz sürece tabiri caizse tepemizde inmezler.Konu arabadan çok daha vahim.
Ya bizim ülkemizde genel bı sorun sanirim.Kv lerin sinir kavramından habersiz oluşlari ve kontrol delisi olmaları.

Aynen ömür boyu bana kaynanalik yapmak istiyor.Çocuklariyla bı evlilik yapmış olmam hatta onların evinde oturuyor olmam ömür boyu onların esiri olmak zorunda oldugum anlamına gelmiyor.Bunu onlara da söyledim zaten kaç kere.Bide sen kimsin ki benim anneme,anneanne gitmeme laf ediyorsun.Yani bide ne gelinler var duyan da ben kötü birşey yapıyorum sanacak.Hadsizlik gerçekten.Şu an o kadar karisamiyorlar zaten çekiniyolar benden.Biraz cazgirlik,cadılık yapmak lazım illa
Konu kv nizin size yaptıkları değil sizin müsaade ettikleriniz

Ayrıca onların evinde kalıyor olmam da onlara muhtaç olduğum anlamına gelmiyor.En kötü kendi babamin evine giderim.Orda bana ne laf söyleyen olur nede karisan.Ayrica masrafım da daha az olur.Evleri de müsait en azından çocuklarim ve bana bı odayı ayirabilirler ki dediğim gibi bı kaç ay annemlerde kaldım da zaten.Hatta ailem beni bırakmak istemedi.Kayinvalidem ısrar etti illa dön diye.Babam bı odayı size verelim beraber yaşayalım demişti normalde.Aslinda ailemin yanında kalır gül gibi geçinip giderdik inanın ailem ne bana nede çocuklarıma karışır.Zaten kv beni bunalttigi için gitmiştim annemlere ve çoksa iyi yaptım biraz nefes almış oldum.Yoksa kv ile birbirimize görecektik ve ben kafayı yiyecektim .Ama yine de bende böylesini daha uygun buldum yani nolursa olsun tek başıma kendi evinde durmayi

Merhaba arkadaşlar.Benim eşim 10 ay önce vefat etti.İki küçük çocuğum var.Eşimden miras olarak bı araba kaldi.Eşimin ailesinin maddi durumları oldukça iyi.Benim sorunum şu ki ben aslında öğretmenim fakat atanamadim ve malesef kendi ayaklarımın üzerinde durmadan evlenmiş bulundum.Üzerimde de hep bunun ezikliğini hissettim.Sirf bu yüzden de eşimin ailesini hep alttan aldım evliliğim boyunca ve bir çöp bile istemedim neredeyse evliliğim boyunca.Evlendikten sonra da çolukçocuk vs derken doğru dürüst kpss çalisamadim haliyle.Eşimin arabası da;eşimin ailesinin birikimi,eşimin kendi çalıştığının birikimi ve dugundeki altınlar ve paralarla alındı.Kanunen de benim ve çocuklarimin hakki.Ama ben sırf ev hanımı olduğum için ve eşimin ailesinin de katkısı olduğu için arabayı tümüyle sahiplenmeye hakkım olup olmadığı konusunda tereddüt ediyorum.Bu arada tekrar belirteyim eşimin ailesi zengin ve arabayı kullanmiyorlar.Ama araba onların garajında bekliyor 10 aydir.Sizce benim bu arabayı kendiminmiş gibi tümüyle sahiplenmeye hakkım var mi
Vefattan sonra 4 ay içinde eşinizden kalan her şeyi üzerinize almaliydiniz. Tabiki çocuklarınız ve sizin üzerinize olacak . Bunu yaptınız mı

Kv böyle biri olabilir.Ama bakın hayat bu evladını kaybetmiş hala böyle davranmaya devam ederse söylersiniz ben eşimi kaybettim diye.
Yani o sadece çocukların babaannesi oluyor bu durumda size karışamaz buna hakkı önceden de yoktu şimdi hiç yok.
Ayrıca iki çocuğunuz var hastane şu bu işleri olur bunları bahane ederek isteyin arabayı bı şekilde.
Vermeyecek gibi olursa yasal haklarınızı kullanırsınız.

Kv böyle biri olabilir.Ama bakın hayat bu evladını kaybetmiş hala böyle davranmaya devam ederse söylersiniz ben eşimi kaybettim diye.
Yani o sadece çocukların babaannesi oluyor bu durumda size karışamaz buna hakkı önceden de yoktu şimdi hiç yok.
Ayrıca iki çocuğunuz var hastane şu bu işleri olur bunları bahane ederek isteyin arabayı bı şekilde.
Vermeyecek gibi olursa yasal haklarınızı kullanırsınız

Hayatlarının son demlerinde böyle tarifsiz bı aciyla sinanan insanlara karşı ister istemez çok dikkatli davranmak zorunda hissediyorum.Bide sonuçta içinde eşimin de olduğu pek çok güzel anımız var.O yüzden köprüleri atmak da içime sinmiyor hatta mal mülk konuşmak da ama işte hayatın gerçekleri de var

Ayrıca benim kv kk üyelerinin dusunemeyecegi kadar eski kafali.Mesela ben bı kız arkadaşımla kafede falan buluşsam büyük olay onlar için.Hele bunu sık sık yapmam düşünülemez bile.Elalem ne der sonra.Yani benim hiç sosyal hayatım olamaz
Onlarin evinde kalmaya devam ettiginiz muddetce hayatiniza burunlarini sokma hakkini kendilerinde görecekler. Cocuklar buyuyecek, kres etkinligi olacak, cocuklarin arkadaslarinin anneleriyle sizde arkadas olacaksiniz sosyal hayatiniz olacak, belki ise gireceksiniz. Hepsini burnunuzdan getirirler

