2006 yılında anlaşmalı boşanırken kızımı babasına verdim.Ama 5 yıl boyunca ben baktım.Eski eşim sürekli çocuğu koz olarak kullanıp her aldığında geri vermeyeceğim diye hem beni hem de kızımı korkutuyordu.Şimdi evlendi ve başka bir şehire taşındı.Bu yaz kızım babası ve babasının yeni eşi ,üvey kardeşiyle birlikte 3 ay yaşadı.Orada kalmamak için birazda huysuzluk yapmış.Okullar açılırken kızımı bana gönderdiler.Ama babası kızını tekrar geri istiyor bayramda gelip alacağını söyluyor.Psikolojik olarak hep bunu yapar.Şimdi kızımda ben de korkuyoruz.Velayet davası açmak istiyorum ama öğrendiğime göre babasının yaşadığı yerde(Antalya/Kemer)açmalıymışım.Bu benim için çok zor olacak ben İstanbulda yaşıyorum.Şimdi sorularım şöyle;
1-Nereden dava açabilirim?
2-Kızım 10 yaşında mahkeme de kendi tanık olarak dinlenebilir mi
3-Kızım dava açabilir mi?(bir yerde duymuştum araştırdım ama bulamadım böyle bir dava olabilirmi)
4-Kızımı alma şansım var?(ben öğretmenim,babası taşeron bir firmada sözleşmeli çalışıyor sanıyorum)
5-Hangi şartlarda dava aleyhime dönüşür.
6-Gerekçe olarak neleri sunmalıyım dava için.
7-Avukat için maddi imkanım yeterli değil.bir dilekçe yazdırıp kendi davamı kendim açabilirmiyim bu durumda şansım nedir?
tşk ederim bu konu da lütfen bana yardım edermisiniz.
1-Nereden dava açabilirim?
2-Kızım 10 yaşında mahkeme de kendi tanık olarak dinlenebilir mi
3-Kızım dava açabilir mi?(bir yerde duymuştum araştırdım ama bulamadım böyle bir dava olabilirmi)
4-Kızımı alma şansım var?(ben öğretmenim,babası taşeron bir firmada sözleşmeli çalışıyor sanıyorum)
5-Hangi şartlarda dava aleyhime dönüşür.
6-Gerekçe olarak neleri sunmalıyım dava için.
7-Avukat için maddi imkanım yeterli değil.bir dilekçe yazdırıp kendi davamı kendim açabilirmiyim bu durumda şansım nedir?
tşk ederim bu konu da lütfen bana yardım edermisiniz.
Son düzenleyen: Moderatör: