• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

velayet

aycanisa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2009
1.143
9
156
37
merhaba avukat bey benım ben esımden ayrılıyorum 2 ay oldu dava acılalı ve duurusma gunu beklıyorum bır tane de kızım var 3.5 yasında kız cocugu oldugu için babaya verılecegını soyluyorlar boyle bır durum varmı bırde eger kı velayetı ben alırsam 2. evlılıgı yaptıgımda velayet benden alınıp babaya verılecekmıs dogru mu?2. evlılıgı dusunmuyorum zaten suanda ama kızımı alabıleceklerını soyledıklerınde tedırgın oldum bu konuda bılgılendırırsenız sevınırım ıyı calısmalar

Merhaba;
Boşanma davalarında "Kız çocukların velayeti babaya verilir" şeklindeki bir kural yoktur. Bu tamamen halk arasında yanlış bilinen hususlardan biridir. Kural olarak (kız veya erkek olduğuna bakılmaksızın) çocuğun velayeti,kimin yanında kendisine,topluma (hatta vatana, millete) daha faydalı olacak şekilde yetişecekse ona verilir. Burada bir de küçük çocukların anaya mı yoksa babaya mı daha çok ihtiyaç duydukları hususu göz önünde bulundurulur ki; bu sorunun cevabı büyük çoğunlukla "anaya ihtiyaç duyar" şeklinde verilmekte ve bu nedenle kendi seçimini yapabilecek yaşa gelmemiş olan çocukların velayeti çok büyük çoğunlukla anneye verilmektedir. Kısacası sizin durumunuzda çocuğun velayeti size verilecektir.
Yeniden evlenmeniz durumunda çocuğun velayetinin babaya verilmesi ihtimali pek tabii ki vardır. Burada da çocuğun yaşı önem taşıyacaktır. Belli bir yaşın üstündeki kız çocuğun başka bir erkeğin bulunduğu evde yaşamasından ise babasının yanında yaşaması daha uygun görülebilmektedir. Tabii her olayda hakim özel olarak değerlendirme yapacak ve ona göre karar verecektir. Yoksa mutlaka velayet sizden alınacak diye bir kural yok. Evlenmenize rağmen hakim velayetin yine de sizde kalmasına karar verebilir; ki sizin de tahmin edebileceğiniz gibi bu durumda evlendiğiniz kişinin davranışları da bu kararın verilmesinde dikkate alınacaktır.
İyi günler dilerim.

Back