Hayatlarının son demlerinde böyle tarifsiz bı aciyla sinanan insanlara karşı ister istemez çok dikkatli davranmak zorunda hissediyorum.Bide sonuçta içinde eşimin de olduğu pek çok güzel anımız var.O yüzden köprüleri atmak da içime sinmiyor hatta mal mülk konuşmak da ama işte hayatın gerçekleri de var
Aslında itiraf edeyim bu konuyu burada yazdığım için bile çok suçlu hissediyorum bı rarafdan sanki arkalarından konuşuyormuş hainlik yapıyormuş gibi geliyor.

Onlarin evinde kalmaya devam ettiginiz muddetce hayatiniza burunlarini sokma hakkini kendilerinde görecekler. Cocuklar buyuyecek, kres etkinligi olacak, cocuklarin arkadaslarinin anneleriyle sizde arkadas olacaksiniz sosyal hayatiniz olacak, belki ise gireceksiniz. Hepsini burnunuzdan getirirler
Yok zorunlu durumlar oldukça birşey demez.Fakat ben sırf sohbet etmek için arkadaşlarımla kafede falan buluşsam mesela onu hoş karşilamaz

Ama evet çok özgür hissedemiyorum ister istemez...

Yok zorunlu durumlar oldukça birşey demez.Fakat ben sırf sohbet etmek için arkadaşlarımla kafede falan buluşsam mesela onu hoş karşilamaz
Onu ilgilendirmiyor ki zorunlu ya da keyfi. Her seferinde aciklama yapmak zorunda mı kalacaksınız? Acınız çok taze ama ben ayni yollardan gecen birisi olarak sizi uyarayim. Babam vefat ettikten sonra babaannemin evinde kalmaya devam ettik sizin gibi. Annemin ne disari cikmasina ne giyinip süslenmesine laf edilmedi, hayatina asla karismadilar. Sadece beni etkileyen durumlara mudahale ettiler. Sizin kayinvalide bu kafayla sizi yer bitirir. Hayat devam ediyor, cikip gezeceksiniz, yeri gelecek bunaldiginiz için kendinizi disari atacaksınız. Bu sacmaliklar caninizi daha cok sıkar

Aslında itiraf edeyim bu konuyu burada yazdığım için bile çok suçlu hissediyorum bı rarafdan sanki arkalarından konuşuyormuş hainlik yapıyormuş gibi geliyor.
Alakası yok. Siz kötülemiyorsunuz ki onları, hakkınızı arıyorsunuz,10 aydır bu meselelere acınızdan yasınızdan vakit bulup girişememişsiniz ama vakti geldi .
Geçen senenin ekonomisi bu senenin ekonomisinden daha iyi,seneye neler olacak belli değil. 3 yıl sonra 5 yıl sonrasını düşünmek zorundasınız. İki tane evladınız var onlar büyüdükçe istekleri,masrafları da artacak.
Anne babanızın evine geçseniz bile orası anne babanızın evi sizin değil. Bu evde kalsanız da burası kayınvalidenin evi.
Her iki aile ile iyi geçindiğiniz müddetçe çocuklarınızla sığarsınız,batmazsınız göze.
Ama kendi evinizin olması şart. 1+1 olsun sizin olsun. İsterseniz üst üste uyuyun ama orası sizin eviniz .
Kendinize ait eviniz yoksa arabayı satıp fiyatlar daha da uçmadan ev alın kiraya verin yaşadığınız evde kalmaya devam edin.
Eviniz var ise arabayı alıp kendiniz kullanın .
Bugüne kadar araca ihtiyaç duymamışsınız belli ki her gün gidip gelmeniz gereken işiniz yok,en mantıklısı o araba çürümeden eskimeden satıp eve yatırım yapmak. Barınma her zaman önceliktir . Arabasız her türlü ulaşımınızı sağlarsınız ama sokakta kalırsanız oraya buraya sığıntı olursunuz .
Şu an için kalacak evim var olmadı babamın evi var diye rahat davranabilrsiniz ama geleceği düşünürseniz doğru olanı yaptım dersiniz

Arkadaşlar sanırım haklisiniz.Cidden düşüncelerim çok saçma hatta aptalca.Belki de burada açtığım konu benim psikolojik bir sorunuma işaret ediyor.Aslinda konunun özü bu.Kendimi hakkım olan birşeye bile layık görememek.Bu arada gerçek hayatımda bu halimi belli etmiyorum.Fakat bı an o kadar bunaldım ki buraya bu konuyu açmış bulundum.Ama bu kadar hassas olmam normal değil sanırım.

Arkadaşlar sanırım haklisiniz.Cidden düşüncelerim çok saçma hatta aptalca.Belki de burada açtığım konu benim psikolojik bir sorunuma işaret ediyor.Aslinda konunun özü bu.Kendimi hakkım olan birşeye bile layık görememek.Bu arada gerçek hayatımda bu halimi belli etmiyorum.Fakat bı an o kadar bunaldım ki buraya bu konuyu açmış bulundum.Ama bu kadar hassas olmam normal değil sanırım.
O arabanın 10 ay garajda bulunması ve bununla ilgili aile ya da sizin bir girişimde bulunmaması tuhaf.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X