Velilerimin sorumsuz tavırları

benim kardeşimde köy öğretmeni. okulu kendi yıkıyor sobayı kendi yakıyor. hatta çocukları zorla okula getirtiyor.
bazen fedakarlık gerekebiliyor işte. ben çalışan bir veliyim. öğretmen temizliğe çağırsa sanırım gidemem ama paraya birini yollardım.
ha aslına bakarsan sorunu milli eğitim çözmeli yani.

Sen çok mu şey biliyorsun acaba ??
Hangi milli eğitim herkesi başının çaresine bakın demiş ?
Herkes tabikii sosyo ekonomik standardı yakalamış,yakalamamış olsa ne olacak? Fakirsin cahilsin o halde gel temizle mi olacak?
Senin anlamadığını açıklayayım (Sorun hocanın temizleyelim demesi değil )Temizleyin demesi!!!
Ben üni mezunu olmama rağmen temizliyorum çocuklarınızın pisliğini,siz ev hanımısınız gelmiyorsunuz demesi....
Bence okuduğum en saçma yorumlardan biriydi yazdığınız ...
Neyse anladığım kadarıyla sizde hak etiğiniz gibi yönetiliyorsunuz sevindim.. Geleceğin çocuklarını siz orada yetiştirin çok lazım...

ne kadar itici bir konusma tarziniz var.Üzgünüm sizi dikkate alamiyacagim.

Bizi ya öğretmenler ya da öğretmen çocukları anlıyor. Teşekkür ederim güzel yorumlariniz için . Emekli öğretmenimiz olan annenize selamlar . Eminim çok emeği geçmiştir bir sürü çocuğa . Onlardan bayrağı aldık ilerlemeye çalışıyoruz .

Öğretmen ya da öğretmen çocuğu değilim, ailemde hiç öğretmen de olmadı ama ben sizi anlayabiliyorum. Sadece biraz empati gerekli bence anlamak için, öğretmen çocuğu olmak değil.

o tip velilerle de karşılaştım öğretmenlik hayatımda .yüzde 10 u mağdur sadece çoğu dar gelirli de olsa günde bir paket sigaraya içeceğe para buluyorlar.çocuğun eğitimine para harcamak yerine 2 dönüm daha tarla alıyorlar inek alıyorlar koyun alıyorlar .Çocuğu yapan elini de taşın altına koyacak bir zahmet

İşte yapmayan da var..Bakın benim babam memurdu, ben çok fakir olduğumuz dikte edilerek büyüdüm. Okul harçlığım olmadı hiç bir zaman. Başkalarının kıyafetini giydim. Habire babaannem halamdan yardım isterlerdi, sanki biz onların çocuklarıyız.
İşe girene kadar bu durum devam etti. Annemle babamın şu an emekli maaşı, kocaman bir evleri, arsası, birikimi var. Ben 5 kuruşsuz okudum kendimi ortaya çıkardım. Evlenirken dahi bir şey istemedim, zorla 1000 tl lik çamaşır makinesi aldılar, annem de bir dolap yaptırdı 3000 tl ye. Bu yani tüm masrafları bana.

Çocuk doğurmayı sadece önüne 1 kap yemek vermekle bitiyor zanneden insanlardan pek de bir şey bekleyemiyorsunuz maalesef, ister köyde olsun ister bizim gibi büyükşehirde yaşayan memur çocuğu olsun. Zihniyet önemli.

Benim dayım da memur mesela, kendi yırtık ayakkabıyla işe gider, çocuklara en lüks spor ayakkabıyı alır. Çocuklar bir de üstüne beğenmez. Böylelerine de böylesi düşüyor ne diyeyim.

Ben de çok şaşırıyorum yorumları okuyunca. Sorunun çözümü öğretmenin ya da velilerin okula gelip temizlik yapması mı? E devlet neden ödenek yollasın ya da kadrolu eleman yollasın ki?
Herkes zaten onun yapması gerekeni vatandaşın yapması gerektiğinde hem fikir. Ben olsam ben de yollamazdım.
O okula gelen öğrencilerin aileleri ama öyle ama böyle bu devlete vergi veriyorlar. Verdikleri verginin karşılığı okula bir temizlikçi bile tutalamıyor.
Yine diyorum velinin de öğretmenin de görevi değil. Görevi olanlara baskı yapacaksınız.
Ben de İstanbulun varoş bir semtinde yaşıyorum. Ne kadar şikayet ettik ama sonunda işkurdan görevli alabilmeyi başardık. Ağlamayana meme yok bu memlekette.

Hocam eline saglik sinifin harika olmus. Oncelikle mudurunuzle okuldaki hademe hakkinda konusun. Sinifimi temizlemesini istiyorum deyin. Eger sizi sallarsa ilce milli egitime gidip sube muduruyle ve hatta ilce milli egitim mudurunuzle goruseceginizi soyleyin. Ve yapin da. Bu sartlarda verimli calisamadiginizi okuldaki hizmetlinin sinifini temizlemedigini soyleyin. Iskurdan isci talep edilmesini istediginizi soyleyin. Bu sekilde giderse egitim veremeyeceginizi bakanliga yazacaginizi da soyleyin. Milli egitim mudurlukleri bu yuzden var. Sorunlariniza cozum bulmak icin. Velilerimi sadece sene basinda buyuk temizlik icin cagirirm sinifima. Ona da 2 3 kisi musaitse gelir. Gelenlerle girisip yaparim. Ama sene icinde velilerimden bunu talep edemem hakkim yok. Sizin isiniz bagli oldugunuz milli egitimle. Inanin ben de ayni seyleri yasadim. Sifirdan kendi paramla sinif kurdum. Ama temizlik gibi konular onemli. Verimli olmaniz gerekiyor. Sizin is taniminizda temizlik yok ama o hizmetlinin is taniminda bu var. Velilerinize degil de bence hizmetliye bastirin. Sahsi fikrim tabi.

