• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

velayett ve babaanne ve dede görme hakkı varmıdır fikri olan?

cok tesekkur ederim babası hiç bir sekılde gelip görmüyor babannesi görmek istiyor ama zamanında bana o cocuk bizden değil deyip grurumu kırdı şimdi ne hakla gelip görücek napıcam bilmiyorum
Git dava aç o zaman görürsün deyin. Dava açıp kazanırsa ancak göstermek zorundasınız. Babaya bile 15 günde bir 3 saat verdiyse hakim onlara daha da az verir ya da hiç vermez herhalde.

arkadaşlar mrb size kısa ve net bir soru sormak istiyorum fikri olan tecrubesi olan bana yardım edebilir mi acaba bosanma asamasındayım hala davam devam ediyor bosanma kararım verildi cocugun velayeti bende babasına 15 gunde bir 3 saat verildi fakat ...cocgumu babaanne ve dede görme hakkı varmı kanunda yeri varmıdır ?bana cok acı cektirdiler babaane ve dedeye asla guvenmiyorum göstermezsem suc olur mu?
Baba kendisi çocuğu goremese bile hakki var babaanne ve dedenin yasal olarak. Ayrıca vicdani olarak da var. Sana cektirdiklerini bilemem. Allah yardimcin olsun ama torunlarıyla olan ilişkileri farklı.

Git dava aç o zaman görürsün deyin. Dava açıp kazanırsa ancak göstermek zorundasınız. Babaya bile 15 günde bir 3 saat verdiyse hakim onlara daha da az verir ya da hiç vermez herhalde.
ins canım ya inş piskolojikman yıktı kadın beni o benim alıcam senden gör bak buyusun seni tımaranelik deli yapıcam bir evlat anneden nasıl koparmıs cumle aleme ibret olucak şşimdi iyi günlerin op kokla o cocuk elime geçsin bak gör sen ama bekle bekle az daha büyüsün diyor

Baba kendisi çocuğu goremese bile hakki var babaanne ve dedenin yasal olarak. Ayrıca vicdani olarak da var. Sana cektirdiklerini bilemem. Allah yardimcin olsun ama torunlarıyla olan ilişkileri farklı.
hamileyken o bizim değil bu evden al piçini defol git derken onların vicdanı yoktu..şimdi cocugum oldu büyüdü babaanne oldu hanım efendi gelip görücekmiş benden alıcakmıs bu nasıl vicdan peki hangi adalete sıgıyor

ayrıca bebeğimi babamın evinde dogurdum hiçbir sekilde ne madii ne manavi yanımda olmadılar cocuk büyüdü şimdi cıktılar piyasaya

peki nasıl red edebilirim red etme hakkım varmı cok korkuyorum neolur bildiklerinizi söyleyin
Canım biraz araştırdım, yargıtay olağanüstü hallerin varlığı halinde eğer oğulları çocuğu alıp onlara getiremiyorsa bu hakkı veriyormuş. Kesin bilmiyorum onu da söyleyeyim. Hani mesela baba ölmüştür ya da yurtdışındadır çocuğu alıp onlara da gösteremiyordur, ancak o zaman kendileri dava açıyorlar. Yargıtay eskiden babanın gördüğü kadar görebilirler diyormuş ama şimdi bu kararını değiştirmiş, daha az olmalı onların görüşü babaya göre diye.

Canım biraz araştırdım, yargıtay olağanüstü hallerin varlığı halinde eğer oğulları çocuğu alıp onlara getiremiyorsa bu hakkı veriyormuş. Kesin bilmiyorum onu da söyleyeyim. Hani mesela baba ölmüştür ya da yurtdışındadır çocuğu alıp onlara da gösteremiyordur, ancak o zaman kendileri dava açıyorlar. Yargıtay eskiden babanın gördüğü kadar görebilirler diyormuş ama şimdi bu kararını değiştirmiş, daha az olmalı onların görüşü babaya göre diye.
ay cnm benim Allah senden ragzı olsun benim için o güzel vaktini harcayıp arastırdıgın için benim bugece yüreğime su serptin ya rabbim de seni mutlu etsin insallah arkadasım insallah öyledir insallah yavruma elinin bile süremez bana evliyken okdr acılar cektirdi ki bebeğim karnımdayken tarif bile edemem şimdi onun hakkı yok asla yok

yüreğimin acısı hala geçmedi hala sogumuyor o yangınım.. hamileyken beni tutup duvara vurdu sende öl bebeğinde ölsün diye bayılmıstım yanımda allahımdan baska kimse yoktu ve o yuzden ne ıspatım var ne delilim ..şimdi onu görünce ellerim ayaklarım tututmuyor kendimi kaybediyorum öyle bir titriyorum korkudan değil sinirden kendime hakim olamıyorum kendime cok kızıyorum kendini toparla güçlü ol diye ama olmuyor

