Verilen ama tutulmayan söz

Sevgicicegim99

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2018
1.037
357
123
Dedim ki bir de kk ye sorayım
Almak zorunda değil demeyin
Söz vermisti...
Yapmayacağın şeyin sözünü verme .

Hani yeğen yok mu daha diye söyleniyordu önceden.

Hamile olduğumu öğrendiğinde abim bebek doğunca künye takicam demişti.

Doğumdan ertesi gün de bayramda altın takariz demişti.

Aradan dokuz ay geçti hiç bir teşebbüsü yok. Sadece abim var 2 kardeşiz. Hediye almaz bayramda harçlık bile vermemiştir.
En ummadigin insan bile birsey vermiştir eli boş gitmemistir
Durumu yoktur diyeceksiniz ama iyi mesleği var maaşı yüksek evi var

Doğum günü muhabbetini açıyorlar şimdi

Nasıl davranılır
Ne söylenir

PARA HARCLİKTA GOZUM YOK SADECE VERİLEN SOZLER NİYE TUTULMUYOR

"BİR SOZ VARDİR MUTLUYKEN SÖZ VERME "
bu da aynı hesap

Nasıl dayısın sen :) diye takilsam nasıl bir tutum sergilesem

abinizden bahsediyorsunuz, 'hani künye alacaktın' diyecek samimiyetiniz yok mu abinizle? ben kardeşlerime ihtiyaç listesi yolluyorum valla. annenize hatırlatın çok içinizde kaldıysa, o çıtlatsın abinize.
birde söz verdi yapmıyor olayı değil benim için bu, coşkuyla söylemiş geçmiş gitmiş. ne var yani. çok abartı geldi isyanınız.

Doğumdan ertesi gün yanıma gelip bir dahaki bayramda altın takariz demesi
Bu da mı coşkuyla söylemiş gitmis.

Niye abartı olsun.
Hiç de abartı değil

Ben hala olacak olsam yapamayacağım şeyi şaka da olsa soylemem

bana yaptığınız atarı abinize yapın madem ne diyeyim. o zaman istediğiniz altınıda aldırır rahatlarsınız.

Şartları degistiği için sözünü yerine getiremiyor olabilir.9 ay boyunca almamış olması hiç almayacağı anlamına gelmez diye düşünüyorum .

Yüksek maaşı var diye ödemesi yok mu ?
Herkesin gelirine göre gideri var.
Zamanı gelince alır.
Demekki zamanı gelmemiş ;
bütçesi , vakti uymamış.

Benim yeğenim olsa ve böyle ee bi yegen ver ona şunu alıcam bunu alıcam diye orta da dolaşıyorsam harç borç ilk doğumunda takardım. 9 ay geçmiş daha da takmaz beklentiye girme.
Ben olsam lafımı esirgemem doğum gününü sorduğunda tam yeri,doğdugunda takmakla bitiremedin ya dayısı derim

bebeğe doğunca altın takılır. bayram ne alaka?
salladığını buradan anlayabilirdiniz.
bayram ama hangi bayram:)

Benim de 2 erkek kardeşim evli. Doğumda küçük olan altın bileklik taktı üatünde adı olan.. Ama büyük kardeşim 4 kişi geldi hastaneye eşi ve onun ablası ve eşi dahil. Kuru pasta getirebildi durumu sıkışıkmış diye. O sene 4 ayrı ülke gezdi eşiyle. Ablasının doğumunda da çeyrek takmıştım. 4 kişi o zaman bir çeyrek alamadılar ama insan burda maddi değil de değer olarak bakıyor. Ben de borç harç alırdım o zaman çeyrek 150 tl idi. Şimdi onun eşi doğum yapacak. Ama ben bebişe takıcam walla. O haketmese de bebişin suçu yok. Bence bunlar aileden böyle yetişiyor erkek çocuklar. Benim ailem beni erkek gibi büyüttü onlar hep el bebek aman erkek ezilmesin diye aile yaptı onlara düşeni de. Ben oğullarımı daha farklı yetiştiricem inşallah.. takmayın demekle olmuyor ama biz kadınlar daha düşünceli ve inceyiz genelde. Çok düşünmeyin ve beklentiye girmeyin diyebilirim..

im de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…