Anlaşılan mesleğin ilk yıllarındasın arkadaşım.
Hevesini bir bir kırarlar.
Sonunda eee yapma mademe bağlar salak gibi hissettirirler.

İmkanlar dahilinde elinden geleni yap, şartlarını çok zorlama derim.
Bir çocuğun gülüşü çok kıymetli elbette, ama önce kendi sağlığın gelsin.
Olduğu kadar yapalım, birlikte derseniz ben buradayım, beklerim de çekil kenara.

Sanırım bu konudaki yorumlardan sonra aşırı özveriye değmeyeceğini anlamışsındır.

Ben de çok şaşırıyorum yorumları okuyunca. Sorunun çözümü öğretmenin ya da velilerin okula gelip temizlik yapması mı? E devlet neden ödenek yollasın ya da kadrolu eleman yollasın ki?
Herkes zaten onun yapması gerekeni vatandaşın yapması gerektiğinde hem fikir. Ben olsam ben de yollamazdım.
O okula gelen öğrencilerin aileleri ama öyle ama böyle bu devlete vergi veriyorlar. Verdikleri verginin karşılığı okula bir temizlikçi bile tutalamıyor.
Yine diyorum velinin de öğretmenin de görevi değil. Görevi olanlara baskı yapacaksınız.
Ben de İstanbulun varoş bir semtinde yaşıyorum. Ne kadar şikayet ettik ama sonunda işkurdan görevli alabilmeyi başardık. Ağlamayana meme yok bu memlekette.
Kesinlikle
Aynı şeyi söyledim ama anlamamakla suçlandim
Evindeki kadını suclayacaklarina oradaki hademeyi suçlamak kimsenin aklına gelmiyor

konuyla ne alakası var bu yorumunuzun anlayamadım? kim kimi aşağılamış.. ev hanımının vakti çok mecbur kalınırsa rahatlıkla okula gidip yardım edebilir ama kendi isteğiyle çalışan yada çalışmak zorunda olan birinin her kafasında estiğinde izin alabilme şansı yok, ben zaten temizlik işinin velinin yada öğretmenin işi olmadığını savunuyorum verilir parası tutulur bir hizmetli temizlenir. bunu düşünecek olan da okul yönetimidir ne veli ne öğretmen bununla uğraşmamalı, bende bir veli olarak parasını veririm payıma düşen ne ise ama gidipte temizlikle uğraşmam vaktim de yok bunun için, arzumda ..!!
e işte ev hanımlarının da vakti de yok arzusu da hanımefendiii

Konu sahibi sizi hakli buluyorum ancak benimde gozlemledigim su ev hanimlari evde oturuyo zaten ne yapiyolar ki gelsinler bi zahmet sinifida temizlesin algisi hos degil temizlemeye gelmiyolarsa bi zahmet para versinler onlar cozum bulsun ne ogretmen temizlemek zorunda ne de veliler gonullu degilse sizinle cozum uretmesi lazim
+10000000000

Bunun için yapılacak mutlaka başka bir yol vardır. Devlet okulunda öğretmen sınıf boyuyor, veliler temizlik yapıyor? Mutlaka bir yolu olmalı sendikası olur, derneği olur, toplu şikayet olur, eylem olur... o çocukların güvenliklerini düşünemiyorum zaten bu yüzden okullar ölüm saçıyor!
Çocuğun kullanacağı tuvalet, sabun, yürüdüğü koridorun düşme ve çarpmaya karşı zemin güvenliği vs bunlara hiç bakılmadığına eminim.
Ne olacak bu okulların hali böyle ya heryere abartılı gösterişli ibadethaneler yapılmadan önce keşke birazcık evladımızı nerede, kimlere emanet ediyoruz diye baksalar.

Burada yapilan bazi yorumlari hayretle karşılıyorum. Cocuklar velilerin cocugu. Ya para verecek ya temizleyecek ya da cocuklar pislik icinde kalacak. Aidat veremiyorsalar bi sekilde olayi idare etmeye yonelik çözüme ortak olmalari lazim. Bazi veliler ne rahat. Dogurup birakacaklar bi kenara utanmasalar. Cocuk öyle dogurup dogaya birakilmiyor, ihtiyaclari icin caba gostermek gerekiyor. Dort dortluk sosyal bir devlette yasamadigimiz aşikar. Sartlar ortada. Cocuk yaparken bunlari göz önünde bulundurmak gerekiyor.

ogretmenin görevi egitim sürecini yönetmek. Temizlik yapmak degil. Birak pis kalsin. Veliler rahatsiz oluyorlarsa sikayet ederler idareye ya da ilgili mercilere. Cozum istiyorlarsa onlar ugrassinlar.

Kac tane anasinifi var.
Bence siz cok özverili siniz ve bunun farkindalar.
Sinifi temizlemeyin
Mudur ile konusun.temizlikcibir zahmet sizin sinifida temizlesin
Ben olsam temizlemem bu sinif temizlencek ne sacma.
veli sinif temizlemesi mantikli ve guzel bir cozum gibi gelemdi bana
Sabah geldiğim de pis bulursam velilere soylerim temizlikci istesinler cocuklarimiz pislik icindeler deyip.

Back
X