yüreğimin acısı hala geçmedi hala sogumuyor o yangınım.. hamileyken beni tutup duvara vurdu sende öl bebeğinde ölsün diye bayılmıstım yanımda allahımdan baska kimse yoktu ve o yuzden ne ıspatım var ne delilim ..şimdi onu görünce ellerim ayaklarım tututmuyor kendimi kaybediyorum öyle bir titriyorum korkudan değil sinirden kendime hakim olamıyorum kendime cok kızıyorum kendini toparla güçlü ol diye ama olmuyor
bunu kocan mı yaptı kaynanan mı :S

ay cnm benim Allah senden ragzı olsun benim için o güzel vaktini harcayıp arastırdıgın için benim bugece yüreğime su serptin ya rabbim de seni mutlu etsin insallah arkadasım insallah öyledir insallah yavruma elinin bile süremez bana evliyken okdr acılar cektirdi ki bebeğim karnımdayken tarif bile edemem şimdi onun hakkı yok asla yok
Canım delilin olmasa da yaşadıklarını anlat hakime dava açarlarsa, sana söylediklerini de anlat. En kötü senin yanında görme şartı getirir diye düşünüyorum. Ama bir tek o baba(!) gelip o üç saatini kullanmak istediğini söyler çocuğu alıp annesine bırakırsa işte bir şey yapamazsın.

birde kocanın anası aklına girip çocuğu kaçırtmasınlar , herşey beklenir bu paçoz aileden dikkatli ol

hamileyken o bizim değil bu evden al piçini defol git derken onların vicdanı yoktu..şimdi cocugum oldu büyüdü babaanne oldu hanım efendi gelip görücekmiş benden alıcakmıs bu nasıl vicdan peki hangi adalete sıgıyor
Dediğim gibi durum yapacak bir şey yok. Babalari gördüğünde onlara da gösterme hakki var. Bunun dişinda babalari ölse de, gidip bir daha gelmese de yine de görme haklari var yasal olarak. Dava açabilir ve mahkeme kararıyla da görebilirler.

Cocugun babasi vefat etmis olsa ,koma ,yurtdisi durumunda ya da hapiste olsa yani babanin cocuga ulasamama durumunda ancak babaaanne ve dede bunu talep edebilir ,hakim ogullarina ne verdiyse onlarda o saat araliginda gorecekler ,
Dava acsalar bile fos cikar hakim sorar oglunuz gorurken siz neredeydiniz diye ,
Sizi korkutup ,darlamayta calisiyorlar ,pek dikkate almayin ,

Allah evlatlarımızı bizim yanımızdan ayırmasın inşallah
O babaannedeki kalp çok kötüymüş
P.Ç diyebildiği torununu görme isteği Şimdi mı gelmiş
Allah yardımcınız olsun

Canim sitede link vermek yasak o yüzden ismen söyleyeyim
Hukuki . net
Diye bir site var. Kadinlar kulübüne çok benziyor tasarimi falan da. Oraya aç konunu ,hemen bir avukat cevap verir soruna.
Ayrica bizim ailede de vardi bebekken bir gram nazini cekmediği çocuğu büyüyünce görmek isteyen kv
O da demisti dava acicam,torunumu görmek hakkim falan...sonra unuttu heralde :) 5 yıldır sesi cıkmıyor

Cocugun babasi vefat etmis olsa ,koma ,yurtdisi durumunda ya da hapiste olsa yani babanin cocuga ulasamama durumunda ancak babaaanne ve dede bunu talep edebilir ,hakim ogullarina ne verdiyse onlarda o saat araliginda gorecekler ,
Dava acsalar bile fos cikar hakim sorar oglunuz gorurken siz neredeydiniz diye ,
Sizi korkutup ,darlamayta calisiyorlar ,pek dikkate almayin ,
cok tesekkr ederim canım arkadasım daha öncedende senle msjlasmısmıydık biz?

Canim sitede link vermek yasak o yüzden ismen söyleyeyim
Hukuki . net
Diye bir site var. Kadinlar kulübüne çok benziyor tasarimi falan da. Oraya aç konunu ,hemen bir avukat cevap verir soruna.
Ayrica bizim ailede de vardi bebekken bir gram nazini cekmediği çocuğu büyüyünce görmek isteyen kv
O da demisti dava acicam,torunumu görmek hakkim falan...sonra unuttu heralde :) 5 yıldır sesi cıkmıyor
tamam canım hemen bakıyorum cok tesekkr ederim

Back
X