• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

velayet davası için lütfen bilgi verirmisiniz.

Rline

Guru
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
3.330
693
373
Kocaeli
2006 yılında anlaşmalı boşanırken kızımı babasına verdim.Ama 5 yıl boyunca ben baktım.Eski eşim sürekli çocuğu koz olarak kullanıp her aldığında geri vermeyeceğim diye hem beni hem de kızımı korkutuyordu.Şimdi evlendi ve başka bir şehire taşındı.Bu yaz kızım babası ve babasının yeni eşi ,üvey kardeşiyle birlikte 3 ay yaşadı.Orada kalmamak için birazda huysuzluk yapmış.Okullar açılırken kızımı bana gönderdiler.Ama babası kızını tekrar geri istiyor bayramda gelip alacağını söyluyor.Psikolojik olarak hep bunu yapar.Şimdi kızımda ben de korkuyoruz.Velayet davası açmak istiyorum ama öğrendiğime göre babasının yaşadığı yerde(Antalya/Kemer)açmalıymışım.Bu benim için çok zor olacak ben İstanbulda yaşıyorum.Şimdi sorularım şöyle;
1-Nereden dava açabilirim?
2-Kızım 10 yaşında mahkeme de kendi tanık olarak dinlenebilir mi
3-Kızım dava açabilir mi?(bir yerde duymuştum araştırdım ama bulamadım böyle bir dava olabilirmi)
4-Kızımı alma şansım var?(ben öğretmenim,babası taşeron bir firmada sözleşmeli çalışıyor sanıyorum)
5-Hangi şartlarda dava aleyhime dönüşür.
6-Gerekçe olarak neleri sunmalıyım dava için.
7-Avukat için maddi imkanım yeterli değil.bir dilekçe yazdırıp kendi davamı kendim açabilirmiyim bu durumda şansım nedir?
tşk ederim bu konu da lütfen bana yardım edermisiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
1- Velayet davalarını taraflar kendi yerleşim yeri mahkemelerinde açabilirler.
2-Velayet davalarında çocuğun görüşü sorulur.
3-Kızınız velayet davası açamaz.
4-Kızınız sizin yanınızda yaşadığı için, okulu ve alıştığı ortam orda olduğu için ve sizinle kalmak istediği için velayet size verilecektir.
5-Tanıklarınız ve kızınız beyanları cok önemli olduğu gibi, karşı tarafın sunacağı deliller (delilleri var mı onu siz değerlendirin) davayı aleyhinize cevirebilir.
6-Çocuğunuzun sizin yanınızda yetiştiğini, kalmak istediğini, okulunun sizin yaşadığınız sehirde olduğunu.
7-Avukat tutmak için gerçekten maddi imkanınız yeterli değilse adli yardıma basvurunu baro size avukat tayin edecektir. Öğretmen olduğunuzu belirtmişsiniz, çalışıyorsanız fakirlik belgesi alamayacağınız için baro size avukat tayin etmez. Arzuhalciye dilekçe yazdırırsanız hak kaybına uğrarsınız, davanız yetki nedeniyle bile reddedilebilir.

merhaba
çocuk fiilen zaten sizinle birlikte yaşadığına göre buradaki okuluna ilişkin kayıtlarla bu durumu ispatlayabilirsiniz
çocuğunuz mahkemede kendini ilgilendiren bir konu olduğu için dinlenecektir
avukat tutmanız zorunlu değil
herkes kendi davasını açıp kendisi takip edebilir
ancak avukata danışmak ve/veya davanızı avukatın takip etmesini sağlamak hak kaybına uğramanıza engel olur
zira internetteki forumlarda hukuki bilgiler ve/veya benzer deneyimler yaşayan vatandaşların yorumları yer alsa da her durumun kendine özgü nitelikleri nedeniyle tamamen yanlış yönlendirilmenize neden olabilirler
Özellikle de kanunların da her gün değiştiği dikkate alındığında internetteki bilgi kirliliği kaçınılmaz olmaktadır
geliriniz olduğu için adli yardımdan yararlanamazsınız
Av.Merve Gürcan

Back
X